Vary poslaly Dynamo na dno. Každý dělá to, co má, těší Davídka

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Pro karlovarskou Energii je v téhle fázi sezony každý zápas důležitý. Ne že by ji nebylo jasné, že se části play out nevyhne nebo si nebyla téměř jistá, že dokáže odsunout do baráže jiný tým než sebe, ale proto, aby si mladý tým dodal sebedůvěru, která ji pomůže zachránit extraligovou příslušnost.

A přesně takový zápas, jako bylo utkání s Pardubicemi, ji dokáže dodat sílu a odhodlání. Konečně se totiž karlovarští střelci rozstříleli a na domácím ledě pomohli k vítězství nad Pardubicemi, které mimochodem budou hrát play out také, v poměru 4:1. Byl u toho i nejmladší z kádru Energie Milan Davídek. Sice si nepřipsal ani jeden bod, ale svojí dravostí pomáhal vybojovat důležité puky v útočném pásmu a přidal k tomu i dvě střely na bránu.

Utkání 49. kola začala lépe Energie, která se na delší dobu usadila v útočném pásmu, jenže ani jednu ze svých šancí nedokázala využít. Když se i Pardubičtí přesunuli na druhou polovinu hřiště, stál proti nim bezchybný Závorka a nevypadalo to, že by se diváci mohli dočkat většího počtu vstřelených branek. Jenže rázem energetici otevřeli ke konci druhé třetiny brankové skóre a ve třetím dějství se branková síť vlnila ještě čtyřikrát. Ke smůle hostujícího mužstva rovnou třikrát za jejich brankářem. „Z našeho pohledu bylo utkání parádní, protože jsme ho dokázali dovést do vítězného konce v parádní výhře 4:1, i když to celý zápas tak nevypadalo. Byla to vyrovnaná hra a nevypadalo to, že bychom mohli vyhrát tak výrazně, ale jsme rádi, že se nám to nakonec povedlo,“ říká po vítězném utkání teprve osmnáctiletý Milan Davídek.

„Určitě je to lepší, než kdyby se prohrávalo, že jo.“

Rozdíl oproti předešlým zápasům byl ze strany Energie zejména v tom, že se konečně dokázala vyvarovat individuálních chyb v obranném pásmu. Právě ty ji stály drahocenné body v předešlých soubojích. „Hráli jsme to, co jsme si před zápasem řekli v šatně. Hráli jsme týmově a to je super. Každý dělal to, co má a to je podle mého klíč k úspěchu,“ chválil své spoluhráče karlovarský útočník.

Oba týmy mohli skórovat už v první třetině a to rovnou několikrát. V cestě jim ale stáli brankáři obou mužstev a rozvlnit brankovou síť se podařilo až v 35. minutě. „Určitě je to lepší, než kdyby se prohrávalo, že jo,“ směje se nejmladší člen týmu a pokračuje: „Podle mě jsme dnes věřili, že to dotáhneme do vítězství, hráli jsme naší hru a nakonec se to povedlo.“

Když se dostali Západočeši do dvoubrankového trháku, měli zápas pod kontrolou a vypadalo to, že Pardubice je již ničím nezaskočí. Jenže přišla ztráta puku v útočné třetině, rychlý protiútok a gól Ščotky. Rázem byli Východočeši v elánu a nechybělo mnoho a bylo vyrovnáno. Nakonec to byla jediná vstřelená branka Pardubic, která rozhodla o tom, že Energie opět neudrží čisté konto. Naposledy se brankáři Karlových Varů podařilo udržet čistý štít v listopadu roku 2015, tedy před více než jedním rokem. „Tomášovi bych tu nulu přál, ale bohužel se to v útočném pásmu špatně odrazilo, byl z toho protiútok a ještě dorážka. S nulou jsme dlouho nevyhráli, ale nevadí. Hlavně, že jsme vyhráli.“

„Všechny ty děkovačky jsou nápady Vency Skuhravého. Všichni ho posloucháme a pak uděláme to, co on řekl.“

S týmem z východu Čech se Karlovy Vary utkají minimálně ještě dvakrát, spíše však šestkrát. Obě mužstva jdou s jistotou do play out a s hodně velkou pravděpodobností je čeká ještě barážová skupina. Pro Karlovarské může být ale celkem jednoznačné vítězství psychickou vzpruhou. „Hráli jsme s Pardubicemi v sezoně čtyřikrát a jestli se nemýlím, tak jsme je třikrát porazili. Určitě bude výhoda, že jsme je porazili těsně před začátkem play out, na naší straně a věřím, že to pro nás dopadne co nejlépe,“ přeje si úspěch týmu do další části Tipsport extraligy útočník s reprezentačními zkušenostmi z mládežnických výběrů.

Kromě zápasů karlovarského „A“ mužstva se navíc musí soustředit a dát co nejvíce energie i do dalších zápasů. Když totiž nehraje na ledě po boku kapitána Václava Skuhravého, je oporou juniorského mužstva. A jak sám říká, dá to celkem zabrat. „Za posledních jedenáct dní jsem měl devět zápasů. Střídal jsem áčko s juniorkou a zítra jdu zase za juniorku. V úterý, když hrajeme se Spartou, tak končím šňůru dvanácti zápasů ve dvou týdnech. Musím říct, že je to fyzicky i psychický náročné, ale jsem rád za to, že můžu takhle hodně hrát, takže je to super.“

Po vítězném utkání na domácím ledě se stalo zvykem, že po děkovačce fanouškům, předvede tým nějakou zábavnou scénku. Po tříbodovém zisku nad Pardubicemi si zahráli hráči Energie na ledě KV Arény rugby. A nápad to nebyl nikoho jiného, než kapitána. „Všechny ty děkovačky jsou nápady Vency Skuhravého. Všichni ho posloucháme a pak uděláme to, co on řekl,“ směje se při povídání o humorné scénce Milan Davídek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz