Vary neuspěly, Holý očistil Motor. Chovan s Hřebejkem nefilmovali

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Disciplinární komise Tipsport extraligy v čele s Karlem Holým se už v pondělí zabývala podněty karlovarského klubu, respektive generálního manažera Miroslava Vaňka, jenž se na Jihočechy zlobil kvůli údajnému simulování a žádal potrestání dvou útočníků Michala Chovana a Štěpána Hřebejka. Neúspěšně, disciplinárka řízení s oběma českobudějovickými hráči zastavila.

„To, co hráči Motoru předvádějí, jsem dlouho nezažil! Při každém sebemenším dotyku padají. Teatrálně zahazují rukavice a přilby, neustále simulují a nalehávají soupeři na hokejky, aby si vynutili za každou cenu vyloučení. A rozhodčí od samého začátku utkání polykali simulování a skákání budějovických hráčů na led a do mantinelu, což bylo leckdy až komické,“ zlobil se po porážce 1:2 generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

„Přesilová hra je jediná zbraň Motoru, kterou v baráži má. Proto mají hráči, dle mého názoru, jednoznačné zadání zkoušet to na rozhodčí, jak se dá,“ přidal Vaněk a především těmito slovy vytočil zástupce českobudějovického klubu. „Tato ničím nepodložená a lživá tvrzení jsou absolutně za hranou a poškozují dobré jméno jak našeho klubu, tak Tipsport extraligy i celého českého hokeje,“ uvedl generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Hráči Motoru pořád simulují, zlobí se ve Varech. Klub vetuje Pražáka »

„Ale žádný podnět disciplinární komisi na přezkoumání jednání pana Miroslava Vaňka zasílat nebudeme. Stížnosti ať podávají ti zoufalí,“ doplnil Bednařík. Energie dokonce požádala šéfa Tipsport extraligy Josefa Řezníčka a předsedu Komise rozhodčích ČSLH Vladimíra Šindlera, aby se hrou Jihočechů zabývali. A navíc poslala dva podněty disciplinární komisi, Karel Holý řešil údajné filmování útočníků Michala Chovana a Štěpána Hřebejka.

V obou případech se ale s karlovarským návrhem neztotožňoval, řízení s oběma hráči zastavil. Zákroky Martina Rohana a Václava Skuhravého tak byly hlavními rozhodčími Pražákem a Hejdukem posouzeny správně. „Michal Chovan pokusem o prudké přibrždění a náhlou změnu jízdy výrazně limitoval možnosti vlastní obrany před zákrokem soupeře, ale v jeho jednání jsem neshledal znaky nafilmovaného pádu či přehrávání,“ hlásí Holý.

Motor vrací úder: Utkání ve Varech připomínalo zápasy s Mostem »

A jak viděl druhý posuzovaný zákrok? „Štěpán Hřebejk byl Václavem Skuhravým atakován holí drženou v obou rukách, přičemž v důsledku tohoto zákroku, včetně kontaktu s bruslemi protihráče, se převážil vzad a upadl na ledovou plochu. Jednoznačně vylučuju, že by tak chtěl ovlivnit úsudek rozhodčích, jak uvádí ve svém podnětu karlovarský klub,“ popisuje předseda disciplinární komise TELH Karel Holý. Karlovy Vary tak neuspěly.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz