Valský se vrátil stylově. Přijal jsem novou roli a vychází to, tvrdí

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

21. října 2015, 8:04

Jan Kousal

V minulém roce si Jakub Valský už pomalu zvykal na reprezentační dres, letos však v libereckém týmu musel skousnout pozici až ve třetím útoku. Na svou pozměněnou roli si ale sedmadvacetiletý útočník podle svých slov zvykl. To potvrdil i proti Vítkovicím, když se stal hráčem utkání, zaznamenal hned tři kanadské body a ukázal, že je po zranění ramene znovu zpět.

Už po dvou minutách dal o sobě gólovou nahrávkou Jelínkovi vědět Jakub Valský, který nastoupil teprve podruhé po měsíčním zranění ramene. „Lukáš Krenželok mi dal přihrávku nakrátko a já mu ji chtěl vrátit, ale pak jsem viděl Jakuba a přihrál jsem mu do jízdy. Ten si obehrál obránce, vrátil puk zpět a já dal gól,“ vysekl poklonu svým spoluhráčům střelec první branky Petr Jelínek.

Ve druhé třetině pak přišla nejzářivější chvíle Valského. Liberecký útočník, kterého marně stíhal Pastor, si nabruslil až před Kantora a bekhendem nekompromisně zavěsil. „Udělal jsem to podle toho, jak to máme nacvičené. Petr Jelínek mi nahrál mezi beky a já se snažil natlačit přes ně. Pak jsem zkusil bekhend a vyšlo. Zaplaťpánbůh, nebylo to trestné střílení. To bych asi nedal,“ smál se jeden z klíčových mužů tygří smečky.

„Skoro jsme je k ničemu nepustili,“ chválil Valský. Severočechy posunula výhra nad Ostravany na druhou příčku o bod za Spartu. Liberec má ale o dva zápasy méně. „Jsme na vlně, která drží. Musíme jít poctivě dál a vydržet u toho, co děláme,“ měl jasno.

Valský chyběl svému týmu od 18. září, kdy se naposledy představil v Plzni. V prvním duelu po návratu proti Zlínu měl jednu obrovskou příležitost v podobě trestného střílení, kterou však zahodil. „Dobře jsem potrénoval. Ono mi nezbylo nic jiného, než abych do toho pořádně vletěl. Potom bych z toho byl špatný,“ řekl vesele liberecký hokejista.

„I když je člověk zraněný, tak něco dělat může. Já jsem mohl trénovat nohy. Musí se k tomu přistoupit poctivě a ve finále jste na tom lépe, než když hrajete,“ přemítal Valský, který v utkání s Vítkovicemi hned zdvojnásobil svou bodovou bilanci.

“Já si myslím, že jsem na tom dobře, ale mám letos jinou pozici. Přijal jsem ji. S tou loňskou sezonou se to ale nedá moc porovnávat,“ svěřil se útočník, který loni oblékal i reprezentační dres. „Teď tu nejsem kvůli gólům, ale abych zodpovědně bránil. Když někdo přijme jinou roli, tak to z něj dělá možná ještě lepšího hráče. U mě to vychází,“ prozradil na závěr mladý útočník Jakub Valský.

Sestřih utkání Liberec – Vítkovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz