V Ústí chci pokračovat, hlásí Roubík. Překoná dvě magické mety?

Foto: Tomáš Kostečka, Benyho galerie

Ústeckým hokejistům skončila sezona už v pátek 3. března, když ve čtvrtfinále play off WSM Ligy padli s favorizovaným Kladnem 0:4 na zápasy a nezopakovali tak loňskou senzaci. Tradiční oporou Slovanu byl i v tomto ročníku útočník Jaroslav Roubík, který odehrál celkem 44 zápasů s bilancí 19 branek a 21 nahrávek a ukázal, že i v devětatřiceti letech si udržuje střeleckou formu a je stále platným hráčem pro Ústí nad Labem.

„Vyřazení s Kladnem bolí hodně. Hlavně, když máme gólové šance, které by Kladno hodně přibrzdily a zápasy mohly být úplně jiné. Bylo to hodně ubíjející, když jsme nedávali góly. Pro diváky, kteří na zápasech nebyli, vypadají výsledky jednoznačně ve prospěch Kladna, ale my jsme bojovali a měli i šance. Bylo to o gólech, které jsme nedávali,“ zmínil se o největší slabině ústeckých hokejistů útočník Jaroslav Roubík (na snímku vpravo).

Byl rozhodující v celé sérii první zápas v Kladně, kde jste byli lepším mužstvem?
První utkání bylo v sérii s Kladnem asi zlomové. Jel jsem sám na bránu, Doležal jel taky sám na bránu a oba jsme měli ještě střely mezi kruhy. Věřím tomu, že dát alespoň dvě branky, tak jsme v Kladně vyhráli a série by byla asi úplně jiná. Kladno čím více vyhrávalo, tím bylo lepší. Musíme sportovně uznat, že bylo lepší celkem. Mělo zkušenější mužstvo a usnadnili jsme jim to, že jsme nedávali góly.

Před rokem jste vyřadili Kladno ve čtvrtfinále play off a s vámi hráli v útoku Jan Kloz a David Tůma, kteří nyní nastupovali za Kladno. Jak moc vám chyběli oba bývalí spoluhráči, se kterými jste dokázali před rokem uspět?
Oba bývalí spoluhráči chyběli nejen mně, ale celému mužstvu. Nyní jsou oporami Kladna. Dávají góly, hrají v první lajně a jsou pro Kladno oba velice platní. My jsme ty šance měli, ale vyhořeli jsme letos na koncovce, a to nás stálo možná šanci na postup.

V play off vám zřejmě zvlhnul střelecký prach, kde jste zaznamenal pouze jednu asistenci. Čím si to vysvětlujete?
Dá se to tak říct, i když jsem neměl tolik extra šancí. Nedařilo se ani našemu nejlepšímu střelci Zdeňku Doležalovi, přestože jsme v základní části góly dávali. Oba jsme v play off neudělali nic, takže nám asi opravdu zvlhnul prach.

Myslíte, že se váš první útok neprosadil, protože si vás hráči soupeře víc hlídali?
Připravovali se na nás hodně. Vím, že když jsem třeba dostal puk, tak jsem měl hráče na zádech. Taková volnost tam nebyla, abych mohl někoho uvolnit a bylo mnohem těžší se prosadit v soubojích než v základní části. Byli na nás dobře připravení a díky tomu vyhráli.

Jak hodnotíte celkově sezonu ústeckého týmu, který se poslední tři roky neustále zlepšoval v základní části a do play off šel ze šesté příčky?
Mohu souhlasit, že se to pořád zlepšuje. Měli jsme letos o něco mladší mužstvo než v předchozím ročníku a tím pádem méně zkušené na zápasy v play off. Před rokem jsme základní část urvali z osmého místa, ale zkušeností jsme Kladno přejeli. Letos byla základní část lepší tabulkově, ale naše mladé mužstvo nebylo tak vyzrálé a play off nám nevyšlo. Navíc s rozpočtem, jaký má náš klub, je šesté místo v základní části vynikajícím výsledkem.

Dohrál jste sezonu s bilancí 984 zápasů v první lize a v produktivitě máte na svém kontě 991 bodů (453 branek + 538 asistencí). Je to pro vás velká výzva hrát, pokračovat dál ve Slovanu a atakovat magickou tisícovku v počtu utkání a bodů v tabulce produktivity?
Příští rok chci v Ústí nad Labem hrát. Věřím, že dosáhnu na obě mety a potom se uvidí, co bude dál.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz