V Liberci jsem hrál nejlepší hokej. Byla by blbost jít jinam, tvrdí Valský

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Útočník Jakub Valský se po nepříliš úspěšném angažmá v bratislavském Slovanu vrací pod Ještěd, kterému loni pomohl k mistrovskému titulu. „Nabídek jsem měl hodně, i ze zahraničí. Nicméně v této fázi sezóny jsem se chtěl vrátit do Čech. Liberec byl pro mě jasnou volbou, cítím se tu jako doma,“ prozrazuje navrátilec Valský. Naváže na skvělé výkony z loňského ročníku?

V Liberci už jste byl během pátku. Proč jste nehrál v duelu s Vítkovicemi?
Jak jsem viděl zápas, hned bych naskočil. Těším se hrozně moc, ale nebyl jsem týden na ledě. Přicestoval jsem a léčil zranění ruky, co jsem si přivezl ze Slovenska. Domluvili jsme se s trenérem, že ještě trochu potrénuji, abych byl zpět v plné palebné síle. Nechtěl jsem hned nastoupit do rozjetého vlaku, lepší se bude pořádně připravit. 

Viděl jste hru svého staronového týmu. Zdá se vám taktika oproti mistrovské sezóně rozdílná?
Je tady pár nových hráčů, situace se samozřejmě trochu změnila, takže ani taktika není úplně stejná. Je od Filipa Pešána ještě maličko vylepšená o některé prvky, jinak je ale dost podobná. 

Opustil jste Slovan. Nelitujete zpětně angažmá v KHL?
To určitě ne, odchodu nelituji. Jsem rád za každou zkušenost, kterou jsem zažil. KHL je kvalitní soutěž a můj odchod vypadá tak, jak vypadá. Tedy že jsem se neprosadil. Beru to tak. O to víc budu muset v Liberci dokázat, že na to mám, a že jsem po měsíci hokej hrát nezapomněl. 

Liberec hlásí posilu do útoku. Z KHL se vrací střelec Valský »

Byli Tygři jedinou variantou, nebo přišly i jiné nabídky?
Lhal bych, kdybych řekl, že nabídky nebyly. Bylo jich spoustu i ze zahraničí, nicméně v této fázi sezóny jsem se chtěl vrátit do Čech. A bylo jasné, že když se vrátím do Čech, půjdu do Liberce. S Filipem Pešánem jsem o tom mluvil. Stál o mě a já nechtěl nic vymýšlet. Cítím se tu jak doma, což se mi potvrdilo, když jsem přijel. Vše ve mně ožilo, byla by blbost jít do jiného týmu. V Liberci to znám, lidi mě tu mají rádi. Pokusím se navázat na to, co jsem předváděl loni, i když vím, že to bude těžké. 

Mluvil jste o situaci v Bratislavě s Filipem Pešánem?
Samozřejmě o těchto věcech věděl. Čekalo se jen, až se vše vyřeší a domluví se ti správní lidé. Poté už byla jediná cesta. Přijel jsem, domluvili jsme se na tom co a jak. Jsem hrozně rád za to, že se můžu vrátit, a že mně Filip umožnil vrátit se domů. Zažil jsem tu nejlepší hokej, který jsem hrál, a chci na to navázat.

„Chtěl jsem se k Tygrům vrátit, abych mohl pokračovat v tom, co tady kluci vytvořili od minulé sezóny, kdy jsem odešel.“

Jak aktuální situaci v Liberci vidíte a jaké máte pocity z návratu?
Jsem hrozně moc rád za to, jak to dopadlo a jak jsme se s Filipem Pešánem domluvili. Chtěl jsem se k Tygrům vrátit, abych mohl pokračovat v tom, co tady kluci vytvořili od minulé sezóny, kdy jsem odešel. Je to stále na výborné cestě. I hokejisty, kteří přišli před sezonou, znám nebo jsem proti nim hrál. Myslím, že hráčské odchody byly kvalitně nahrazeny. Je tu navíc skvělá atmosféra v kabině, což je v dnešním hokeji velmi důležité.

Během minulého ročníku byla postrachem obran formace Krenželok – Jelínek – Valský. Můžeme čekat její opětovné složení?
To já v tuto chvíli nemůžu říct. Je to spíš otázka na trenéra, ale myslím, že úplně vyloučené to není. Osobně bych byl rád. S kluky se mi hrálo dobře a rád na to vzpomínám. Ještě se mi všechno vybavuje, když vidím halu. Rád bych na vyvedené výkony navázal, ale kde nastoupím, to zatím sám nevím.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz