Už není kam uhnout, ví Dujsík. Energie doplácí na časté fauly

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Utkání, které mohlo hodně napovědět, vše ale spíše opět zamotalo. V baráži se doma za tři body moc nevyhrává, v případě Energie ani za bod, i ve druhém zápase v KV Areně totiž Karlovarští o body přišli, ačkoli vedli znovu jako první. Motor mohl po zápase na západě Čech přijít o naději, v důležité partii ale zabral a i díky chybám domácích naplno bodoval.

Vše odstartovali domácí hned v první minutě, když se po čtyřiceti vteřinách prosadil Milan Mikulík a nic nenapovídalo tomu, že by Energie měla předvést tak bídný výkon, v jaký se nakonec její představení zvrhlo. Stejně jako v posledních zápasech opět srazilo karlovarské hokejisty časté vylučování, celkově nasbírala deset trestů. „To je ten důvod, proč jsme prohráli. To se nemůže stávat, bere to hrozně sil. Mluví se mi o tom těžko, jsem teď v emocích, protože mě to mrzí, domácí zápasy musíme zvládat a my je ztrácíme,“ zhodnotil nepovedené utkání obránce Tomáš Dujsík.

Možnost odčinit nedělní prohru mají energetici hned v úterý, doma je ale čeká vedoucí Dukla. „Doufám, že uspějeme. Teď už musíme vyhrát každý zápas, není kam uhnout,“ přidal obránce Dujsík k nastalé situaci. Po polovině baráže totiž mají energetici na kontě sedm bodů, soupeři se začínají vzdalovat, a tak nyní musejí zabrat opravdu v každém zápase, pokud chtějí pomýšlet na účast v Tipsport extralize i v dalším ročníku.

„Naším největším kamenem úrazu jsou oslabení, protože góly dostáváme snad jen v oslabení, při hře v pěti jich moc nedostáváme. Musíme se vyvarovat oslabení, pak si myslím, že máme šanci uspět,“ dodal k tomu, co energetiky sužuje nejvíc. V oslabení totiž Karlovy Vary inkasovaly čtrnáct branek z celkových devatenácti, dvě z toho navíc padly jako rozhodující po nájezdech. Při hře v plném počtu tak Energie dostala pouhé tři branky, což by ve finále tak špatné nebylo, pak je tu ale ona zmíněná hra ve čtyřech.

V předešlých zápasech se energetikům podařilo vždy odpovědět alespoň v přesilové hře, čímž se trochu vykompenzovala zmíněná oslabení, ani to se ale nyní nedařilo. „Poté už nám asi chyběly síly z těch oslabení, tak už jsme neměli sílu útočit v přesilovkách, nebo já si to nedokážu vysvětlit. Hráli jsme pak trošku v křeči a doufám, že v dalších zápasech to zlomíme,“ přidal na téma početních výhod a nevýhod v neděli nejvytíženější hráč karlovarského celku.

Největším problémem ale je, že Energie posílají na dno fauly, které ani nepramení ze hry. Spousta z nich je ve středním či útočném pásmu. Možné také je, že po dlouhé sezoně dochází energetikům síly, to je vidět především u starších hráčů. „Jsou to zbytečné fauly, možná to vyplývá z přemíry snahy, nebo nevím, proč takhle hrajeme. V kabině jsme si to vyříkali, tohle už se stávat nemůže,“ dodal na závěr Tomáš Dujsík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz