Udrželi jsme se ve hře, těší Gulašiho. Svou hrou chce tým nakopnout

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Karlovarská Energie získala v prvních pěti zápasech baráže pouhých šest bodů a nacházela se na předposledním místě se ztrátou třech bodů na Slavii a Litvínov. A právě na prvně jmenované mužstvo se mohla, v případě výhry na domácím ledě, dotáhnout. Na branku Pražanů sice v šestém. kole vystřelila více než čtyřicet střel, ale ani to na plnohodnotnou výhru nestačilo. Svoji domácí neporazitelnost ale Západočeši přeci jen udrželi, když zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech. Svým výkonem k tomu pomohl také Michal Gulaši, pro kterého to bylo teprve druhé utkání po pětitýdenní pauze.

Utkání mezi Karlovými Vary a pražskou Slavií přineslo napínavý a tuhý boj o každý centimetr ledu, ale hokejové krásy tenhle duel moc nepobral. Není se čemu divit. Baráž je nervy drásající záležitost, na jejíž konci budou dva šťastné a dva posmutnělé celky. Energetici se Slavií prohrávali 0:1, nakonec však utkání dokázali srovnat a zvítězit po samostatných nájezdech, čímž snížili náskok svého soka na dva body. „Byl to vyrovnaný boj a pro nás je to určitě spokojenost. De facto jsme se udrželi ve hře, jinak by nám soupeř ještě víc odskočil. Bylo to hrozně náročné, ale urvali jsme dva body, které jsou pro nás cenné,“ netají spokojenost s bodovým přídělem obránce Energie Michal Gulaši.

Energetici si nedokázali v průběhu zápasu vytvořit větší množství tutových šancí a možná až překvapivě vyrovnali stav utkání přesnou střelou Michala Vachovce. Ani ve třetí třetině neměli nad svým soupeřem převahu, tedy až na poslední dvě minuty. To obránci Slavie nevěděli, kde jim hlava stojí a nakonec mohli být rádi, že utkání bylo po šedesáti minutách nerozhodné. „Ten náš gól nás trochu zvedl a myslím si, že to bylo vidět. Vytvořili jsme si na konci nějaké šance a mohli jsme klidně rozhodnout, ale dostalo se to až k nájezdům, kde nás perfektně podržel Závi (Tomáš Závorka pozn. red.) a Rosťa Marosz, který to vzal na sebe,“ uvádí hlavní dva hrdiny nájezdové loterie Gulaši.

Právě disciplína, která navazuje na prodloužení, je pro Karlovarské noční můrou. V letošní sezoně sice dokázala na nájezdy třikrát zvítězit a pouze jednou prohrát, ale v dlouhodobé statistice se Západočechům nájezdy rozhodně nedaří. Naštěstí pro ně to vzal na sebe již zmiňovaný Marosz, který se trefil perfektně rovnou dvakrát. „Je to loterie, buď anebo. Vyšlo nám to. Celý zápas jsme tomu šli naproti a myslím, že se nám to vrátilo,“ říká vítěz Radegast indexu z roku 2014.

>> VIDEO: Mistr jde do čela, Škarek blízko rekordu. Vary snížily ztrátu

Michal Gulaši nastoupil teprve do druhého utkání baráže a do vůbec prvního na domácím ledě. Posledních pět týdnů totiž léčil zranění, které ho vyřadilo ze hry. „Hrálo se daleko lépe než v Jihlavě. Není sranda nastoupit po pěti týdnech do zápasu a ještě když se hraje o hodně. Člověk se ale nemůže na nic vymlouvat a musí udělat maximum, takže se snažím udělat všechno, co je v mých silách a pomoc týmu,“ mluví o svém návratu do sestavy Západočechů Gulaši.

Energie byla od začátku sezony pasována do role outsidera, což se také potvrdilo a po většinu času se nacházela na spodních příčkách tabulky, kde také zůstala. V play out měla v podstatě jen teoretickou šanci na to, aby se vyhnula baráži, což se však nestalo a téměř všech šest kol této soutěže se připravovala na těch dvanáct nejdůležitějších zápasů sezony. Tato náročná a vypjatá utkání si však Michal Gulaši užívá. Alespoň v rámci možností.

„Člověk se nemůže na nic vymlouvat a musí udělat maximum, takže se snažím udělat všechno, co je v mých silách a pomoc týmu.“

„Mě takové vyhecované zápasy, kdy se hraje hodně do těla, vyhovují. Ne, že by mě to bavilo, ale člověk se do toho mnohem více dostane a je to i pro lidi více zábavné nebo je to více zaujme. Nás moje hra musí svým způsobem nakopnout a ukázat, že se soupeře nebojíme. To je moje práce,“ říká Gulaši, který dal v zápase proti Slavii tři hity. Nejvíce ze všech účastníků utkání.

Karlovy Vary vyslaly na soupeřovu klec 44 střel. Takového počtu mnohdy nedosáhly ani během třech utkání. Sám Michal Gulaši se postaral o čtyři prověrky gólmana. „Já si myslím, že když se podíváte na naše střely celkově, tak to bylo hodně bídné. Řekli jsme si, že to musíme zvednout a prostě více střílet. Bylo přes čtyřicet střel, což je pro nás velký krok dopředu a musíme se toho držet. Měli jsme více přesilovek, ve kterých se snažím střílet a pokud chceme vyhrávat zápasy a dávat góly, tak nesmíme mít osmnáct střel. Dali jsme jeden gól, příště ale třeba vystřelíme čtyřicetkrát a dáme gólů pět,“ uzavřel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz