Úder hlavou? Svoboda po zákroku na Gulašiho přijde o duel ve Zlíně

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

22. prosince 2016, 9:34

Adam Bagar

Svobodům se úterní střetnutí plzeňské Škody s brněnskou Kometou vůbec nepovedlo. Zatímco hlavní sudí Roman Svoboda ve třetím dějství chybně neuznal druhou branku Komety, domácí útočník Tomáš Svoboda po konci první třetiny předvedl pořádnou klukovinu, za kterou obdržel trest do konce zápasu. A teď mu navíc disciplinárka přidala stopku na jedno utkání, Svoboda tak přijde o duel ve Zlíně.

Co se přesně na plzeňském ledě stalo? Plzeňský útočník Tomáš Svoboda těsně po konci první třetiny zamířil k Michalu Gulašimu, kterého dost okatě udeřil helmou do hlavy. "Hráč poté, co byl dovoleným způsobem zastaven hrou tělem cíleně vyhledal protihráče Michala Gulašiho a prokazatelně jej udeřil helmou do hlavy, přičemž se v žádném případě nejednalo o zavinění z nedbalosti," píše se v tiskové zprávě.

ZÁKROK TOMÁŠE SVOBODY NA MICHALA GULAŠIHO NAJDETE ZDE

Rozhodčí Svoboda s Hejdukem neváhali a přemotivovaného indiána, který dřív působil v Brně, poslali pod sprchy s trestem na pět minut plus do konce utkání. Teď k tomu řekl své také Karel Holý, šéf disciplinárky potrestal Svobodu nepodmíněným zastavením činnosti na jeden zápas. "Přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech trestán a že protihráč neutrpěl žádné zranění," informuje Zdeněk Zikmund.

Plzeňský útočník není jediným potrestaným Svobodou. Více než o jeho úletu se totiž mluvilo o hlavním arbitrovi Romanu Svobodovi, který ve třetím dějství po konzultaci se svými kolegy chybně neuznal druhou branku Komety z hole Vojtěcha Němce. A vzhledem k tomu, že tato chyba měla vliv na konečný výsledek, potrestala ho Komise rozhodčích ČSLH stopkou na čtyři extraligová klání, na něž byl delegován.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz