Třinec pod Dopitou zabral. Má něco za sebou, nepanikaří, tvrdí Sýkora

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

23. prosince 2015, 8:21

Daniel Ježek

Tipsport extraliga se po druhé reprezentační pauze opět rozjela, na programu byly čtyři duely devětadvacátého kola. Třinečtí Oceláři na svém ledě hostili tým PSG Zlín, jednalo se tedy o souboj dvou týmů ze spodních pater tabulky. Vyrovnaný duel nakonec rozhodly přesilovky, v nich se dvakrát trefili domácí a berou tři body. Své první vystoupení v třineckém dresu hodnotí útočník Ján Sýkora.

Oceláři v reprezentační přestávce udělali další změny v týmu. Z Plzně pod Javorový přišli Marcel Hossa a Ján Sýkora, opačným směrem putoval Erik Hrňa. Největší změna ale nastala na trenérském postu, k Renému Muchovi přišel Jiří Dopita. „Jde vidět, že má něco za sebou. Je to velmi zkušený trenér, vůdčí osobnost, která nikdy nepanikaří. Na střídačce mluví velmi klidně, čímž hráčům pomáhá v koncentraci a dodává jim klid,“ chválí pětadvacetiletý útočník třineckého kouče.

Hráči s dráčkem na hrudi se v první periodě dostali do jednobrankového vedení, přesilovou hru využil Lukáš Žejdl. Druhá dvacetiminutovka ale domácím nepřála, Zlínští srovnali krok, opticky byli lepší hosté. „Ve druhé třetině ale toho klidu moc nebylo. Chtěli jsme se navzájem doplňovat a zaskakovat jeden za druhého. V obraně pak ale vznikaly díry a my byli jakoby všude, ale přitom nikde. Pak jsme se srovnali a bylo to dobré,“ komentuje Sýkora průběh klání.

„S Marcelem Hossou teď hrajeme za jiný tým. Snažíme se podávat co nejlepší výkony. Nové angažmá jsme začali výhrou, takže určitě spokojenost.“

Právě početní výhody byly rozhodujícím faktorem. Oceláři ze čtyř možností zužitkovali dvě, Zlín nedokázal využít ani jednu. „Pocity jsou výborné, když se vám početní výhoda podaří, tak to vždy zahřeje u srdce. Pár tréninků na přesilovky jsme měli. Vlado Dravecký dal nádherný gól, z mezikruží se trefil Lukáš Žejdl. Byly to sehrané situace, klukům to parádně vyšlo a jsme za to rádi,“ neskrývá radost rokád z Detvy.

Ján Sýkora se do Třince přesunul v rámci trejdu za Erika Hrňu. Stejný směr nabral také další slovenský forvard Marcel Hossa, kterému v Plzni vypršela smlouva. Jak probíhala adaptace na nové prostředí? „Není to o zvyku, přeci jen si myslím, že hokej hrát umím, proto to není nic zvláštního. Přišli jsme spolu s Marcelem Hossou, hrajeme teď za jiný tým. Snažíme se podávat co nejlepší výkony, nové angažmá jsme začali výhrou, takže určitě spokojenost,“ hodnotí Sýkora první duel v bíločervených barvách.

Stejně jako v Plzni, také v prvním zápase v dresu s dráčkem na hrudi nastoupil v jedné formaci s Marcelem Hossou. Centra jim dělal prozatímní třinecký kapitán Jiří Polanský. „V Plzni jsme celou dobu také hráli spolu, myslím si, že jsme na sebe zvyklí a je to takhle lepší. S Jirkou Polanským se hraje dobře, ještě pár tréninků a bude to lepší. Výkon naší pětky určitě bude stoupat,“ doufá 191 centimetrů vysoký útočník.

Tipsport extraligu v závěrečných dnech letošního roku čekají ještě dvě kola. Slezané v sobotu zavítají na pardubický led, rok 2015 zakončí ve WERK ARENĚ třetím derby zápasem s Vítkovicemi. Jaký budou mít Oceláři program v nejbližších dnech? „Tréninky určitě budou, hned zítra máme trénink, pak pětadvacátého. Jen na Štědrý den se na chvíli dostaneme domů,“ uzavírá Ján Sýkora.

Sestřih utkání Třinec – Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz