Třída a bída: Bulířovi to pálí, Zámorskému ne. Kdo je největší tvrďák?

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Tipsport Extraliga je v plném proudu a pomalu se začínají kupit statistiky, z nichž se dá vyčíst vskutku mnohé. Proč Michalovi Bulířovi skončí jeho střelecká série a Petr Zámorský konečně prolomí svoji mizérii?

Třída

Tahoun Liberce
Libereckému útočníkovi Michalu Bulířovi to letos zatím pálí. V dosavadních čtyřech utkáních vyslal na brankáře soupeřů 11 střel, z nichž 27,27 % - v řeči branek tři - doputovalo až do sítě. Dá se důvodně očekávat, že se jeho střelecká úspěšnost sníží, nicméně i tak jde o povedenou sérii.

Litvínov válí na všech frontách
Litvínov si po čtyřech zápasech stále drží pozici lídra extraligy a neopomenutelnou zásluhu na tom mají přesilové hry. Severočeši proměnili 5 z 18 příležitostí a jsou s 27,78% využitím početních výhod nejlepším celkem extraligy. V první trojici je doplňují Liberec (22,73 %) a Kometa (22,22 %).

Bolest, tu já necítím!
Hokej někdy umí pořádně bolet. Velký podíl na tom má puk, který může být ve velké rychlosti i nebezpečný. Tohle ale nezkoušejte vyprávět brněnskému obránci Michalu Gulašimu, který je s 12 zblokovanými střelami nejlepším hráčem extraligy. Ve čtveřici nejlepších ho doplňují ještě sparťan Jan Piskáček (10) a Peter Čerešňák z Plzně s pardubickým Josefem Hrabalem (oba 9).

Foto: hcsparta.cz

Bída

Jednou to tam padne
Zmínili jsme hráče s vysokou úspěšností střelby a je tak záhodno podívat se i na opačné spektrum téže statistiky. Mezi hráči s 0% úspěšností střelby má nejvíce střel na kontě obránce Hradce Králové Petr Zámorský (17 střel). Mezi útočníky je na tom nejhůře sparťanský Robert Říčka (14 střel).

Piráti, zaberte!
Chomutov je jako jediný tým stále bez bodu. A protože statistiky bývají ve velkém procentu případů logické, dá se i mizérie Pirátů odůvodnit. Svěřenci Vladimíra Růžičky jsou se 47,42 % čtvrtým nejhorším týmem v Corsi statistice (poměr vystřelených a inkasovaných střeleckých pokusů), mají nejhorší úspěšnost zákroků (88,10 %), druhý nejnižší poměr vystřelených a inkasovaných střel (42 %), druhou nejhorší přesilovku (4,76 %) a suverénně nejhorší oslabení (61,9 %).

Útočná vhazování
Vhazování je důležitou součástí úspěšných týmů a není tak divu, že se mu na trénincích čas od času věnuje trochu více času. Potrénovat by ho určitě potřeboval karlovarský útočník Václav Skuhravý, jenž z 28 buly v útočném pásmu vyhrál pouhých 10 (35,71 %). Celkově má devětatřicetiletý veterán 47,89% úspěšnost.

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz