Třída a bída: Beránek má důvěru. Kdo stále čeká na gól?

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Českobudějovičtí trenéři Václav Prospal s Alešem Totterem slibovali, že od nich mladí hokejisté dostanou šanci. A skutečně se tak děje: v sestavě pravidelně nastupují košíkáři Martin Beránek a Pavel Novák. Oba mají ice time přes deset minut na zápas.

Třída

Když nevystřelíš, nedáš gól
Vsetínský Luboš Rob vyslal za deset zápasů už 54 střel na branku! Je nejpilnějším střelcem v lize, odměnou je mu sedm branek. Zajímavé je, že všech sedm gólů zaznamenal v posledních šesti kolech. V počtu všech pokusů, tedy včetně střel mimo branku a zblokovaných ran, je na tom lépe než Rob (78 iCF) pouze Matěj Pekr (82 iCF).

Tak jsem mladej, no a có! 
Junior Martin Beránek začíná většinu svých střídání v obranném pásmu, případně ve středním, přesto má parádní Corsi. Když je na ledě a hraje se v rovnovážném počtu, Motor svého soupeře výrazně přestřílí: konkrétně 92 ku 47. Trenér Václav Prospal se nebojí sedmnáctiletému reprezentantovi dopřát slušný ice time: Beránek za zápas odehraje téměř 14 minut.

Jestřábí oko
Nejvyšší úspěšnost střelby z prvoligových týmů má Prostějov. V gól promění 13,10 % střel na branku. Přes 24% úspěšnost střelby si zatím drží Lukáš Žálčík, Tomáš Divíšek a Tomáš Karpov.

První vyhrání z kapsy nevyhání
V rozhovorech často slyšíte: Bylo důležité, že jsme dali první gól, to nám pomohlo. Je to sice klišé, ale pravdivé. Vsetínu se podařilo vstřelit první gól v osmi zápasech z deseti. I to je jeden z důvodů, proč jsou Valaši třetí v tabulce. Po dvou trefách k tomu přispěli Antonín Pechanec s výše zmíněným Lubošem Robem.

Antonín Pechanec

Antonín Pechanec | Foto: Martin Vojtěch Víta, hc-vsetin.cz

Bída

Co je to přesilovka?
Prvoligový nováček odehraje za zápas v početní výhodě v průměru jen 4 minuty a 34 sekund (tedy 7,42 % herního času). Všechny ostatní týmy přitom stráví v přesilovkách alespoň sedm minut za zápas. Může to souviset i s tím, že si porubští hokejisté pro fauly nechodí tolik jako soupeř. Postupem času by se mohl Porubě menší čas v přesilovkách vymstít.

Bude líp?
Obránce Ondřej Kachyňa se z hostování v Kadani vrátil do Českých Budějovic. Nastupovat může i za druholigový Tábor. U Trhačů neprožil zrovna šťastné období: v rovnovážném stavu byl u jediného vstřeleného gólu, zato hned u čtrnácti inkasovaných. Ve statistice +/- (-13) proto zatím patří k nejhorším v soutěži.

Čekatelé na gól
Chance liga má za sebou jedenáct kol, několik nadprůměrných hráčů ale stále čeká na první trefu: David Gilbert, Ivan Rachůnek, Lukáš Luňák, Martin Šagát, Filip Seman, Jiří Drtina nebo Ondřej Kopta. Nejvíc střel na bránu (29), aniž by se radoval z gólu, vyslal českobudějovický obránce Mitch Fillman.

Filip Seman je skvělý hokejista. Brzy jistě svoje čekání ukončí :)

Filip Seman je skvělý hokejista. Brzy jistě svoje čekání ukončí :) | Foto: Michal Polák, hc-havirov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz