Třicet stupňů v hale a bazén místo ledu. Pardubice s Ajoie nedohrály

Foto: Facebook HC Dynamo Pardubice

13. srpna 2015, 10:54

Adam Bagar

Netradičně zakončili hokejisté Pardubic své krátké turné po Švýcarsku. V Porrentruy se na závěr střetli s druholigovým Ajoie. Už rozbruslení naznačilo, že se bude hrát v pekelných podmínkách a jelikož bylo stále hůř a hůř, teplota v hale už stoupala nad třicet stupňů a led se měnil v jednu velkou louži, dohodly se oba týmy na předčasném konci. Po prvním dějství se rozešly za nerozhodného stavu 1:1.

Východočechy čekal už třetí zápas ve třech dnech. Tentokrát se ale museli k bitvě s Ajoie přesunout autobusem z Vallée de Joux do přibližně tři hodiny vzdáleného Porrentruy, kde na tým trenéra Miloše Říhy mladšího čekaly vyloženě nehokejové podmínky. Nejen u nás panují v těchto dnech vedra, která mají špatný vliv na kvalitu ledových ploch. Znát to bylo už při rozbruslení obou týmů.

Škrty v Pardubicích: Cetkovský končí, Maxwell vystrnadil Halásze

"Bylo vidět, že led je velmi nekvalitní. V hale bylo ohromné vedro a teplota se pohybovala kolem třiceti stupňů," prozrazuje kouč Václav Baďouček na klubovém webu pardubického hokeje. V prvním dějství se situace ještě zhoršila, a zimní stadion v Porrentruy připomínal spíše krytý bazén se saunou. "Z ledu se stala jedna velká louže a měli jsme obavy z toho, aby nedošlo ke zranění," líčí.

"Za chvíli nám navíc začíná Liga mistrů a bylo by to zbytečné," doplňuje Baďouček, který se společně s dalšími aktéry po první třetině dohodl na předčasném ukončení utkání, což byl v tu chvíli prakticky jediný možný krok. "Bylo by opravdu zbytečné pokračovat, rovněž domácí klub souhlasil s předčasným ukončením utkání. Už v první třetině to ostatně sudí sami navrhovali," prozrazuje.

Kompletní program přípravných utkání na Tipsport extraligu

Duel byl přerušen za nerozhodného stavu 1:1, když na trefu domácího Barbera reagoval na konci prvního dějství v přesilovce Jakub Svoboda. "Z utkání ale není moc co hodnotit. Celá hra byla velmi komplikovaná, puk se prakticky zastavoval v loužích. Nešlo s ním nic moc dělat. Bylo by zbytečné zápas více rozebírat," pokračuje Baďouček, jenž byl s turné po Švýcarsku jinak spokojen.

Na úvod si Dynamo s chutí zastřílelo proti silnému Davosu a zapsalo výhru 7:4, v dalším duelu už ale padlo s Lausanne 1:3. "Zápasy přinesly vynikající hokej ve vysokém tempu, navíc se spoustou osobních soubojů. Oba týmy nás prověřily, zápasy pro nás byly velmi přínosné," pokyvuje Baďouček. Pardubice teď čeká zasloužené volno, na tréninku se tak hráči objeví zase až v neděli.

Letní utkání HC Dynamo Pardubice před sezonou 2015-16:

30.07. 17:30 HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav 4:3 sn (Kaut 2, Nahodil, Moučka)
04.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice 3:6 (Marcinko 2, Šeda 2, Kolář, Šimun)
06.08. 17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice 2:1 (Štajnoch)
10.08. 18:00 HC Davos – HC Dynamo Pardubice 4:7 (Štajnoch 2, Sýkora 2, Poulíček, Svoboda, Starý)
11.08. 20:30 Lausanne HC – HC Dynamo Pardubice 3:1 (Sýkora)
12.08. 19:30 HC Ajoie – HC Dynamo Pardubice 1:1 nedohráno (Svoboda)
22.08. 18:30 HC Dynamo Pardubice – HC Davos (Liga mistrů)
30.08. 17:00 HC Dynamo Pardubice – Färjestad BK (Liga mistrů)
03.09. 20:00 Färjestad BK – HC Dynamo Pardubice (Liga mistrů)
05.09. 19:45 HC Davos – HC Dynamo Pardubice (Liga mistrů)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz