Trefil se v oslabení, ale prázdnou klec minul. Nevadí, culí se Šimánek

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

27. ledna 2016, 11:07

Jan Šimek

Hokejisté Hradce Králové hodili porážku z derby s pardubickým Dynamem za hlavu. Z ledu Vítkovic si odvezli tři body a drží se na třetím místě našlapané extraligové tabulky. Ostravané přitom nehráli špatně, ale v nejhorší možný moment inkasovali. Ve vlastní přesilovce totiž na útočné chyboval obránce David Štich, Jiří Šimánek pláchl směrem na vítkovickou branku a než jej stačil dojet Karol Sloboda, hradecký útočník napřáhl a pověsil puk pod víko Dolejšovy klece.

„Chtěl jsem střílet, protože jsem viděl, že obránce mě už křižoval. Chtěl jsem to dát tam, kam jsem to dal, což mě na tom těší nejvíc,“ směje se Jiří Šimánek.

Po nezáživné první dvacetiminutovce byly v těch chvílích Vítkovice aktivnější. Tlačily se do zakončení, měly šance a možnost jít do vedení v přesilovce. Pak ale přišel výše zmíněný úder Šimánka„Bylo to vyrovnané utkání a my jsme odskočili v oslabení, což nebylo pro psychiku domácích nic moc,“ myslí si útočník Mountfieldu.

Na ostravském celku byla patrná nervozita. Domácím hráčům odskakovaly puky, souhru komplikovaly nepřesné přihrávky. Chyběla častější střelba. „Oslabení, i to tři na pět, jsme sehráli docela dobře. Domácí měli podle mě málo střel, ale nevím, jak to mají sehrané. Dávají si to před branku. Při poslední akci už jsme tam všichni leželi, ale prostě málo střílí,“ všímá si sedmatřicetiletý hokejista.

Domácí měli k dispozici dvojnásobnou početní výhodu pět na tři, ale 49 sekund oblíbené situace nevyužili ke srovnání skóre. Naopak. Pak si přesilovku zahráli také Hradečtí. Bednář přiťukl puk Dejovi, který neotálel a střelou bez přípravy poslal hostující výběr do dvoubrankového trháku. „Přesilovku jsme sehráli dobře. Měli jsme v ní tlak do brány, přišel tečovaný puk a bylo to 2:0,“ popisuje.

Výborný výkon odvedl také brankář hradeckého výběru Ondřej Kacetl. Působil klidně a spolehlivě. Kotouče před sebe nevyrážel, a Ostravané se tak nemohli dostat k dorážkám. „Bylo tam pár těžkých střel, kdy Vítkovičtí byli vždy okolo. Přes Kácu to ale nevypadlo, což bylo důležité,“ přiznává Šimánek, jenž v letošní sezoně vstřelil zatím jen tři góly.

Vítkovice se poprvé prosadily až v čase 55:54, když se pěknou trefou z první prosadil Hovorka. Domácí zkusili hru bez brankáře, vytvořili si slušný nápor, jenže jim ujel Šimánek a vypadalo to, že gólem do prázdné branky pojistí výhru Hradce. Opuštěnou vítkovickou klec však překvapivě minul „Na tréninku to budeme probírat. (směje se) Jel jsem na prázdnou bránu a netrefil jsem. Nevadilo to. Samozřejmě to zamrzí, že jsem si mohl dát sebevědomí nahoru ještě druhým gólem, ale jsem rád i za jeden,“ usmívá se.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz