Třebíč je na ledě. S posilou do obrany – Tomášem Bartejsem

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Horácká Slavia zahájila druhou fázi letní přípravy. Novými tvářemi jsou brankář Pavel Jekel, zadák Patrik Kovář a odchovanec Tomáš Bartejs.

Třiadvacetiletý obránce se vrací se po osmi sezonách.

Mezitím hrál za mládežnické celky Liberce a Chomutova. Prosadil se do A-týmu Pirátů, občas pak vypomohl jejich farmě v Kadani. V nejvyšší soutěži nastoupil k 88 zápasům (0+6), o tři více zažil v první lize (3+15). Loni působil v běloruské nejvyšší soutěži. V Metallurgu Žlobin zapsal třináct bodů ve 43 duelech.

Bartejs není jediným novicem na soupisce Horácké Slavie. Trenérům Martinu Sobotkovi a Jaroslavu Barvířovi se hlásili také brankář Pavel Jekel (loni Technika Brno) a obránce Patrik Kovář (Valašské Meziříčí). „Máme v jednání ještě dva beky. Když by z toho jeden dopadl, byli bychom rádi. Neříkám tím ale, že už nechceme nikoho do útoku. Může se stát, že se naskytne výborný útočník do prvních dvou lajn a my po něm rádi sáhneme. Víc nás ale tlačí bota v obraně, když to tak řeknu,“ uvedl pro hstrebic.cz trenér Martin Sobotka.

„Máme v jednání ještě dva beky. Když by z toho jeden dopadl, byli bychom rádi."

První přípravné utkání odehraje Třebíč v pátek 29. července. Do Mann+Hummel Areny přijede partnerská Kometa. Při této příležitosti se s aktivní kariérou rozloučí Rostislav Malena, ikona Horácké Slavie. Utkání tak bude provázet řada doprovodných akcí. Domácí hokejisté například obléknou speciální dresy, které symbolicky odkazují k Malenově číslu (96). Trikoty se poté vydraží.

V zápase proti Brnu může dojít i k další zajímavé události – k souboji bratří Eratů. Starší Roman hraje už třetím rokem za Třebíč, Martin nově působí v Kometě. Za extraligového favorita mohou nastoupit další odchovanci Horácké Slavie: Karel Vejmelka, Ondřej Němec, Leoš Čermák, Tomáš Vondráček, Radim Ferda nebo Martin Dočekal.

Hráči SK Horácká Slavia Třebíč v přípravě

Brankáři: Dominik Svoboda, Pavel Jekel, David Svoboda, Roman Šoustal

Obránci: Tomáš Bartejs, Jan Zdráhal, Václav Čejka, Jakub Schejbal, Michal Kupčík, Jakub Kubeš, Jiří Wasserbauer, Ján Niko, Lukáš Hort, Patrik Kovář

Útočníci: David Dolníček, Roman Erat, Martin Čech, Richard Kristl, Jan Wasserbauer, Jan Milfait, Radim Zohorna, Matěj Psota, Marcel Juráň, Lukáš Paták, Silvester Kusko, Dominik Pokorný, Luka Petelin, Jiří Všetečka, Patrik Matov, Jakub Kadlec, Ondřej Stehlík, Jozef Huňa, Lukáš Motloch, Milan Přibyl

Dresy, ve kterých Horácká Slavia nastoupila v zápase s Kometou Brno.

Dresy, ve kterých Horácká Slavia nastoupila v zápase s Kometou Brno. | Foto: hstrebic.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz