Travis Gawryletz bere Pardubice jako novou výzvu. Český hokej je skvělý, tvrdí

29. listopadu 2012, 5:30

David Záruba

Třetí klub v tuzemské nejvyšší soutěži si vyzkouší kanadský obránce Travis Gawryletz. Při nedostatečném herním vytížení v kádru pražské Sparty po něm sáhl obhájce mistrovského titulu z Pardubic. Sedmadvacetiletý zadák přichází na východ Čech zacelit díry v obraně, kterou od začátku sezony potkaly jen ztráty. Gawryletz byl za nabídku z Pardubic rád, v novém působišti už absolvoval první trénink.

„Slyšel jsem o klubu, že organizace funguje na vysoké úrovni, proto jsem rád, že nabídka přišla zrovna odtud,“ prohlásil urostlý bek po premiérovém setkání s novými spoluhráči. Ti v posledním extraligovém zápase podlehli právě Spartě, ze které Gawryletz přichází, a prohráli tak už třetí domácí zápas v řadě.

Při nedělní výhře Pražanů na ledě nebyl. „Nebyl jsem nominován, proto jsem rád, že mám možnost ukázat se v jiném klubu. Udělám všechno proto, abych Pardubicím pomohl,“ uvedl důrazný obránce, kterému se český hokej velmi zamlouvá. „Je skvělý. Letos je to ještě vylepšené tím, že tu hrají kluci z NHL, takže se extraliga posunula o něco výše. Určitě patří mezi nejlepší ligy na světě,“ myslí si.

Gawryletz působí v tuzemské nejvyšší soutěži už druhou sezonu, za tu dobu stihl vstřebat odlišnosti od kanadského hokeje. „V Kanadě se hraje víc fyzický hokej, častěji se hráči sráží. Tady je to techničtější, možná rychlejší, ale jsem rád, že tu mohu být a snažím se neustále zlepšovat,“ řekl autor čtyř extraligových branek, všechny zaznamenal loni v dresu Karlových Varů.

V Pardubicích by měl Gawryletz nastupovat se svým oblíbeným číslem 44, do dvojice mu trenéři při prvním tréninku dali Václava Kočího. „Snažil se mi hodně pomoci, abych věděl, jakým systémem Pardubice hrají a jak zakládají útok. Hodně mi pomohl, jsem rád, že se mě ujal, snad nám to bude klapat i na ledě,“ doufá nová posila Východočechů.

O Pardubicích toho zatím dle svých slov moc neví. „Kluci mi něco říkali a já tu hrál jako soupeř, jinak nic moc. Pro mě je důležité, že organizace pracuje na vysoké úrovni, to mi říkali všichni,“ pravil Gawryletz, který se těší na další výzvu. „Je to pro mě nový impulz. Chci Pardubicím pomoci, jak nejlépe budu umět. Už se dívám na nejbližší zápas, který toužím vyhrát,“ těší se na páteční utkání se Zlínem.

Přestože Gawryletz vyrůstal v Kanadě a zahrál si i na farmě Colorada, do slavné NHL nikdy nenakoukl. Během kariéry v zámoří se potloukal v nižších soutěžích. „Pořád je pro mě NHL snem, to je stejné asi u každého hokejisty. Teď na to ale nemyslím, je pro mě důležitá aktuální sezona. Základem je, abych pomohl k postupu do play off, tam se pak uvidí,“ uzavřel Travis Gawryletz.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz