Trápí je efektivita, ale slaví. Občas jsme fakt dřeváci, směje se Vandas

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

29. října 2016, 16:34

Jan Šimek

Těch trojek bylo docela dost. A pro vítkovický výběr šťastných. Hrálo se nové atraktivní prodloužení tři na tři. Od jeho startu uběhlo přesně 33 sekund, když útočník ostravského celku Michael Vandas trefil po luxusní přihrávce Marka Hrbase výhru Vítkovic nad Zlínem. „Ani jsem si nevšiml, jaký byl čas. Vítězství ale potěší. Máme dva body,“ pochvaluje si Vandas.

Vítkovičtí měli jednoznačnou střeleckou převahu. Na branku Zlína vyslali dvakrát víc střel, než soupeř na gólmana Bartošáka. Konkrétní poměr zní 41:20. „To máme skoro každý zápas, ale někdy jsme fakt dřeváci. Je zapotřebí na koncovce neustále pracovat a bude to lepší,“ věří Vandas.

Jak si užil krátké prodloužení tři na tři, kdy je na ledě spousta prostoru? „To je jak bago na tréninku a tentokrát jsme to využili,“ usmívá se slovenský útočník ve službách Vítkovic.

Na jeho vítěznou branku mu krásně nahrál obránce Marek Hrbas, čerstvá posila ostravského týmu. „Rozhodlo vyhrané buly. Získali jsme rychle puk a hlavně jsme se na něm udrželi. Hra tři na tři se strašně blbě brání kvůli tomu, jak jsou všichni v pohybu, a na ledě je spousta prostoru,“ vysvětluje Hrbas.

„Na hodně velkém prostoru je šest hráčů, takže pohyb dělá hrozně moc. Když se dostanete do útočného pásma a jste na puku, ani já jako obránce nestojím jen nahoře. Pro bránící hráče je to nepříjemné, když se tam motáme,“ dodává.

Ostravané svého soupeře přehrávali, jenže v polovině utkání se do vedení dostali hosté. Ševcům zařídil těsný náskok Kubiš. „Ten gól byl stresující. Blbě jsme vystřídali a oni to najednou otočili. Vznikla tím situace dva na jednoho a z toho padl jejich gól. Podíváme se na to na videu, nemělo by se nám to stávat,“ uvědomuje si třiadvacetiletý hokejista.

„Jsme rádi, že jsme je celý zápas tlačili a taky přestříleli. Musíme zapracovat na produktivitě, a pak to bude dobré.“

Co zlepšit, aby Vítkovice konečně začaly dávat více branek? „Nevím, na tréninku to cvičíme fakt hodně. Věřím, že konečně přijde jeden zápas, kdy nám to tam napadá a všechno se tím zlomí. Jsou tady šikovní kluci. Neznamená, že když nám to nejde střelecky, nezaslouží si tady být. Máme super hráče a jsme pořád pozitivní,“ uzavírá posila, která do Ostravy dorazila z pražské Sparty.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz