Těší nás, že jsme se vytáhli, hlásí Říčka. Zlínu zajistil skalp lídra

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

17. ledna 2016, 20:16

Michal Sedláček

Skalp lídra a sedmý vítězný domácí zápas v řadě. Zlín se vytáhl. Výkonnostně i tabulkově. Liberec vyšel bodově naprázdno teprve pošesté v sezoně. O to je pro ševce výhra cennější a psychicky povzbuzující, což potvrzuje i střelec vítězné branky Robert Říčka. „Jsme rádi, bylo to těžké utkání. Liberec hraje v laufu a bylo to vidět. Zápas měl obrovské tempo. Jsme šťastní, že jsme ho zvládli a vyhráli jsme," zářil šťastný střelec

Člen prvního zlínského útoku se prosadil ve 48. minutě hry. „Byla tam skoro prázdná brána, ale byl jsem dost z úhlu. Gólman se tam natahoval akorát lapačkou myslím, takže jsem rád, že jsem to trefil," popisoval zlínský útočník a dal vzpomenout i na svůj nezdar ze zápasu proti Karlovým Varům, kdy odkrytou bránu minul. „Vzpomněl jsme si na to ještě v ten moment, takže jsem se hodně soustředil."

Zlín se sice tabulkově neposunul, ale upevnil si místo v desítce. Navíc proti týmu jakým je Liberec. „Těší nás, že jsme se vytáhli i na tak kvalitního soupeře. Oni vlastně od začátku sezony vedou ligu a my se začínáme zvedat asi až ten poslední měsíc a půl," připomíná. Beranům se daří hlavně v domácím prostředí, kde prohráli naposledy 1. prosince proti Pardubicím. „Já si myslím, že se každému hraje lépe doma. Ze začátku sezony jsme doma asi prvních deset zápasů prohráli, ale teď už nám to lepí. Začalo taky chodit víc lidí, kteří nás ženou a to se hraje každému lépe," chválí fanoušky šestadvacetiletý útočník.

"Je možné, že by nám mohly sedět zápasy s těžšími soupeři ze špičky. Ti totiž hrají jiný hokej, než když sem dojedou hrát třeba Vary, nebo Vítkovice."

„Na ten zápas jsme se připravovali tak, že nemáme co ztratit. Liberec hraje na úplně jiné úrovni, než zbytek týmů. Jsou trošku odskočení a ty body co mají jim k pohodě přispívají. Řekli jsme si, že když se všechno sejde, podáme stoprocentní výkon a budeme mít štěstí, tak můžeme bodovat," svěřil se střelec prví branky Tomáš Žižka. Ten zaznamenal gól po dlouhých sedmnácti zápasech. „Jsme rádi, že jsme vyhráli. Byl to pro nás důležitý zápas, aby soupeři, co jsou za námi, se k nám moc nepřiblížili. To že jsem se trefil.... Já jsem takový sváteční střelec. Jsem rád, že to přispělo k výhře," říká zlínský veterán.

Jeho gól ale stál zato. Šestatřicetiletý obránce svou dělovkou otřel puk o tyč a ten skončil v síti. „Oni k nám v přesilovkách rychle přistupovali, takže nás ke kombinaci moc nepouštěli. Řekli jsme si teda, že je zkusíme překvapit a pokud vyhrajeme buly, tak to tam buď já nebo Mates (Martin Matějíček) zkusíme poslat, abychom je trošku rozhodili. To že to tam prošlo, bylo i trochu štěstí. Myslím si, že to tam prošlo pod ležícím hráčem," připomíná Žižka.

Svěřence Rostislava Vlacha čeká po zápasech s Hradcem a Libercem Plzeň a poté Kometa Brno. To by pro Zlín nemusel být zas takový problém. Podle Žižky totiž takoví soupeři ševcům svědčí víc. „Je možné, že by nám mohly sedět zápasy s těžšími soupeři ze špičky. Ti totiž hrají jiný hokej, než když sem dojedou hrát třeba Vary, nebo Vítkovice. S těmi se hraje na krev a většinou taky do plných. Tito soupeři jako Liberec to naopak spíš víc otevírají a je možnost, že tam bude chyba a ujedeme jim, takže by nám možná mohli sedět víc soupeři z vrchních pater tabulky," věří zlínský bek.

Sestřih utkání Zlín - Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz