Teď už to bude v každém utkání válka, tuší karlovarský Havlín

Foto: hokejkv.cz

Nastoupil v první obraně, prostor dostal také v přesilovkách a vyplatilo se. Urostlý zadák Tomáš Havlín se proti Zlínu parádně trefil a přispěl k důležité karlovarské výhře 5:1.

„Bylo to těžké, připomnělo mi to už utkání v play off, byla to bitva a Zlínu šlo o všechno, podle čehož také nastoupili. Měli jsme štěstí, že jsme proměnili šance ze začátku, Zlín hodně hrozil a měl spoustu šancí, trefili několikrát i tyč. Rozhodně to nebyl lehký zápas, byla to trochu válka,“ hlásí 27letý obránce.

Je výsledek po porážce 0:5 s Kladnem uklidňující?
Nevím, jestli uklidňující. Jsme rádi, že jsme nechali za sebou zápas, který se nám vyloženě nepovedl. Hodili jsme to za hlavy a jsme rádi, že jsme se vrátili do bodové série.

Navíc jste po porážkách Litvínova a Olomouce poskočili na jedenáctou pozici, vnímali jste před utkáním stav tabulky?
Nevím, jak ostatní, ale já to moc nesleduji. Samozřejmě přibližně víme, jak to kolem nás vypadá, ale že bychom to před či během zápasu sledovali, to ne. Soustředili jsme se na utkání. Pro nás je důležité sbírat body v každém souboji a doufat, že to po konci základní části nějak vyjde a dostaneme se do play off.

Vaše trefa na 3:1 je druhou v sezoně po střetnutí s Vítkovicemi 24. října. Navíc jste přidal ještě asistenci, takže spokojenost i po osobní stránce?
Hlavně jsem rád za výhru. Po tom Kladně jsme se potřebovali nakopnout, protože to bylo z naší strany opravdu špatné. Po nás je důležité, že jsme vyhráli. Moje body moc neřeším, ale gólů moc nedávám, tak radost mám. Ale jak jsem říkal, pro nás je důležité, že jsme zápas uhráli.

Ve druhé části jste hráli v křeči, pomohl vám hodně výkon Vladislava Habala?
Haby chytal výborně už od začátku. Hned od první třetiny nás držel celý zápas až do konce. Takže mu za to děkuji.

Mluvilo se o tom, že tři body proti Zlínu jsou povinnost, cítili jste proto nějaký tlak?
Vůbec bych si netroufnul říct, že to jsou povinné body. Zlín v několika posledních utkáních dokázal, že to rozhodně není tým, proti kterému jsou tři body jasné. Porazili Liberec a povedlo se jim několik zápasů předtím, takže to nemůžou být povinné body. Je to těžký soupeř, jako každý jiný. Čím víc se blíží základní část k závěru, tím víc každý kousá. Takže to rozhodně není soupeř, se kterým by byly body jasné.

Vašemu parťákovi Lukáši Pulpánovi se poslední dobou velmi daří, jak vnímáte jeho střeleckou formu?
Pro nás je to jedině dobře. Jsme rádi, že dává důležité góly, jako třeba teď v přesilovce pět na tři, což nás rozhodně uklidnilo, takže pro nás opravdu jedině dobře. Na druhou stranu je jedno, kdo ty branky dá, prostě musíme sbírat body, což je nejdůležitější.

Čeká vás teď našlapaný program, budete hrát obden. Vyhovuje vám to tak?
Já osobně to mám rád. Myslím si, že je to daleko lepší než hrát dvakrát v týdnu, nebo o víkendu a pak celý týden jen trénovat. Jsem za to docela rád, mně to vyhovuje a myslím si, že to je lepší, jelikož nás to svým způsobem připraví i na závěr sezony, když se nám podaří postoupit do předkola a případně potom do play off, kde je to ještě rychlejší. Takže je dobře, že si to v závěru vyzkoušíme a myslím si, že i hra všech týmů se tomu přizpůsobí a bude se to blížit zápasům v play off. V každém utkání to bude válka.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz