Svatováclavské choreo ve WSM Lize, Hamerlík za Frýdek a mimoň v Mostě

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Už se zdálo, že milovníci defenzivního hokeje budou mít v den státního svátku další důvod k oslavám. Nakonec však i deváté kolo WSM Ligy přineslo góly a zajímavé obraty.

Události 9. kola WSM Ligy

Výsledky

Parádní prostějovské choreo
Ke dni svatého Václava si připravili fanoušci Prostějova tematické choreo. „Nezapomínejme na svoji historii," napsali k tomu na facebookové stránce.

 „Nezapomínejme na svoji historii."

Choreo prostějovských fanoušků v zápase s Českými Budějovicemi.

Choreo prostějovských fanoušků v zápase s Českými Budějovicemi. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Svatý Václav.

Svatý Václav. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Mimoň v Mostě
V hledišti mosteckého zimního stadionu se zjevil mimoň, známá animovaná postavička. Má něco dočinění s brankářem Markem Pincem, který má na masce právě mimoně?

Na zimní stadion v Mostě dorazila animovaná postavička Mimoň. Společná fotka s ním prostě nesměla chybět.

Na zimní stadion v Mostě dorazila animovaná postavička Mimoň. Společná fotka s ním prostě nesměla chybět. | Foto: Facebook HC Most

Choreo ve Frýdku-Místku
Prezentaci si připravili také fanoušci Frýdku-Místku, kam ve středu dorazilo hvězdami nabité Kladno.

Choreo fanoušků Frýdku-Místku v zápase s Kladnem.

Choreo fanoušků Frýdku-Místku v zápase s Kladnem. | Foto: hcf-m.cz

Venkovní bída Motoru
Zatímco doma je Motor jen těžko k poražení, na stadionech soupeřů ztrácí body. Platilo tomu loni, platí to i letos za Antonína Stavjani. V pěti venkovních zápasech získaly České Budějovice jen tři body. „Přejedeme značku České Budějovice a najednou si přestaneme věřit. Nevím, čím to je. Přitom máme zkušené hráče, kteří ale venku také jenom odhazují puky a bojí se hrát. Potom se těžko dostáváme do nějaké herní pohody," uvedl asistent trenéra Martin Štrba v rozhovoru pro Deník.

Přestupové novinky

Hamerlík ve Frýdku
V Třinci má fenomenální formu Šimon Hrubec, a tak Peter Hamerlík v Tipsport extralize ještě nenastoupil. Aby si zachytal, poslali jej Oceláři do Frýdku-Místku. Ani jeho dobrý výkon však nestačil – Frýdek-Místek nevyužil domácího prostředí a s vedoucím Kladnem prohrál 0:2.

Račuk s Mrázkem poprvé za Kadaň
Letošní premiéru ve WSM Lize mají za sebou Jaroslav Mrázek a Marek Račuk. První jmenovaný mohl skórovat z trestného střílení, ale neproměnil. Kadaň proti Slavii vedla 2:1, v posledních vteřinách však poslal zápas do prodloužení její bývalý hráč Jaromír Kverka. V nastaveném čase pak rozhodl o výhře Pražanů Jan Pohl. Trhači tedy místo tří bodů brali jeden a jsou předposlední.

Esposito zůstává v Motoru
Kanadský útočník Angelo Esposito přesvědčil na měsíční zkoušce a s Českými Budějovicemi podepsal roční smlouvu. V pěti odehraných zápasech ale nebodoval.

Peter Hamerlík si zachytal za Frýdek-Místek.

Peter Hamerlík si zachytal za Frýdek-Místek. | Foto: hcf-m.cz

Ze statistik

Sýkora stále bez bodu
Už pět zápasů odehrál ve WSM Lize Ján Sýkora. Dosud však nebodoval! Od slovenského reprezentanta a bývalého tahouna Plzně se přitom ve Frýdku-Místku logicky hodně očekává.

Dostálek už má deset gólů
Přerov dal v dosavadním průběhu WSM Ligy 26 branek. Hned desetkrát skóroval jediný muž – Vlastimil Dostálek. Trefil se také proti Benátkám nad Jizerou. Stále tedy vede kanadské bodování i tabulku střelců. Přerov však zůstává za očekáváním a je jedenáctý. Mrzet ho může především středeční domácí prohra 1:3 s Benátkami nad Jizerou. Farma Liberce totiž zápas rozhodla až v poslední minutě. A to zásluhou dvougólového střelce Jana Ordoše.

Kloz sestřelil Havířov dvěma góly
Na Dostálka se v individuálních statistikách dotahuje Jan Kloz. I bez Jaroslava Roubíka je ústecký útočník hodně produktivní. Zatím má bilanci 8+4.

Dvougóloví střelci
Krom už zmíněných Jana Kloze a Jana Ordoše se dvakrát trefil prostějovský Martin Novák.

Protasenja se Dukle vyplácí
Po návratu do Jihlavy už stihl rozhodnout zápas s Třebíčí a teď se běloruský chasník prosadil i v zápase s Mostem. Po třech utkáních má tedy Anatolij Protasenja tři vstřelené branky.

Hanuljak má nulu a je v čele brankářských statistik
Rytíři vedou WSM Ligu, jejich gólman Miroslav Hanuljak zase individuální statistiky brankářů. Díky vychytané nule ve Frýdku-Místku má úspěšnost zákroků takřka 95 procent. Ani jeden z pěti zápasů navíc neprohrál!

Rybár vychytal čisté konto
Druhým gólmanem, kterému ve středu nedal soupeř ani jeden gól, je litoměřický Patrik Rybár. Letělo na něj přitom 41 střel. Litoměřice i díky němu v Třebíči vyhrály 1:0 po prodloužení. „Byl to zápas brankářů," řekl pro hstrebic.cz útočník Horácké Slavie Tomáš Havránek.

Návštěva kola

2 256 diváků – LHK Jestřábi Prostějov vs. ČEZ Motor České Budějovice
Rozdílem dvou diváků vyhrál fanouškovský souboj o návštěvu kola Prostějov. Hokej na Moravě a ve Slezsku prostě táhne. Zato na severu Čech by se mohli polepšit.

Další návštěvy:
HC Frýdek-Místek vs. Rytíři Kladno – 2 254
HC ZUBR Přerov vs. HC Benátky nad Jizerou – 1 782
SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Stadion Litoměřice – 1 440
HC Slovan Ústí nad Labem vs. AZ Havířov – 798
SK Trhači Kadaň vs. HC Slavia Praha – 641
HC Most vs. HC Dukla Jihlava – 268

Choreo prostějovských fanoušků v zápase s Českými Budějovicemi.

Choreo prostějovských fanoušků v zápase s Českými Budějovicemi. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Na Hanou dorazilo 76 fanoušků Motoru.

Na Hanou dorazilo 76 fanoušků Motoru. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Šlágr 10. kola

17:00 AZ Havířov vs. HC ZUBR Přerov
Souboje mezi Havířovem a Přerovem měly náboj už za časů druholigových. Navíc se jedná o zápas dvou sousedů v neuvěřitelně vyrovnané tabulce. Po výborném startu je Havířov desátý, Zubři dokonce o příčku za ním. Další zaváhání si tak nechce dovolit ani AZet, ani Přerov. Všichni jsou navíc zvědaví na další chorea z dílny domácích i hostujících příznivců.

Zápasy 10. kola

Sobota 1. října:
16:00 Rytíři Kladno – HC Slovan Ústí nad Labem
17:00 HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov
17:00 AZ Havířov – HC ZUBR Přerov
17:30 HC Slavia Praha – HC Frýdek-Místek
17:30 HC Dukla Jihlava – SK Trhači Kadaň
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Most

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz