Sváteční střelec rozhodl o rekordu! Chutná to krásně, culí se Tygr Vlach

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

V sezoně si zatím připsal jen dvě branky, právě ta druhá však měla „rekordní“ cenu. Útočník Liberce Jaroslav Vlach sice není tradičním střelcem, když se však za pár let podívá, kdo rozhodl o tom, že Bílí Tygři vytvořili nový rekord v počtu vítězství za jednu sezonu, bude se moci hrdě poplácat po ramenou. Po výhře 2:0 svítí Severočechům v kolonce vítězství číslo 38 a třiadvacetiletý hokejista se mohl jen usmívat. „Ani popravdě nevím, jak to tam spadlo.“

Byla to jen otázka času. Na překonání rekordu v počtu vítězství měli liberečtí Bílí Tygři čtyři pokusy, a využili hned ten první. Osmatřicátou výhrou v sezoně se osamostatnili od týmů Pardubic (2002/03) a Jihlavy (1981/82), kteří se do té doby s Libercem v historickém žebříčku dělili o první příčku. Trochu kuriózní však možná bylo to, že se o vytvoření nového rekordu nepostaral žádný z typických střelců.

Rozhodující branku v utkání proti Olomouci totiž zaznamenal útočník čtvrté formace Jaroslav Vlach. Byla to teprve jeho druhá trefa v probíhajícím ročníku. „Já těch gólů moc nedávám, ale musím říct, že to chutná krásně. Bylo to ovšem týmové vítězství,“ odpovídal na otázku, co říká na to, že o rekordu rozhodl zrovna on. Zatímco kolem procházeli již převlečení spoluhráči a vtipnými narážkami Vlacha popichovali.

„Myslím, že se spoluhráči máme všichni na sebe nějaké narážky, takže si srandu vždycky užijeme,“ usmíval se na celé kolo Vlach. Jeho gól byl pikantnější o to víc, že padl v poslední minutě druhé části za bezbrankového stavu a navíc v době, kdy hrál jeho tým oslabení.

>> Vyrůbalíkovo gesto fair-play! Přiznat se? Normální věc, řekl kapitán Mory

Vlach tvrdí, že velkou zásluhu na rozhodující brance utkání měl obránce Ondřej Vitásek. „Ondra Vitásek skvěle zatáhl puk, já jsem naskočil ze střídačky, on to chvilinku podržel a já jsem se potom už jenom snažil to rychle hodit na bránu. Ani popravdě nevím, jak to tam spadlo,“ popisoval svůj druhý zářez v této sezoně, který si zřejmě bude ještě dlouho pamatovat.

Liberec to však v hanácké metropoli neměl vůbec jednoduché. Olomoučtí Tygrům dlouho stačili, hrála se vyrovnaná partie. Definitivum o vítězství Liberce a vytvoření nového rekordu padlo až v závěru utkání, kdy do odkryté olomoucké klece poslal kotouč Branko Radivojevič. A co víc? Gól opět padl v oslabení, Mora totiž v tu dobu hrála přesilovku šest na čtyři.

„Víme, že v Olomouci se hrají vždycky těžké zápasy. První dva jsme s ní prohráli. Čekali jsme složité utkání, ale musím říct, že jsme se na to výborně připravili. Jsme rádi, že jsme zvítězili,“ nechal se slyšet Jaroslav Vlach, který během sezony rovněž ukázal, že se nebojí shodit rukavice.

Jeden z rekordů už tedy v liberecké kabině oslavili, už v neděli ale může přijít další. Když v domácím zápase proti Zlínu získají svěřenci Filipa Pešána alespoň dva body, vytvoří rekord v počtu získaných bodů za jeden ligový ročník. Ten dosavadní drží Pardubice ze sezony 2002/03, jeho hodnota činí 111 bodů.

Tygrům jde primárně o to, aby se dobře naladili na rozhodující část sezony, tedy vyřazovací část. Každého z hráčů ale jistě potěší, když je podepsán pod nějakým rekordem. A jak je vidět, myšlenky o rekordech jako těžký kámen na noze nepůsobí. „Není to svazující, snažíme se hrát zápas od zápasu, stejně jako celou sezonu,“ uvedl odchovanec libereckého hokeje.

Doma by Tygři navíc už mohli rozhodnout o tom, že budou vítězi základní části. Tři kola před koncem totiž žije ještě šance, že by se před Liberec mohla dostat druhá Sparta. Nasnadě je i otázka, zda se Liberečtí nebojí toho, co potkalo v minulosti právě Pražany. Skvělá základní část, play off propadák. „O tom jsme se v kabině nebavili. První cíl jsme si dali vyhrát Prezidentský pohár, pak se chceme připravit na play off, které jak víme, je úplně jiná soutěž. A je to ta nejdůležitější část sezony,“ doplnil Vlach

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz