Super zpráva pro dvacítku, Kaše se připojí k týmu: Už jsem moc nevěřil

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

20. prosince 2016, 16:39

Adam Bagar

Parádní zpráva pro kouče Jakuba Petra, jeho svěřence a české fanoušky. Kádr reprezentační dvacítky doplní zkušený útočník Pirátů David Kaše, jenž po vážném zranění v oblasti hrudníku dostal od lékařů zelenou. A už ve středu ráno odletí za zbytkem českého týmu do kanadského Blainville. "Už se strašně moc těším na kluky. Kdybych se turnaje nemohl zúčastnit, moc by mě to mrzelo," přiznává opora dvacítky v rozhovoru pro hokej.cz.

O turnaj v Kanadě ho málem připravilo zranění z kategorie spíš těch kurióznějších, na začátku prosince s bolestivou grimasou nedohrál domácí utkání s Mountfieldem. „Skončil jsem vlastní vinou v brance a při tom jsem si natrhl plíci, bylo to takové zvláštní,“ hlásí David Kaše, který okamžitě poznal, že je zle. „Když se mi to stalo, tak jsem moc nevěřil, že bych si ještě na MS v Kanadě mohl zahrát,“ přiznává.

Nevypadalo to příliš dobře, pak se sice jeho šance na brzký návrat na led začaly zvyšovat, ale další vyšetření je znovu dostaly takřka na nulové hodnoty. „Řekli mi, že nemám šanci.“ Jenže za další týden už Pirát David Kaše slyšel mnohem pozitivnější zprávy. „V sobotu jsem dostal od lékařů zelenou. Trenéři se potom ještě rozhodovali a o tom, že se připojím k dvacítce, bylo definitivně jasno v pondělí,“ říká.

"Velká úleva! Je to pro mě poslední mládežnická akce a moc by mě mrzelo, kdybych se jí nemohl zúčastnit."

Když se to dozvěděl, měl pochopitelně obrovskou radost. „Samozřejmě to pro mě byla velká úleva, protože to je pro mě vlastně poslední mládežnická akce. Hodně by mě mrzelo, kdybych se jí nemohl zúčastnit,“ přiznává David Kaše, který už ve středu ráno nasedne do letadla směr zámoří. „Ale přípravný zápas proti Kanadě ještě určitě hrát nebudu, přesný program se dozvím až na místě,“ líčí spokojený útočník.

Kaše se už cítí stoprocentně v pořádku, jen musí dohnat tréninkové manko. „Žádná omezení nemám, akorát jsem delší dobu nic nedělal. Už jsem však začal trénovat a pomalu se do toho dostávám.“ Že by za svými vrstevníky zpočátku zaostával, toho se nebojí. „Když jsem byl nedávno měsíc mimo hru, tak jsem návrat bez problémů a v tempu zvládl, takže se toho vůbec nebojím,“ pokračuje David Kaše.

Davida Kašeho mrzí zranění Lakatoše, napodobí Kämpfovy výkony?

Ten se už nesmírně těší na své spoluhráče. „Strašně moc. Hrajeme spolu vlastně od nějakých šestnácti let. Ten základ zůstává na každé akci v podstatě stejný. Moc by mě mrzelo, kdybych se turnaje nemohl zúčastnit.“ Zároveň ho trápí zranění Dominika Lakatoše. „Hráli jsme spolu na poslední akci a myslím, že nám to s Martinem Nečasem klapalo. Sedli jsme si, asi bychom spolu zase hráli, Je to ztráta,“ ví.

David Kaše si bude znovu zvykat na jiné rozměry kluziště, přesto by měl patřit k tahounům dvacítky. „Bude to trošku nezvyk zpočátku, ale už mám nějaké zkušenosti. V mančaftu je však hodně zkušených kluků,“ zdůrazňuje Kaše, který by se nezlobil, kdyby na turnaji napodobil poslední výkony Piráta Davida Kämpfa. „To určitě ne, v nároďáku hrál fakt skvěle a byla radost se na něj koukat,“ zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz