Šumperk znovu prohrál o gól, Žďár zdolal David Servis. Slaví i Kobra

Foto: René Ramiš, hokejzr.cz

21. října 2017, 21:02

Martin Schwarz

Pouze na dvanácti stadionech se hrála v sobotu večer druhá hokejová liga. Duel mezi Pelhřimovem a Moravskými Budějovicemi totiž musel být odložen. Ve skupině Západ Jablonec nad Nisou přestřílel Sokolov, Kobra Praha nedovolila další porážku a uspěla proti Dvoru Králové. V Kolíně padly nevídané tři góly za minutu, Žďár nad Sázavou investoval hodně sil do výhry nad David Servisem. Na východě šumperští Draci opět nezvládli závěr střetnutí. To Porubě tentokrát stačily dva přesné zásahy.

SKUPINA ZÁPAD


Řisutům stačil jediný zásah

Kdo čekal ofenzivní podívanou, musel být jistě zklamán. Řisuty doma přivítaly BAK Trutnov, na první gól duelu se ale čekalo až do 48. minuty. Právě v tu chvíli za Buldoky udeřil Michal Fortelka. V daný moment ještě netušil, že jeho trefa rozhodne celé utkání. Východočeši dělali, co mohli, aby brankáře Švihálka překonali, leč marná snaha. Trutnovským ve Slaném zvlhl střelecký prach a nedali ani gól. Řisuty tak dokázaly napravit předchozí nezdar z Vrchlabí.

HC Řisuty – HC BAK Trutnov 1:0 (0:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 48. Fortelka (Náprstek, Janeček).

Kobra otočila ve Dvoře

Dvakrát po sobě museli skousnout porážku, další zaváhání ale nepřipustili. Hokejisté pražské Kobry sice přišli ještě v první třetině na ledě Dvora Králové o získané vedení, avšak dokázali si jej vzít zpět. A to především díky výborné prostřední periodě. Klub z hlavního města ji vyhrál jednoznačně 3:0, dvě branky zaznamenal Semrád, jednu Šteiner. Domácí borci stačili na startu závěrečné dvacetiminutovky přidat třetí gól a v 57. minutě další. To ovšem tříbodový zisk Pražanů neovlivnilo. RODOS padl podruhé za sebou, výhru Kobry pojistil Čurda.

HC RODOS Dvůr Králové nad Labem – HC Kobra Praha 4:6 (2:2, 0:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Petira (Kocián), 12. Hamerský (Hrazdíra), 43. Kmošek (Pozdnyakov, Antonov), 57. Valášek (Petira, Luštinec) – 6. Kellner (Čurda, Matějček), 18. Semrád (Verbík), 35. Šteiner (Ryzák, Hlinka), 37. Semrád (Matějček), 40. Matějček, 58. Čurda (Vacek).

Vrchlabí se střelecky daří

Východočeši umí střílet hodně branek, což potvrdili při zápase v severočeské Bílině. Vrchlabí dalo stejně jako v minulém zápase pět gólů, přitom samo jen třikrát inkasovalo. Také Draci na tom nebyli před tímto víkendem špatně, vždyť dvakrát po sobě vyhráli a pokaždé nasázeli soupeři do sítě šest puků. Tentokrát se ale gólový účet domácích zastavil na třech přesných trefách, což na body nestačilo.

HC Draci Bílina – HC Stadion Vrchlabí 3:5

Z přestřelky vyšel lépe Jablonec

I dle postavení v tabulce se dalo očekávat, že půjde o vyrovnané klání. Sokolov a Jablonec nad Nisou od sebe nedělilo příliš bodů, papírové předpoklady mezi mantinely vyšly najevo. Jakmile jedna strana barikády skóroval, druhá taktéž reagovala gólem. Duel zůstal dramatický téměř do samého konce, důležitý krok k tříbodovému zisku ale udělal ve 51. minutě hostující Jiří Babec. Právě on poslal Vlky do trháku 5:4 a rozhodl. Jablonečtí zvítězili podruhé v řadě, Sokolov naopak opět klopýtl.

HC Baník Sokolov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:5 (2:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Kašpar (Račanský, Kuncl), 10. Trapl (Strunz), 28. Hruška (Michálek, Osmík), 43. Šik – 7. Bříška (Homolka, L.Tondr), 28. Brokeš, 33. L.Tondr (Bříška), 46. Pilař (Frk), 52. Babec (Víšek).

Mostu zajistila body povedená třetí třetina

Mostečtí se nacházejí na spodních příčkách skupiny Západ, i proto potřebovali v pražských Letňanech zabrat. Měli ale na co navazovat, vždyť o utkání dříve předčili poměrem 4:1 dobře hrající Sokolov. A loňský prvoligista se vytáhl také v hlavním městě. Během úvodní části ještě branky nepadly, to po druhé dvacetiminutovce celky odcházely do kabin za stavu 1:1. Rozhodovala až závěrečná třetina, kterou jasně opanovali hosté. Most vstřelil od 47. do 59. minuty tři branky, nakonec zvítězil 4:1. Po dvou zásazích zapsali do statistik Ondřej Sýkora a Aleš Macháček. Letci padli potřetí za sebou.

HC Letci Letňany – HC Most 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 34. Volek (F. Kučera) – 25. Macháček (Lidák, Kellerstein), 47. Sýkora (Cestr, Sklenička), 50. Sýkora (Hora, Fojt), 59. Macháček (Kubinčák, Hora).

SKUPINA STŘED


V Kolíně padly za minutu tři góly

Takový počin se často nevidí. O to je pozoruhodnější, že podstatně ovlivnil výsledek střetnutí. Kolín sice nejdříve prohrával na domácím kluzišti s Klatovskými 0:1, pak ale přišel veleobrat. Kozlové dokázali vsítit tři branky během necelé minuty, konkrétně za 59 sekund! Postupně se radovali Semirád, Malý a Zumr. Domácí parta do konce zápasu přidala tři góly navrch, k SHC k ničemu nebylo ani snížení na 4:3, výhru Kozlů v samotném závěru pojistili Morkes a Kysela. Kolín po vítězství nad Táborem zvládl i další důležité klání.

SC Kolín – SHC Klatovy 6:3 (3:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. Semirád (Panna, Malý), 18. Malý (Panna), 18. Zumr (Morkes, Hlaveš), 23. Kysela (Kozák), 59. Morkes (Zumr), 60. Kysela (Malý) – 1. Pacanda (Topinka, Straka), 25. Topinka, 54. Uhlík (Topinka).

Žďár zvládl drama s David Servisem

Dávno neplatí, že je českobudějovický David Servis otloukánkem druholigové skupiny Střed. Potřeboval však napravit neduhy z posledních odehraných duelů. Což se Jihočechům dlouho dařilo, ve Žďáru nad Sázavou sváděli vyrovnanou a napínavou partii. V každé z úvodních dvou třetin padlo po gólu na každé straně, do posledního dějství tak celky mířily za stavu 2:2 a bylo jasné, že rozhodnout může i jediná přesná střela. Což se i stalo. Během posledního dějství jako jediný udeřil hokejista Plamenů Petr Štěpánek, jenž zvýšil na 3:2. Další trefy nepřišly, Žďár naplno boduje po třech prohrách za sebou.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC David Servis České Budějovice 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Pytlík (Sedláček, Staněk), 29. Vítek D. (Štěpánek), 47. Štěpánek (Pleva) – 18. Stodolovský (Sumerauer, Zayml), 28. Šulčík (Trummer).

Písek trápil Brod, ale neuspěl

Polovinu zápasu Jihočeši dělali starosti vedoucímu kádru skupiny Střed. Havlíčkův Brod v Písku dvakrát vedl. Nejdříve díky Šuhajovi, poté zásluhou přidala. IHC ovšem pokaždé ztrátu dohnalo. Naposledy ve 22. minutě srovnával Robin Medek. Mančaft z Vysočiny nicméně pozici favorita uhájil. Třináct sekund před koncem druhé třetiny vstřelil rozhodující zásah Lukáš Endál, fanoušky Havlíčkova Brodu navíc v závěru uklidnil zkušený Matador Jiří Vašíček. Bruslaři vítězí podruhé v řadě, Písek na úspěch z Českých Budějovic nenavázal.

IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Ciboch (Suda, Koupal), 22. Medek (Pouch, Červinský) – 5. Šuhaj (Voříšek), 11. Přidal (Semrád, Vašíček), 40. Endál (Vašíček, Třetina), 57. Vašíček (Třetina).

Hrdinou Nymburk je Stehlík

Hráči Nymburku mířilo do jihočeského Písku s vědomím dvou výher v zádech. I proto si na druhý tým průběžného pořadí skupiny Střed mohli více věřit. A také že věřili. Domácí už po šesti minutách hry poslal do trháku Tomáš Andres, Středočeši ale vývoj klání strhli na svou stranu. Nejdříve skóroval Jan Stehlík, po něm kapitán Stanislav Eis. Kohouti nakonec nedovolili odliv všech tří bodů, v 52. minutě vyrovnal Radek Pechánek a zápas musel do prodloužení. Nastavenou pětiminutovku zhruba v její polovině ukončil Stehlík, jenž druhým gólem zápasu přiřkl bod navíc pro hosty.

Hockey Club Tábor – NED Hockey Nymburk 2:3 po prodloužení (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Andres (Prokeš, Havran), 52. Pechánek (Andres) – 11. Stehlík (Arnošt), 22. Eis (Stehlík), 63. Stehlík.

Zápas Pelhřimova se Žihadly odložen

Diváci v Pelhřimově o tomto víkendu hokejovou bitvu neuvidí. Lední Medvědi se měli utkat s Moravskými Budějovicemi, zápas však byl z důvodu rozsáhlé marodky domácího týmu odložen na středu 22. listopadu.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Moravské Budějovice 2005 (odloženo)

SKUPINA VÝCHOD


Hodonín zastavil porážky

Opava si minule poradila proti Šumperku, po dlouhé sérii proher tak konečně slavila. Podobný úkol měli před začátkem tohoto víkendu hodonínští Drtiči. Ti neuspěli dvakrát v řadě. A fanouškům i trenérům Jihomoravané udělali radost. Už během první třetiny hosty poslali do vedení Vrána s Romančíkem. Slezan sice odpověděl gólem Lukáše Černého, jenže Hodonínští ještě před druhým odchodem do kabin přidali další dva zásahy. Domácí v posledních momentech duelu snížil na rozdíl dvou zásahů, víc ale nestihli. Opavští padli počtvrté z uplynulých pěti mačů. Po dvou brankách zapsali domácí Tomáš Rousek a hostující Jakub Vrána.

HC Slezan Opava – SHK Hodonín 3:5 (0:2, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Černý (Seidler, Vaněk), 58. Rousek (Hartman), 60. Rousek (Šindelář, Wolf) – 8. Romančík (Mojžíš, Kuba), 19. Vrána (Mojžíš, Matula), 25. Vrána (Vaněk, Mojžíš), 30. Černohous (Mojžíš), 55. Kadlec (Hajný, Matula).

Zápas v Novém Jičíně skončil fotbalově

V naprosté většině duelů Poruby padá hodně branek. Výjimka ovšem potvrzuje pravidlo. Když vyrazili Ostravané do Nového Jičína, museli tamní diváci čekat na úvodní branku až do 42. minuty, kdy gólový účet večera otevřel Jiří Zdeněk. Ďábly svazovala špatná koncovka, lámali si zuby na skvěle připraveném gólmanovi Hynku Kůdelovi. Nadále ale byli o body ve hře. Šance domácích uťal až v polovině 59. minuty, který zvýšil na 2:0 a určil vítěze mače. Poruba nadále zůstává na špici druhé ligy – skupiny Východ.

HK Nový Jičín – HC RT TORAX Poruba 2011 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 42. Zdeněk (Káňa), 59. Fojtík (Jaroš).

Draci znovu těsně prohráli

Dva zápasy Šumperka a dva stejné výsledky. A dokonce i velmi podobný průběh duelu. Ve středu Draci prohráli před publikem Slezanu Opava těsně 2:3, ve Valašském Meziříčí zapsali úplně stejnou porážku, když jim necelých deset minut před koncem základní hrací doby uštědřil rozhodující ránu hrdina Bobrů Jakub Pořický. Hosté přitom vedli, zhruba v polovině zápasu je do trháku dostal autor dvou přesných tref Jakub Lehečka. Nikdo jiný v modrožlutém dresu ho ale nenásledoval. Valašské Meziříčí potvrdilo vzestupnou formu a po neúspěchu s Porubou se může konečně radovat.

HC Bobři Valašské Meziříčí – Draci Šumperk 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. D. Varga (Hořanský), 37. Brunec (Dvořák), 51. Pořický (Brunec, Dvořák) – 24. Lehečka (Cink, Sedlák), 34. Lehečka (Šťáva).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz