Sudí poškodili Plzeň. Čech dostal stopku na 4 utkání, Lacina pokutu

Foto: Facebook HC Škoda Plzeň

9. března 2017, 9:28

Adam Bagar

Komise rozhodčích ČSLH se zabývala podnětem plzeňského klubu, který žádal potrestání pro hlavního rozhodčího Roberta Čecha. Ten v úterním druhém střetnutí předkola play off ve Vítkovicích nepotrestal evidentní sekeru Slobody na Kubalíka a ovlivnil tím výsledek duelu. Ostravané nakonec vymazali ztrátu dvou branek a slavili vítězství 3:2 po prodloužení. "Pochybení bylo závažné," hlásí komise, která Čecha potrestala zastavením činnosti na čtyři extraligová utkání.

Hokejisté Plzně ve druhém utkání na vítkovickém ledě kráčeli za výhrou, ještě jedenáct minut před třetí sirénou vedli 2:0, ale zápas do úspěšného konce nedotáhli. I kvůli pochybení sudích, kteří nechali bez povšimnutí zákrok Karola Slobody na Dominika Kubalíka. Indiáni měli hrát ve dvojnásobné početní výhodě, místo toho z protiútoku inkasovali ve vlastním oslabení. Domácí branka nakopla a předvedli obrat z 0:2 na 3:2.

Indiáni se zlobili, ještě dlouho po utkání cítili křivdu. "Viděla to celá hala," uvedl už na tiskové konferenci kouč Ladislav Čihák. Západočeši dobře věděli, že vítězství už jim nikdo nevrátí, ale žádali aspoň potrestání hlavního rozhodčího Roberta Čecha. Dočkali se. Komise rozhodčích ve svém vyjádření uznala, že ačkoli se nejednalo o úder značné intenzity, měl být zákrok obránce Slobody potrestán menším trestem za sekání.

Hořká prohra. Můžeme brečet, nebo se zdravě naštvat, říká Koreis »

"Pochybení, které mělo přímý vliv na výsledek, vyhodnotila komise rozhodčích jako závažné a následný přístup hlavních sudích ke komunikaci s oběma střídačkami jako nevyvážený," píše se v tiskové zprávě s tím, že hlavní rozhodčí Robert Čech byl potrestán zastavením činnosti na čtyři utkání TELH. A pokutou ve výši poloviny odměny za odřízené utkání byl napomenut také arbitr Petr Lacina, který chyboval už o den dřív.

Indiánům se nelíbilo, že v závěru střetnutí udělil útočníku Martinu Procházkovi menší trest za filmování. "Hráč se přestupku nedopustil, a to přesto, že z úhlu pohledu hlavního rozhodčího jeho pád některé známky tohoto přestupku vykazoval. Procházka byl předtím prokazatelně zasažen do obličeje koncem brankářské hole a jeho potrestání bylo chybou, přestože rozhodčí neměl ze svého postavení šanci vidět zásah holí."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz