Stříbro z OH, titul i smlouva v NHL. Všechno se mi splnilo, září Kahun

Foto: spiegel.de

9. května 2018, 20:28

Adam Bagar

(HERNING, od našeho zpravodaje) Hokejisté Německa slaví na MS v Dánsku premiérové vítězství. i díky jedné nahrávce Dominika Kahuna přehráli nováčka z Jižní Koreje hladce 6:1! "Před zápasem jsme věděli, že už musíme vyhrát. To jsme sice splnili, ale ke spokojenosti máme pořád daleko," hlásí rodák z Plané u Mariánských Lázní.

Němci dobře vědí, že porazit Korejce, kteří měli po třech zápasech skóre 1:23, bylo povinností. "Ale myslím, že nám to neudělali jednoduché, od začátku makali. Naštěstí jsme dali dva góly z přesilovky a pak už nám vycházely věci, které nám v předchozích zápasech nešly," líčí Dominik Kahun, jenž ve třetí části skvěle připravil trefu pro Yasina Ehlize.

"Krásná sezona. Splnilo se mi všechno, co jsem chtěl!"

Pro českého rodáka to byl premiérový bod na turnaji. "Šance tam nějaké byly, ale zatím mi to tam nepadá. Tak to někdy chodí. Minulý rok mi tam spadlo všechno, teď nic. Ale hlavně, že se už vyhrálo. Bylo to pro nás důležité a věřím, že nám to zvedne sebevědomí," pokyvuje Kahun, který si poprvé v Herningu zahrál v útoku s Leonem Draisaitlem.

Německo zvítězilo 6:1, jenže směrem ke čtvrtfinále stále není v lehké situaci, když nezvládlo úvodní dva zápasy s Dánskem a Norskem. "Kdybychom ty nájezdy vyhráli, tak už máme sedm bodů a mohlo to vypadat úplně jinak, ale bohužel jsme je nevyhráli," mrzí dvaadvacetiletého útočníka, jehož tým po vítězství nad Korejci čekají dva dny volna.

Doufám, že ještě dokážeme postoupit do čtvrtfinále

"A pak důležitý sobotní zápas s Lotyšskem," připomíná Kahun polední partii, v níž si Německo nemůže dovolit zaváhat, pokud chce ještě udržet jakousi šanci na čtvrtfinále. Na závěr turnaje totiž Sturmův tým vyzve Finy a Kanaďany. "Doufám, že odehrajeme dobré zápasy a dokážeme postoupit do čtvrtfinále," věří mladý bojovník po snové sezoně.

Dominik Kahun na poslední měsíce jistě nezapomene. V únoru slavil s Němci senzační stříbro na olympiádě v Pchjongčchangu a prohlašoval, že je nejšťastnějším člověkem na světě. Jeho pohádka ale pokračovala, v dubnu získal s Mnichovem třetí titul v řadě a navrch se v NHL upsal Chicagu. "Krásná sezona. Splnilo se mi všechno, co jsem chtěl!"

O NHL se musím pobít, budu makat a snad to zvládnu

Lepší to být asi ani nemohlo. "Výsledkově určitě ne. Zase jsme udělali mistra, což jsme si přáli. A medaili na olympiádě vůbec nikdo nečekal, takže super," září Kahun. Ten si následně splnil další velký sen. "Určitě, vždycky jsem chtěl podepsat smlouvu s klubem z NHL. Ale musím se o to pobít, budu makat a snad to zvládnu," věří německý útočník.

"Patrick Kane je jedna z největších hvězd NHL. Pořád jsem ho pozoroval. On mě asi ne, ale bylo to pro mě speciální. Splnil jsem si sen."

NHL dlouhodobě sleduje, ale žádný oblíbený klub vyloženě neměl. "Vždycky jsem koukal na všechny zápasy." V nejlepší lize světa působí už čtyři roky i jeho velký kamarád Leon Draisaitl, se kterým v dorostu válel za Mannheim. "Ale ještě jsme se o NHL nebavili. Teď to v hlavě ani nemám, jsem na MS, potom si odpočinu a začnu na sobě makat."

Syn mistra světa 1985 si splnil sen. Uvira o tátovi, Opavě i Machovském »

V Blackhawks, se kterými podepsal nováčkovský kontrakt, působí mimo jiné americký kapitán Patrick Kane, proti kterému si Kahun v pondělí zahrál. "Bylo to pro mě speciální. Vždyť je to jedna z největších hvězd NHL. Pořád jsem ho pozoroval. On mě asi ne, ale splnil jsem si sen," usmívá se útočník, který dřív v zámoří hrál už juniorskou OHL za Sudbury.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz