Střelec Bukarts zůstává ve Zlíně, bek Kováčik se loučí s Kometou

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Zatímco jedni se radují, druzí smutní. Fanoušci dvou moravských rivalů, Zlína a Komety, dnes přijali úplně odlišné zprávy. Lotyšský útočník Roberts Bukarts zůstává ve Zlíně, slovenský bek Jozef Kováčik se naopak v mistrovském Brně nečekaně loučí.

Sedmatřicetiletý zadák působil v Kometě nepřetržitě od sezony 2011-12, v brněnském klubu tedy strávil celkem šest sezon. V té uplynulé pomohl k mistrovskému titulu, na který fanoušci čekali dlouhých 51 let. Play off vyšlo Jozefu Kováříkovi skvěle, zaznamenal v něm dva góly, šest nahrávek a navrch třináct kladných bodů ve statistice účasti na ledě.

"Naše modré hokejové srdce se dnes zlomilo na dvě poloviny."

Kováčik byl v Brně spokojený, ale teď nečekaně končí, ačkoli měl podepsanou smlouvu ještě na další dvě sezony. „Naše modré hokejové srdce se dnes zlomilo na dvě poloviny. Brno nám přirostlo k srdci, je to úžasné město s ještě úžasnějšími fanoušky. Ale hokejový život je už takový,“ napsala rodina Jozefa Kováčika na svém instagramovém účtu.

Kováčik byl jedním z šesti borců, kteří v Brně hráli všechna tři extraligová finále. Dohromady na jihu Moravy nastoupil k 322 zápasům, nasbíral v nich na obránce slušných 127 bodů za 35 branek a 92 nahrávek. Kováčik údajně zvažuje další zahraniční angažmá, informuje o tom iSport.cz. Kromě Slovenska a Česka ale ve své kariéře zatím jinde nehrál.

Bukarts nevyužil výstupní klauzuli, ve Zlíně nastřílel už 42 gólů

Zatímco brněnští fanoušci smutní, ti zlínští mají velký důvod k radosti. Lotyšský reprezentant Roberts Bukarts bude i v nadcházející sezoně 2017-18 oblékat žlutomodrý dres. Bukarts měl ve dvouletém kontraktu s klubem výstupní klauzuli, která mu umožňovala k 31. květnu 2017 odejít do zahraničí, ale to se nestalo. Bukarts se rozhodl zůstat ve Zlíně.

Šestadvacetiletý útočník přišel na Moravu v listopadu 2015 s jasným cílem pravidelně bodovat. A to se mu dařilo skvěle. V extralize za necelé dvě sezony sehrál rovnou stovku utkání, ve kterých zapsal 78 bodů za 42 branek a 36 nahrávek. Účastník letošního MS byl v uplynulém ročníku nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem týmu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz