Statistiky Čechů na MS 18: Pekař tvoří hru, v obraně září Klejna

Foto: iihf.com

(ČELJABINSK, od našeho zpravodaje) Čeští junioři odehráli na MS U18 pět zápasů, další dva je čekají o víkendu – v Rusku totiž budou bojovat o medaili. Jak zatím vypadají jejich statistiky?

Nejproduktivnějším hráčem je Jakub Lauko – v pěti utkáních dal tři góly a zapsal stejný počet asistencí. V kanadském bodování turnaje mu patří dělené 13. místo. Dva Laukovy góly padly v přesilovkách. Chomutovský útočník má rovněž vynikající úspěšnost střelby – na tři trefy mu stačilo deset ran na branku. S rolí tahouna, která mu byla před šampionátem vzhledem k jeho zkušenostem neustále předhazována, se tak popasoval výborně. 

Třikrát už skórovali i brněnští mladíčci a kanonýři Karel Plášek s Vojtěchem Střondalou. Druhý jmenovaný to zkouší často – za pět zápasů vystřelil na branku hned devatenáctkrát. 

Mezi tvůrce hry patří Matěj Pekař s Janem Jeníkem, dva nejlepší nahrávači v týmu. Pekař upekl čtyři přihrávky, Jeník jich zaznamenal dokonce pět.

Kdo je nejtišší hráč v týmu?

Mezi obránci nejčastěji sbírají body kapitán Libor Zábranský a František Klejna (oba 0+3). Klejnovy výkony jsou v rámci českého týmu asi nejpříjemnějším překvapením na turnaji – malý, ale velmi silný karlovarský bek má z celého mužstva nejlepší statistiku +/- (+5). Z útočníků je na tom nejlépe Pekař (+4).

Nejtrestanějším hráčem je Zack Malík, který má ve statistikách 27 trestných minut. Nedohrál totiž první utkání proti Slovensku, kdy dostal trest do konce utkání.

Oba brankáři, kteří do turnaje zasáhli, tedy Lukáš Dostál a Daniel Dvořák, mají úspěšnost zákroků nad 90 procenty. Právě Dostál (celkově 90,10 %, 3,14 G/Z) byl hlavním hrdinou v utkání s Kanadou, které dovolil ze 34 střel jen jeden gól.

Kdo je největší silák v týmu?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz