<

Spokojený střelec Hyka: Trvá, než dám gól. Pak ze mě všechno spadne

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

14. května 2018, 23:36

Václav Jáchim

(KODAŇ, od našeho zpravodaje) Má neskutečně šikovné ruce, skvěle bruslí. Tomáš Hyka dokáže na ledě velké věci, v duelu proti Rakousku to potvrdil. Odchovanec hokeje v Mladé Boleslavi, jenž na šampionát dorazil z farmy Las Vegas, vstřelil houževnatým Rakušanům dva góly. "Jsem za ně rád, snad mi to dodá sebevědomí do čtvrtfinále," povídá spokojeně.

Vstřelil jste dva góly, Dominik Kubalík zaznamenal tři body. Z hlediska vašeho útoku určitě spokojenost.
Naší lajně to sedlo, hráli jsme parádně. Už proti Francii jsme měli hodně šancí a dařilo se nám. Teď jsme to dokázali přetavit i v nějaké góly.

Ulevilo se vám, že jste se dokázal dvakrát střelecky prosadit?
Určitě jsem rád, že jsem se trefil. Snad mi to dodá sebevědomí do čtvrtfinále.

Proč to dosud v koncovce moc nešlo?
Mám to celou sezonu. Trvá mi několik zápasů, několik střel, než dám góla. Potom to ale ze mě spadne a jde všechno samo (usměje se).

Jandač po Rakousku: Se hrou nemůžeme být spokojeni

Myslíte, že se může projevit přemíra snahy?
Možná jo, teď jsem měl ale taky štěstí. První gól jsem dával do prázdné brány, před druhým jsem dostal od Radka Faksy parádní nahrávku. Snažil jsem se střílet dolů a vyšlo to.

Rychle jste vedli, ale nakonec to byl hodně dramatický zápas, co říkáte?
Vypadalo to tak. 4:3 není určitě to, co jsme chtěli. Hlavní ale je, že jsme vyhráli. Už se těšíme na play off.

Co bylo hlavní příčinou, že se soupeř dostal postupně do hry?
Byla tam trochu nekoncentrovanost. Mysleli jsme si, že to půjde samo. Rakušané neměli o co hrát a byli namotivovaní. My hráli alibisticky dozadu a soupeř toho dokázal využít.

Závěr? Viděli jsme se už v kabinách, přiznává Jordán

Bude těžké předvést ve čtvrtek úplně jiný výkon s maximální koncentrací?
Všichni jsme profesionálové, dobře se na čtvrtfinále připravíme. Víme, že musíme podat maximální výkon. Osobně bych chtěl spíš víc Finy, než nějaký zámořský tým.

Je nepříjemné, že se budete stěhovat do Herningu?
Není, máme na to ale dva dny. Připravíme se, stěhování je součástí turnaje. V Herningu můžeme potrénovat a v klidu se připravit.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz