Spartu hnalo 14 tisíc diváků, ale padla. Nešly nám nohy, mrzí Gernáta

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

4. února 2017, 10:40

Jakub Borovský

Euforii střídá vystřízlivění. Zatímco nedělní utkání v rámci akce Sparta vzdává hold vyšlo Pražanům na jedničku a Třinec rozstříleli 12:3, v druhém svátečním zápase už svěřenci Jiřího Kalouse nezazářili a na domácím ledě podlehli v netradičních žluto-červených dresech Olomouci. I když vystřelili o osm projektilů na branku více než soupeř, museli nakonec skousnout porážku 2:4.

„Neproměnili jsme šance, které jsme měli. Kdybychom to využili, mohlo to být jiné,“ zhodnotil Martin Gernát hlavní důvod porážky. „Dostali jsme tam gól prakticky po mé chybě, kdy jsem snažil puk vypíchnout, ale odrazil se a soupeř ujel sám na bránu. Kdybychom dali dva tři góly v první ve druhé třetině, snáze by se nám bruslilo. Ale ruce nás zrazovaly, nohy nám nešly a zápas nám utíkal. Snažili jsme se to otočit, ale tahali jsme za kratší konec,“ mrzí sparťanského beka.

Před zápasem přitom sparťané platili za jasného favorita, vždyť v Tipsport extralize jsou na třetím místě, zatímco olomoucká Mora až dvanáctá. Pro domácí hráče mluvilo v podstatě všechno - postavení v tabulce, domácí prostředí. Také poměr střel 33:25 vyzněl pro Pražany. Přesto Olomouc dokázala svou hrou na favorizovaného soupeře vyzrát.

„Olomouc je těžký soupeř, neustále bojuje o místo v play off. Hosté dobře bránili. Zatímco proti Třinci jsme měli skoro z každé akce gól, tentokrát nám to tam nepadlo. Brankář jim zachytal výborně. Musíme se z toho poučit a začít šance více využívat, být stoprocentní na dorážkách a mít tlak před bránou,“ popisuje slovenský hráč hlavní rozdíly mezi pátečním zápasem a kanonádou proti Třinci.

Sparťany hnala za výhrou plná O2 arena, kam dorazilo více než čtrnáct tisíc diváků. Ti tak vytvořili zatím nejvyšší návštěvu sezony. „Přišlo hodně lidí, byla super kulisa. Jak hráči, tak i fanoušci, si myslím, že si toho ceníme a máme k tomu respekt,“ říká Gernát k akci Sparta vzdává hold, která podporuje Integrované složky záchranného systému, a díky níž oblékli sparťané speciální sadu dresů.

Z porážky se ale Pražané musí rychle oklepat, před reprezentační pauzou mají totiž náročný program. V neděli hostí na domácím ledě Chomutov a v úterý je čeká finále CHL ve Švédsku.

„V sobotu máme lehké vyježdění, budeme muset nabrat co nejvíce sil, každá minuta je pro nás důležitá, jak zregenerujeme, jak se připravíme na další zápasy. Jdeme utkání od utkání, bude to těžký a náročný program, ale musíme se na to připravit. Na finále zatím příliš nemyslíme, důležitý je aktuálně nedělní zápas. Hned po utkání s Chomutovem se ale už budeme připravovat na finále. Bude to pro nás veliká zkouška a moc se těšíme,“ dodává Martin Gernát.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz