Sparťanský Klub legend přivítá nové členy. Pocty se dočká i Vykoukal

Foto: hcsparta.cz

29. listopadu 2017, 14:10

Václav Jáchim

V roce 2012 vznikl Klub sparťanských legend, prestižní klubová společnost nyní čítá 29 osobnosti. A už v neděli je doplní další. Pražská Sparta uvede do své síně slávy bývalého vynikajícího obránce Jiřího Vykoukala, dlouholetého vedoucího mužstva Jaroslava Velechovského a in memoriam také respektovaného sekretáře Jana Císařovského. K tradiční slavnosti dojde před nedělním duelem Sparty proti Dukle Jihlava (hraje se od 15 hodin).

Klub legend pražské Sparty byl založen jako první svého druhu u nás. "Víc než stoletou historii Sparty pomáhalo tvořit mnoho výrazných osobností. Chtěli jsme tímto jejich přínos ocenit, poděkovat jim a ukázat, že klub, pro který toho tolik odvedli, si jich stále váží a respektuje je,“ vysvětluje tiskový mluvčí Tomáš Zetek.

Společnost osobností je postupně doplňována, v neděli 3. prosince se dočkají pocty další tři slavná jména sparťanské hokejové historie. "Jejich výběr je a nadále bude zpravidla průřezem kompletní sparťanské historie. Rádi bychom každému připravili co nejdůstojnější vzdání pocty, i proto je uvádění členů do Klubu legend postupné,“ doplňuje Zetek.

Nové členy si volí žijící členové Klubu legend, všichni kandidáti musejí splňovat přesná kritéria. "Tento systém jsme zavedli po dohodě s vedením Sparty," říká Jan "Gusta" Havel, který patří k zakládajícím členům. "Hlasování bylo tajné, zúčastnili se ho téměř všichni členové, aby byl výběr maximálně objektivní," dodává.

Uvedení Jiřího Vykoukala, Jaroslava Velechovského a Jana "Hóni" Císařovského do Klubu legend proběhne v O2 areně, před začátkem utkání Sparty proti Jihlavě. Přítomny budou desítky jiných osobností klubu, víc zhruba 20 členů Klubu legend se také fanoušků podepíší na speciální autogramiádě. Ta startuje v neděli od 13 hodin u hlavního vchodu Galerie Harfa, v těsném sousedství O2 areny. 

Sparta navíc extraligový duel odehraje ve speciálních dresech s tématikou Klubu legend, pozvány jsou rovněž osobnosti jihlavské Dukly. Dorazit bohužel nemůže zakládající člen sparťanského Klubu legend, čtyřiadevadesátiletý Vladimír Zábrodský, který dlouhé roky žije ve Švédsku.

"Jsme v pravidelném kontaktu a samozřejmě jsme celou jeho rodinu zvali stejně jako každý rok na výroční utkání i letos,“ říká Tomáš Zetek. „Pan Zábrodský se po zralé úvaze se svými syny rozhodl, že raději cestu ze Stockholmu do Prahy neabsolvuje. Nicméně s potěšením můžeme konstatovat, že se těší dobrému zdraví a hokej ve své vlasti stále sleduje."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz