Sparta a Třinec, to jsou moje týmy! hlásí Klepiš. Ve strkanici chránil kapitána

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

28. září 2018, 19:15

Václav Jáchim

Předvedl parádní výkon, který korunoval gólem a dvěma nahrávkami. Vedle brankáře Gašpera Krošelje má Jakub Klepiš největší podíl na tom, že Bruslaři dokázali vydolovat cenný skalp Sparty. „Rozhodující byl druhý gól, hned v první minutě třetí třetiny. Zápas jsme pak díky obětavosti a týmovému výkonu všech hráčů zvládli," kvituje.

Po mizerném startu do sezony se hokejisté Mladé Boleslavi škrábou nahoru. Zabrali v Brně, teď skolili Spartu. Na rozdíl od předchozí domácí bitvy s Vítkovicemi si pohlídali závěr utkání a zlomili ho ve svůj prospěch. „Vedli jsme 2:1, to je takový ošemetný výsledek. Trošku se o něj bojíte, soupeř vás tlačí. Ale my to udrželi," pochvaluje si mistr světa 2010.

Chyby? Musíme vědět, za jakého stavu si ty věci můžeme dovolit

Další skalp silného protivníka Bruslaře těší, mimo jiné potvrdili cennou výhru nad Kometou. „Za obě vítězství jsme strašně rádi, ale pořád tam je dost věcí, na kterých je potřeba pracovat." Některé nepřesnosti mohly stát domácí naději na bodový zisk, zejména beci občas otálejí a až moc s pukem vymýšlejí. Před vlastním gólmanem hrají zbytečné riziko.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

„Výborně chytal Gašper Krošelj, to bylo důležité. Ale je jasné, že se těch věcí musíme vyvarovat. Pořád si to říkáme, věnujeme se tomu na tréninku. Jenže zápas je něco jiného. Na druhou stranu: hokej je hra chyb. Jen musíme vědět, za jakého stavu si ty věci můžeme dovolit. A kdy ne," připomíná.

Ani směrem dopředu to ještě není úplně ono, Bruslaři nemají potřebnou produktivitu. Ovšem proti Spartě se radovali, Klepiš pečetil výsledek trefou při power play hostů, navíc si připsal dvě nahrávky. Rozhodčí mu původně přiznali i vyrovnávací gól, kterého v čase 39:21 docílil David Bernad. Později došlo k opravě. „Já v tom vůbec prsty neměl," reaguje. „Puk jsem přehrál na Michala Vondrku, ten posunul na beka a David Bernad vystřelil. Nevím, jestli to propálil, nebo to ještě David Šťastný před bránou tečoval."

Slávisto! slyšel od fanoušků Sparty. Zamával jsem jim, říká Klepiš

Klepiš každopádně zahrál výborně. S chutí, aktivně. Bylo vidět, že mu sedí ofenzivní parťáci Lukáš Žejdl s Jakubem Orsavou. „Žejdlík je výborný centr. Silný na buly, s výbornou kondicí. Umí nahrát. Co se týče Orsavy, ten má neskutečný výběr místa. Góla umí dát z pětikoruny. Hraje se mi s nimi dobře," libuje si. Osobní přínos v utkání bere s nadhledem. „Abych pravdu řekl, je jedno, že jsem udělal tři body. Kdyby je měl někdo jiný, budu také rád. Šlo o týmový výsledek, ne o mě."

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

V duelu se stihl zapojit i do menší potyčky u boleslavské branky, kdy se Klepiš chvíli pošťuchoval s Jiřím Černochem. „Po zápase jsme si to vyříkali. Při podávání rukou povídal, že to chápe. Já chránil kapitána, Černoch strkal do Honzy Hanzlíka. Ale nebyla to rvačka, spíš hospodská strkanice," usměje se. Přiznává, že duel proti Spartě bral hodně prestižně. „Lhal bych, kdyby to tak nebylo. Každý má své týmy, já Spartu a Třinec. Hlavně proti Spartě se chce každý ukázat, pro nás bylo ovšem rozhodující, že jsme nutně potřebovali tři body."

Když Klepiš po utkání odcházel z ledu, od fanoušků hostí si vyslechl, že je slávista. „Zamával jsem jim, aby z toho něco měli. Co jiného by měli říkat: buď nadávat, nebo na mě řvát, že jsem slávista," říká s nadhledem. V kabině domácích byla konečně lepší nálada. „Naše sebevědomí by mělo jít nahoru. Ale nerad bych tvrdil, že to je za námi. Pořád jsme v mínusu a máme hodně co dohánět. Nesmíme usnout na vavřínech a dopustit, abychom se po výhrách nad Kometou a Spartou zase vrátili do starých kolejí," zdůrazňuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz