Snový víkend, září Rolinek. Gesto fair play bere jako samozřejmost

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

15. ledna 2018, 14:04

Adam Bagar

Dynamo hraje v roce 2018 ve skvělé formě, bodovalo ve všech pěti duelech a na elitní šestku ztrácí už pouhých pět bodů! Naposledy navázalo na triumf 3:2 z Hradce Králové, na Spartě se radovalo z vítězství 4:2. "Byl to snový víkend. Nikdo ani nečekal, že bychom v něm mohli urvat šest bodů," září pardubický kapitán Tomáš Rolinek.

Dynamo povzbudila už páteční výhra pod Bílou věží, kde vyhrálo po dlouhých sedmi bojích. Do O2 areny tedy dorazilo v herní pohodě a dobré náladě, což se projevilo i na ledové ploše. „Každé vítězství vás povzbudí a dodá týmu sebevědomí. Poslední zápasy je v naší hře hodně energie a šťávy. Vidíme, že když tam je bojovnost a nasazení, tak se dá vyhrát každý zápas,“ pokyvuje sedmatřicetiletý útočník.

Ten výrazně přispěl k povedenému pardubickému nástupu, Východočeši vedli na Spartě už po patnácti minutách 3:1. Tomáš Rolinek si skvěle počínal v předbrankovém prostoru. „Všichni potvrdí, že branky většinou padají, když gólman nic nevidí. Vyplynulo ze situací, že jsem se zrovna já dostal na masku brankáře. Myslím, že toho skutečně moc neviděl,“ usmívá se autor důležitého druhého gólu Dynama.

Parádní gesto! Rolinek odvolal vyloučení Michálka

Tomáš Rolinek kromě deváté trefy v sezoně přidal v první třetině také parádní gesto fair play, když odvolal soupeřovo vyloučení. „Nejsem první ani poslední, kdo to udělal. Myslím, že je to samozřejmost. Když víte, že vás soupeř nefauloval, tak ho přece nebudete hnát na trestnou lavici. Rozhodčí si myslel, že to bylo přes Michálkovu hokejku, ale vůbec ne. Já jsem zakopl o led,“ popisuje pardubický kápo.

Jeho tým nemohl být spokojen s druhou částí, v níž měla navrch Sparta. „Ta třetina nebyla vůbec dobrá. V kabině soupeře asi byla bouřka, po ní přidali, mydlili nás tam, ale obětavostí jsme to zvládli,“ těší Rolinka. Sparťané sice vyhráli na střely 35:20, ale byla na nich patrná křeč a to, že nejsou v pohodě. „Nechci je hodnotit, každý zápas je jiný. Když jsme s nimi hráli doma, tak nás dvakrát přejeli,“ připomíná.

Sestřih utkání HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice

Pardubice drama nepřipustily, navázaly na triumf 3:2 z Hradce Králové a porazily Spartu 4:2. „Nálada je po vítězství vždycky výborná. Ani se necítíte unavený, protože ta euforie je velká. Vyhrát v Hradci a na Spartě? To je úplně krásný, snový víkend,“ jásá Rolinek. „Ale držíme se při zemi, nemůžeme mít nosy nahoru. S pokorou jdeme dál. Pro nás je teď důležitý každý bod, takže si toho moc ceníme,“ dodává.

Pardubice v roce 2018 bodovaly ve všech pěti utkáních a stoupají tabulkou. „Máme v hlavách, co jsme si prožili v loňské sezoně. Proto do týmu pořád hustíme, aby byl pozitivní. Myslím, že si všichni uvědomili, že už nechceme hrát o udržení a baráž. Podle toho taky naše poslední zápasy vypadají, je tam vidět spousta energie,“ těší Tomáše Rolinka, který po siréně převzal cenu pro nejlepšího hráče zápasu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz