Slovák Bubela míří do extraligy: V Česku se o mě zajímá několik klubů

Foto: iihf.com

8. června 2018, 10:44

Adam Bagar

Po Liboru Hudáčkovi, Pavlu Skalickém nebo Mateji Paulovičovi míří do nejvyšší české soutěže další slovenský reprezentant. Na extraligová kluziště má nakročeno útočník Miloš Bubela, jenž na jaře slavil mistrovský titul s Banskou Bystricí.

„V Česku je několik klubů, které se o mě zajímají a jednám s nimi. Pro jeden z nich se zřejmě rozhodnu. Definitiva by měla padnout v průběhu příštího týdne,“ řekl pro cikycaky.sk pětadvacetiletý útočník s tím, že o prodloužení kontraktu v Banské Bystrici nejednal.

Miloš Bubela se před uplynulou sezonou vrátil na Slovensko po takřka šesti letech strávených v zámoří, kde postupně působil v juniorské USHL, univerzitní NCAA, farmářské AHL a nižší ECHL, která mu neseděla tak jako následně nejvyšší slovenská soutěž.

Sezona v Banské Bystrici byla lepší než minulá v ECHL

„Na milion procent mi dala víc sezona v Banské Bystrici. Hokej mi tady vyhovoval víc. Bylo to víc o technice, dostal jsem taky víc příležitostí a mohl se ukázat v národním týmu. Všechny ty věci vytvořily mnohem lepší rok než ten minulý,“ prozradil Bubela.

Ve slovenské extralize ho mohly těšit jak týmové, tak osobní výkony a výsledky. Nastoupil dohromady k 64 zápasům, nasbíral v nich 48 bodů za 22 branek a 26 nahrávek. „Byla to fakt skvělá sezona se vším, co k tomu patří,“ liboval si slovenský šampión.

Vyhrát titul a zúčastnit se OH v jednom roce? Úžasné!

Podle něj pomohla Banské Bystrici k obhajobě titulu i účast v Lize mistrů. „Oťukali jsme se v zápasech proti silným týmům z evropských lig a pak jsme se prezentovali během celé sezony slušnými výkony, což vedlo až k titulu,“ popisoval spokojený Bubela.

Za sebou má životní sezonu, když ho výborné výkony v domácí soutěži katapultovaly až na olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu. „Vyhrát titul a zúčastnit se turnaje pod pěti kruhy v jednom roce je úžasné,“ zářil na závěr slovenský reprezentant.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz