Slováci mohli mít postup, ale končí poslední. Haščák: I tak jsem na tým hrdý

Foto: iihf.com

17. února 2018, 19:07

Jan Šimek

(KWANTONG, od našeho zpravodaje) Měli zajímavou pozici. Vzhledem k tomu, že ruští hokejisté v souběžně hraném utkání přehráli Američany, stačilo slovenskému celku zdolat outsidery ze Slovinska, aby ovládl skupinu B a postoupil rovnou do čtvrtfinále. Slováci ovšem nezvládli nájezdy, z utkání proti Slovincům urvali jediný bod a ve skupině končí čtvrtí. O přežití na turnaji tak budou bojovat v osmifinále.

„Zradila nás oslabení. Slovinci jsou šikovní hokejisté, ale měl jsem pocit, že kdybychom zvládli kontrolovat hru trochu déle, někde by udělali chybu. Bylo vidět, že když jsme vyrovnali na 2:2, znervózněli. Věřil jsem, že vyhrajeme za tři body. Štve mě přesilovka na konci třetí třetiny, protože to byla velká šance na to, abychom vyhráli celou skupinu,“ myslí si Dominik Graňák.

V prodloužení se ani jedno z mužstev dopředu příliš nehnalo. „Psychika dělá svoje. Věděli jsme, co může jeden bod se skupinou udělat. Nechci říkat, že jsme zápas chtěli dotáhnout do nájezdů a rozhodnout v nich. Situace byla taková, že jsme mohli být úplně nahoře, ale blízko bylo i to, co se nakonec stalo. Pod tlakem toho jsme možná hráli trochu opatrněji,“ přiznává zadák, který asistoval u obou branek slovenské reprezentace.

Místo slovenských oslav pád na dno. Ve čtvrtfinále jsou Rusové »+

Slovinci, kteří v průběhu utkání přišli o dvoubrankový náskok, nakonec slavili. Výhru v nájezdech jim zařídili úspěšní střelci Tičar s Jegličem, na slovenské straně skóroval pouze Nagy. „Štve mě to, protože jsme to měli ve svých rukou. Před zápasem jsme sice nevěděli, že Rusové vyhrají, ale předpokládali jsme to. Nám zbývalo uhrát naše utkání. Trvalo nám, než jsme se oklepali ze dvou inkasovaných gólů. Psychicky to nebylo jednoduché,“ líčí Graňák.

Podobně hovoří také Marcel Haščák. „Na konci první třetiny jsme udělali v našem pásmu zbytečný faul, což dostalo Slovinsko trochu do pohody. Dali gól, pak druhý. Jsem hrdý na to, že jsme nesložili zbraně a hráli jsme do konce,“ povídá. „Každé mužstvo tady hraje výborně takticky, takže když prohráváte 0:2, je to strašně těžké. Jsem rád, že jsme to vyrovnali. Jeden gól nám ale chyběl. Škoda,“ mrzí útočníka brněnské Komety.

Půjde o všechno, tyhle zápasy milujeme

„Na tohle mužstvo jsem pyšný. Myslím, že jsme hráli dobře. Mohli jsme vyhrát a mít to lehčí. Chybělo nám trochu štěstí, ale víme, co nás v dalším zápase čeká. Osobně se těším, protože nejlépe hrajeme, když jde o všechno,“ dodává.

Slovinský soubor vedl po trefách Gregorce a Kuralta na startu druhé třetiny o dva góly. Pak ovšem v přesilovce snížil Bubela a po něm se trefil právě Haščák, který vyrovnal na 2:2. V závěru pak Slováci mohli urvat i tři body, slibnou početní výhodu ovšem neproměnili. „Měli jsme vynikající přesilovku, kterou jsme sehráli dobře. Chyběl jí jen gól. Teď nás čeká nejdůležitější zápas a tohle utkání už můžeme hodit za hlavu. Půjde o všechno, takové zápasy my milujeme,“ uzavírá Haščák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz