Slobodovy patálie: Nejdřív oko, teď brada. Snad už je to za mnou, doufá

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

25. ledna 2016, 17:48

Jan Šimek

Před třemi týdny schytal nepříjemný zákrok do oka. V nedělním utkání proti mistrovskému Litvínovu se slovenský obránce Karol Sloboda vrátil do sestavy Vítkovic a šťastnou trefou odstartoval obrat Ostravanů. Úplně veselá pohádka to ale nebyla, v obličeji zkušeného zadáka se totiž objevil další šrám, tentokrát to odnesla brada.

„Prohrávali jsme 0:2 a řekněme si na rovinu, že jsme nehráli dobře. Nebruslili jsme, byli jsme ustrašení. Asi jsme trochu pociťovali důležitost zápasu,“ říká na úvod Karol SlobodaVítkovice totiž nezačaly dobře. V závěru první třetiny otevřel skóre litvínovský útočník Martynek a ve druhé části poslal Vervu do dvoubrankového trháku Doležal. Ostravský celek se trápil v koncovce, pálil jednu šanci za druhou.

Na to už se nemohl dívat urostlý slovenský bek. Objel branku chemiků a z otočky zametl puk za záda Januse, který si puk srazil zřejmě bruslí do sítě. „Měl jsem štěstí, ale to k tomu patří. Jsem rád, že jsem ten gól dal,“ přiznává dvaatřicetiletý hokejista.

„Je to smůla. Jednou dostanu do oka, po třech týdnech se vrátím a při druhém střídání dostanu do brady. Doufám, že už je to za mnou.“

Pak inkasoval pět minut společně s trestem do konce utkání za vražení protihráče na hrazení hostující tvrďák Trávníček a vítkovický vůdce Olesz krátce nato v přesilovce srovnal na 2:2. Byli jsme rádi, že jsme to otočili. Bohužel v závěru nám vyrovnali v přesilovce, ale i dva body jsou dobré,“ ví dobře extraligový šampion z roku 2008 s pražskou Slavií.

V polovině utkání šli úřadující mistři znovu do vedení po trefě Piroše. Ve třetím dějství ale srovnal Štich a skóre poprvé otočil Balán. V čase 57:14 však přišla velká chvíle pro sedmnáctiletého mladíka Kristiana Reichla, který svým premiérovým gólem v Tipsport extralize vyrovnal na 4:4. Je velmi šikovný, velký talent. Přeji mu pěknou budoucnost v hokeji,“ říká na adresu syna české hokejové legendy Roberta Reichla.

Společně se Stanislavem Balánem musel také Karol Sloboda obléct náhradní dres. Třetí třetinu tak odehrál s nezvyklým číslem 3. Zbyly ve vítkovické kabině vůbec ještě nějaké rezervní dresy? „Asi tam ještě nějaké jsou (směje se), ale je to smůla. Jednou dostanu do oka, po třech týdnech se vrátím a při druhém střídání dostanu do brady. Doufám, že už je to za mnou,“ věří bratislavský rodák.

Ten po zranění oka nastoupil se ztmaveným plexisklem na helmě. „Mám to jen na výjimku. Mám kvůli tomu oku ještě trošku problémy se světlem a ztmavené sklo mi pomáhá,“ vysvětluje Karol Sloboda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz