Slávisté září, ale žijí v nejistotě. Je to hrozná situace, přiznává Dragoun

Foto: Michal Káva, hc-slavia.cz

31. srpna 2016, 13:25

Adam Bagar

Vyhráli nad Karlovými Vary nebo Litvínovem, posílené Kladno smetli devíti góly a nyní v derby sehráli vyrovnanou partii s našlapanou Spartou, které po velkém boji podlehli až v nájezdech. Přesto mají hokejisté Slavie ke spokojenosti hodně daleko. Pražský klub má existenční potíže a zatím není vůbec jasné, zda do nové sezony WSM Ligy nastoupí. „Věříme, že hrát budeme, ale je to hrozná situace,“ přiznává kapitán Michal Dragoun.

„Někteří z nás jsou hlavou rodiny, musíme živit děti a manželku. Tohle je pro nás fakt strašné. Když jdete na trénink, tak si to nepřipouštíte, ale pak to v hlavě prostě máte. Musíte z něčeho zaplatit hypotéky, leasingy. Je to pro nás složitá situace.“ O tom, zda slávisté do nové sezony nastoupí, bude jasno jen pár hodin před startem ligy, kdy se v Edenu sejdou kluboví akcionáři a rozhodnou o nejbližší budoucnosti tradičního klubu.

„V kabině se o tom bavíme snad každý den. Týká se to nás všech. Není tady hráč, který by měl vyděláno a mohl si říct, že si dá půl roku klid od hokeje a v prosinci začne hrát někde jinde. My nemáme, jak si asi někteří lidé myslí, vyděláno do konce života. Taky žijeme od výplaty k výplatě,“ říká třiatřicetiletý útočník. Slávistům teď nezbývá nic jiného než čekat na finální verdikt, ale všichni do jednoho doufají, že to dobře dopadne.

"Věřím, že nám 7. září přijdou říct, že je všechno vyřešené, my porazíme Motor a bude to za námi."

„Pochybnosti tam samozřejmě jsou, ale pevně věřím, že nám vedení sedmého září přijde říct, že je všechno vyřešené, my porazíme České Budějovice a bude to za námi,“ přeje si Dragoun. Určitá nejistota se však zatím nepromítá na výkonech pražského celku. „Možná to bude znít divně, ale kdyby to nevyšlo, tak si nějakými výkony musíme říct o další angažmá. Všichni kluci bojují, kvůli tomu by utkání neodevzdali,“ hlásí.

Slávisté si už během přípravy vyšlápli na Karlovy Vary, Litvínov, Kladno a nyní vzdorovali i Spartě. V parádním pražském derby nakonec padli až po samostatných nájezdech. „Zklamaní určitě nejsme, byl to výborný zápas, hráli jsme vyrovnanou partii s kandidátem na extraligový titul. Sparťanům chyběli jenom dva útočníci, jinak hráli v plné sestavě. Zatím to byl asi náš nejcennější výsledek v přípravě,“ pokyvuje Dragoun.

Ve Spartě jsem vyrůstal a mám tam kamarády, byl to pro mě zvláštní zápas

Ten vyrostl na Spartě a ještě na jaře její dres oblékal. „Byl to pro mě zvláštní zápas. Musím přiznat, že jsem se na něj od začátku těšil. Když jsem přišel do Slavie a kouknul se na rozpis zápasů, tak jsem všechno k tomuhle datu směřoval a moc se na derby těšil. Chtěl jsem si proti Spartě zahrát, protože jsem tam vyrůstal a mám tam spoustu kamarádů. Ale teď je to soupeř,“ usmívá se Dragoun s tím, že hecování příliš nepřišla.

„Nic zvláštního neproběhlo, akorát před zápasem na mě kluci vyběhli k autu a chvíli jsme si popovídali,“ prozrazuje zkušený útočník s tím, že ho potěšila parádní kulisa. Do Edenu přišly více než dvě tisícovky fanoušků a ty se staraly o skvělou atmosféru. „Samozřejmě se v takové kulise hraje lépe,“ pokyvuje Dragoun po těsné porážce 2:3. Už v pátek čeká na slávisty ligová generálka v Karlových Varech a pak ten nejtěžší boj...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz