Slavia vs. Přerov: Zubři cítí historickou šanci, postoupí přes čtvrtfinále?

Foto: Jan Gebauer, fotogebauer.cz

Slavia je typický tým pro play off: má výborného brankáře, zkušenou obranu, propracovanou taktiku a fyzicky silný útok. Ve čtvrtfinále ale na Pražany nečeká lehký soupeř – Přerov cítí jedinečnou šanci na postup.

Rozhodující roli mohou v sérii sehrát zkušenosti slávistických obránců: Jiří Drtina, Jaroslav Kasík a Jan Novák jsou rozdílovými beky. Pokud se uzdraví Jan Pohl, slávistická obrana by se mohla vyrovnat i defenzivám Motoru a Energie. 

Gólman sešívaných Dominik Frodl neměl v poslední čtvrtině dobrou formu, to už ale jistě hodil za hlavu. Nezapomínejme: byl to právě on, kdo rozhodl o slávistickém vítězství v loňském čtvrtfinále. Od Třebíče tehdy ve čtyřech zápasech dostal jen čtyři branky.

Urputný hokej s málo góly se očekává i letos. Lukáš Klimeš s Jurajem Šimbochem sice neměli v základní části oslnivé statistiky, v play off by se ale mohli Frodlovi vyrovnat. Zvlášť, když Slavii dlouhodobě trápí koncovka a v play off jí pravděpodobně bude chybět Lukáš Endál.

Zubři nemají v kádru velké individuality, sázejí především na týmové pojetí a v předešlých dvou ročnících se v play off prezentovali důraznou hrou. Na druhou stranu: Slavia má urostlé a silné forvardy, takže by jí přerovský styl nemusel dělat až takové problémy. 

Pražané by ale mohli mít potíže s houževnatostí moravského soupeře: Přerov cítí šanci na největší úspěch v novodobé historii. A jak je známo: tamější fanoušci umí vytvořit pekelnou atmosféru. 

Tahle série může být hodně dlouhá a nepřekvapil by ani postup Zubrů. 

Vzájemné zápasy
Slavia 2:0 Přerov 
Přerov 2:3 Slavia 
Slavia 1:2 Přerov
Přerov 3:6 Slavia 

Tip hokej.cz: postup Slavie

Foto: Jan Gebauer, fotogebauer.cz

Pohled hokej.cz

Brankáři:
HC Slavia Praha (9/10)
HC ZUBR Přerov (8/10)

Obránci:
HC Slavia Praha (8/10)
HC ZUBR Přerov (7/10)

Útočníci:
HC Slavia Praha (7/10)
HC ZUBR Přerov (7/10)

Ostatní:
HC Slavia Praha (3/5)
HC ZUBR Přerov (4/5)

CELKEM:
HC Slavia Praha (27/35)
HC ZUBR Přerov (26/35)

Soupiska HC Slavia Praha

Brankáři: Dominik Frodl, David Honzík, Patrik Polívka.

Obránci: Jindřich Barák, Jiří Drtina, Jan Holý, Jaroslav Kasík, Pavel Kolařík, Jan Novák, Jan Pohl, Antonín Růžička, Marek Ryzák, Vojtěch Šmíd, Jan Štibingr.

Útočníci: Jiří Doležal, Zdeněk Doležal, Lukáš Endál, Aleš Furch, Denis Heldák, Jiří Hozák, Václav Jankovský, Martin Kadlec, Lukáš Krejčík, Zdeněk Kubica, Lukáš Nedvídek, Martin Ondráček, Marek Račuk, David Šafránek, Martin Šagát, Tomáš Šmerha, Petr Tejral, Tomáš Zigo.

Soupiska HC ZUBR Přerov

Brankáři: Lukáš Klimeš, Juraj Šimboch, Daniel Huf.

Obránci: Jiří Běhal, Martin Novotný, Mikuláš Zbořil, Lukáš Chmelíř, Robert Černý, Radomír Pala, Oldřich Horák, Ľubomír Malina, Daniel Gazda, Mislav Rosandić, Martin Padrnos, Vojtěch Adamík.

Útočníci: Štěpán Fryšara, Michal Gago, Tomáš Sýkora, Tomáš Doležal, Šimon Kratochvíl, Karel Plášek mladší, Milan Procházka, Karel Plášek starší, Jiří Goiš, Jakub Šlahař, Lubomír Kovařík, Roman Pšurný, Filip Dvořák, Matouš Kratochvíl, Jakub Navrátil, Pavel Tomaník, Jan Berger.

Příběh série

Tato série nabídne bratrský souboj: za Slavii bojuje Jiří Doležal, na opačné straně stojí jeho mladší sourozenec Tomáš. 

Tomáš Doležal.

Tomáš Doležal. | Foto: hokejprerov.cz

Tváří v tvář

Úspěšnost přesilovek: 
HC Slavia Praha (17,01 %), 
HC ZUBR Přerov (17,37 %).

Úspěšnost oslabení: 
HC Slavia Praha (85,78 %), 
HC ZUBR Přerov (83,59 %).

Skóre ze základní části: 
HC Slavia Praha (149:117, +32), 
HC ZUBR Přerov (147:135, +12).

Návštěvnost: 
HC Slavia Praha (1 106 diváků), 
HC ZUBR Přerov (2 071 diváků).

Střely za zápas: 
HC Slavia Praha (29,08 střel), 
HC ZUBR Přerov (30,83 střel).

Trestné minuty: 
HC Slavia Praha (592 TM), 
HC ZUBR Přerov (709 TM).

Bilance z posledních 10 zápasů: 
HC Slavia Praha (6 výher, 4 porážky), 
HC ZUBR Přerov (5 výher, 5 porážek).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz