Šlágr západu pro Klatovy, neskutečné kanonády na východě

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

15. listopadu 2015, 12:56

Marek Komárek

Druhá liga v sobotu pokračovala další porcí zápasů. Na východě byla k vidění dvě nevídaná představení, když Kopřivnice nasázela Karviné 18 branek a Frýdek-Místek Porubě jen o šest méně! Druhý Vsetín se naopak nadřel na vítězství ve Valašském Meziříčí. Západní část připravila šlágr mezi druhými Klatovy a Táborem, které ovládli v nájezdech domácí. Havlíčkův Brod dále přehrál pátou Kobru Praha, šestým týmem v tabulce je Jablonec a na dohled play off se z čista jasna ocitli i Lední Medvědi z Pelhřimova.

Západní skupina

Klášterec Kozly pozlobil, body má ale Kolín

Kolín je v letošní sezóně na čele západní skupiny bez diskusí zaslouženě. Dokáže otáčet skóre i vydřít těsné zápasy. Začátek utkání v Klášterci také nebyl podle jeho not, ovšem ještě do konce první části Kozlové otočili na 4:1! Poté ovšem polevili a nechali Klášterec zejména zásluhou Deveriho srovnat na 4:4. Čtyři minuty před koncem to ale byli hosté, kteří se opět ujali vedení. To už nepustili, naopak potvrdili zásahem do prázdné branky vteřinu před koncem.

HC Klášterec nad Ohří – SC Kolín 4:6 (1:4, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Huňady (Mála, Jáchym), 33. Mála (Müller, Deveri), 44. Deveri (Andres, Žižka), 49. Hammerbauer (Müller, Deveri) – 3. Semirád (Ježek, Malý), 12. Zumr (Morkes), 17. Malý (Ježek, Semirád), 20. Kadlec (ml., Hlavatý), 56. Malý (Pácal, Hanzl), 60. Hlavatý

Plameny jdou před Písek, jsou opět v desítce

Velmi těsná je situace na pomezí desáté příčky. Písek v nedávné době navštívil dokonce šesté místo, proto je jeho jedenácté místo nyní spíše neúspěchem. Z elitní desítky ho vyřadil hlavně defenzivně dobrý výkon Plamenů. Písečtí budou mít další šance vrátit se na místa zaručující play off v úterním utkání se Sokolovem.

IHC Písek – SKLH Žďár nad Sázavou 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Beneš (Kovářů), 12. Kunstmüller, 31. Střecha L., 59. Štěpánek

Pražané znovu ztratili, čelo tabulky jim uniká

Z nejlepší pětice je Kobra nejvíce ztrácejícím celkem. Podlehla na hřišti Písku a nyní také Havlíčkovu Brodu. V blízké době se tak bude muset nejspíše ohlížet na vyrovnanou situaci za sebou. Polovinu branek Havlíčkova Brodu zajistili Rusové Vlasov s Kondratěvem.

BK Havlíčkův Brod – HC Kobra Praha 6:3 (1:2, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Vlasov (Kondratěv, Č. Novák), 25. Kondratěv (Kolda, Vlasov), 29. Přidal (Endál), 38. Chlubna (Třetina), 38. Kondratěv (Vlasov, Chlubna), 44. Kuchta (Kozlík, Kozlík) – 2. D. Novák (Hanták, Vlach), 5. Antončík (Cafourek, Jakeš), 40. Novák (Kulich)

Souboj o druhou příčku vyhrály Klatovy

Sousedé v tabulce, natěsnaní ihned za vedoucím Kolínem, se utkali v Klatovech. Zápas to byl plný zvratů. Vedení Tábora z úvodu vymazali domácí dvěma brankami během necelé minuty, přesto první část hry prohráli. Rušnější úvod poté vystřídala spíše taktičtější bitva, ve které měli blíže ke třem bodům domácí. Nakonec získali dva. V samostatných nájezdech rozhodl o druhém bodu pro Klatovy Přikryl.

SHC Klatovy – Hockey Club Tábor 5:4sn (2:3, 1:1, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Beran (Tulačka), 7. Topinka (Slavík), 28. Michel (Pacanda), 43. Beran (Tulačka, Kristl), rozh. náj. Přikryl – 2. Matušík (Březina), 11. Havran (Polodna, Březina), 16. Kellner (Semrád), 39. Vaniš

Uragán Medvědů ve druhé části smetl Bílinu

Pouze vynikající druhá část stačila Děčínu k zisku tří bodů. Do vedení mohli jít Medvědi ale už během části první, velkou šanci měl Chládek. Brankově se ujala až střela Volrába v jedenadvacáté minutě. V podobném duchu se nesla celá druhá třetina a díky dalším třem brankám bylo po čtyřiceti minutách téměř rozhodnuto. Nic na tom nezměnila ani rychlá branka Bohma ve třetí třetině a místy dobré šance Draků na výraznější snížení.

HC Draci Bílina – HC Děčín 1:4 (0:0, 0:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Bohm (Machač, Kýhos) – 21. Volráb (Kuchynka, Hašek), 27. Oliverius (Zika), 28. Faigl (Volráb, Kuchynka), 40. Chládek (Vegner)

Vlci přehráli Řisuty a jsou v tabulce opět šestí

Vyrovnaný souboj na hraně přímého postupu do čtvrtfinále přinesl taktickou a bezbrankovou první část. Na začátku té druhé se začali prosazovat domácí. Byli u toho Jablonci věrní Bříška s Nevyhoštěným. Za Řisuty dokázal pouze dvakrát korigovat Kos a Severočeši se tak opět vyhřívají na šesté pozici.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Řisuty 6:2 (0:0, 4:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 23. Bříška (Tondr L.), 25. Nevyhoštěný (Demel, Čechura), 29. Nevyhoštěný (Demel, Čechura), 35. Šulc (Tondr L., Bříška), 49. Buter (Čurda, Šilhavý), 52. Bříška (Tondr L., Pulec), 53. Peřina (Demel, Nevyhoštěný) – 33. Kos (Bílek, Kužel), 58. Kos (Sladký)

Pelhřimov na dohled play off, Sokolov na chvostu

Lední Medvědi dokázali ve středeční dohrávce porazit Trutnov a teď i sokolovský Baník. Rychle se dokázali dostat do vedení 3:0, které ale během sedmi minut kompletně ztratili. Na jejich psychice to ovšem znát nebylo a v poslední třetině utkání strhli zpět na svou stranu. Postup do play off tak rozhodně není v nedohlednu.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Baník Sokolov 7:4 (1:0, 3:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. F. Kasalý (Hadrava), 22. Baldwin, 24. Votápek (Baldwin, Šaur), 38. Bezděk (Adam, Hadrava), 49. Vylíčil, 57. Kopic (Šaur), 60. Bezděk – 26. Sýkora (Tvrdek, Kukla), 33. Jurušek (Račanský), 35. Sýkora (Říha), 53. Tvrdek (Kuběna, Kukla)

Vrchlabí nezaváhalo v Jindřichově Hradci

Stabilní výkony Stadionu Vrchlabí znamenají v poslední době také stabilní pozici v nejlepší čtveřici. Tentokrát navíc ztratila Kobra Praha, které chybí na Vrchlabí už čtyři body. Vajgar zprvu nepůsobil jako beznadějně poslední celek, ovšem vedení se rychle ujali hosté a postupně ho navýšili až na 4:0. Malé polevení v poslední třetině a dvě branky Vajgaru donutily domácího trenéra odvolat brankáře s vidinou jednoho bodu, místo vyrovnání však přišla pojistka Urbana.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Stadion Vrchlabí 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 55. Voříšek (Zvoník, Drda), 57. Pašek (Bárta) – 4. Šťastný, 28. Maďar (Matějka, Šimoníček), 32. Oppelt (Urban, Klement), 53. Lenoch (Filip, Jirků), 60. Urban (Bláha, Oppelt)

Tomáš Půlpán rozhodl minutu před koncem

Trutnov získal do svých řad novou posilu v podobě Aleše Půlpána. Ovšem v sobotním zápase byl rozhodujícím jazýčkem na vahách jeho bratr Tomáš. V první části totiž otevřel brankový účet zápasu a dlouho to vypadalo i na jediný gól klání. Středočeši se ale v poslední periodě prosazovali a chvíli před koncem drželi nerozhodné skóre 2:2. Tomáš Půlpán svou bekhendovou kličkou ale rozhodl utkání osmdesát vteřin před třetí sirénou.

HC BAK Trutnov – NED Hockey Nymburk 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Půlpán T. (Kastner), 40. Perutek, 59. Půlpán T. (Kastner, Beneš) – 41. Protivný (Kříž), 52. Knesl

Východní skupina

Nový Jičín si z Opavy odvezl těsnou porážku

Oba celky se pohybují na hraně postupu do play off. Nyní navíc bodovala devátá Kopřivnice, která o osmé místo bude určitě ještě tvrdě bodovat. Opavští měli v utkání s Novým Jičínem pokaždé mírně navrch, až po brankách Svobody a Chalupy se ke slovu dostal hostující Horák. Celá třetí třetina byla ve znamení snahy hostí vyrovnat. To se ovšem nepovedlo a všechny body bral domácí Slezan.

HC Slezan Opava – HK Nový Jičín 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 19. Svoboda (Tichý, Wolf), 33. Chalupa (Černý, Tichý), 39. Mosler (Tůma), 43. Selingr (Galvas) – 36. Horák (Ižacký, Mikšan), 41. Škumát (Ižacký), 46. Novotný (Lehečka)

Třetí Drtiči v Moravských Budějovicích nestíhali

Forma hráčů z Vysočiny stoupá. V sobotu nebylo od počátku vůbec znát, že jejich soupeř z Hodonína je v tabulce před nimi. Už během prvních dvaceti minut zničili naděje Drtičů Pěška s Patákem a brankostroj se zastavil až v polovině utkání po páté brance Sobotky. Domácí hráči i diváci se vy zbytku utkání hokejem hlavně bavili a míří už na třetí příčku tabulky!

HC Moravské Budějovice 2005 – SHK Hodonín 6:2 (3:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Paták (Pěška), 7. Pěška (Paták, Jaroš), 14. Pěška (Paták, Rytnauer), 22. Matějka (Peroutka, Šťáva), 29. Sobotka (Šťáva, Rytnauer), 51. Horký (Sechovec, Jaroš) – 42. Jurásek, 53. Sajdl (Kučera, Matula)

Bobři Vsetín potrápili, na body to ale nestačilo

Vyrovnaný souboj sehráli Bobři na domácím ledě se Vsetínem. Vedení se sice ujali Valaši, ale Kubo za asistencí Vargy a Kováře zvládl vyrovnat. Následoval úplně stejný scénář. Žák poslal Vsetín do vedení a Kubo po přihrávkách Vargy a Kováře opět srovnal. Rozdílem byl konec druhé části. Dvořák a o dvě minuty později Kolařík zařídili hostům dvoubrankový náskok, který už Vsetínští nepustili a připsali si tři původně povinné, ale nakonec i vybojované tři body.

HC Bobři Valašské Meziříčí – VHK Vsetín 3:4 (0:1, 2:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Kubo (Varga, Kovář), 33. Kubo (Varga, Kovář), 46. Kývala (Sprušil) – 10. Žák (Abdul, Vávra), 29. Žák (Zúbek), 36. Dvořák (Kolařík, Tesařík), 38. Kolařík (Slováček, Tesařík)

Technika dovezla z Břeclavi dva body

Po výprasku od Vsetína nastoupila Břeclav na domácím ledě proti Technice Brno. Ta začala aktivněji a ujala se i vedení. To vzalo za své na začátku druhé části, kdy bleskurychle otočili stav Uhlík se Smetanou. Na vyrovnání Technika čekala až do šestapadesáté minuty, trefil se Jurča. Druhý bod pro brněnskou Techniku zařídil v prodloužení druhý z dvojice Brzobohatých – Michal.

HC LVI Břeclav – HC Technika Brno 2:3p (0:1, 2:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Uhlík, 22. Smetana (Vachutka, Školoud) – 13. P. Brzobohatý (Bustin, Navrátil), 56. Jurča (Benýšek, Látal), 62. M. Brzobohatý

Kopřivnice deklasovala poslední Karvinou 18:5

Neskutečné utkání i na druholigové poměry viděli fanoušci v Kopřivnici. Domácí celek už po první třetině vedl 6:0 a kráčel za jasným vítězstvím, jenže v druhé části přidal branek dokonce sedm a do šaten se šlo za stavu 13:3! Naprosto odepsaní hosté inkasovali branku za brankou i v poslední části. Nebýt poslední desetiminutovky, kdy se domácí kanonáda zasekla, viděli bychom na účtě Karviné více než dvacet branek!

HC Kopřivnice – SK Karviná 18:5 (6:0, 7:3, 5:2)

Branky a nahrávky: 3. Stránský (Suchý), 3. Kofroň, 5. Sluštík, 7. Sluštík (Červenka), 11. Pargáč, 12. Tomášek (Mach), 21. Hrubý, 24. Mach (Tomášek), 29. Horák, 30. Sluštík, 32. Pargáč, 34. Kofroň (Červenka), 35. Suchý, 45. Červenka, 46. Stránský, 49. Mach (Tomášek), 49. Pargáč (Suchý), 56. Suchý – 22. Grygar, 25. Blahuta, 27. Malík, 45. Logunovs, 48. Juhász

Naděloval i lídr, odnesla to ostravská Poruba

Frýdek-Místek už z první pozice sesadí málokdo. Podobně jako Kopřivnice proti Karviné vyhrál Frýdek-Místek první část 6:0. Přírůstek ovšem pokračoval v pomalejším tempu. Ve druhé části přidal další čtyři branky a v poslední nejvyrovnanější třetině už "jen" dvě. Hattrick za domácí zaznamenal Piecha.

HC Frýdek-Místek – HC RT TORAX Poruba 2011 12:3 (6:0, 4:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Christov (Káňa, Kowalczyk), 2. Jaroš (Chmielewski), 7. Franek (Matuš), 11. Piecha (Adámek), 14. Piecha (Samiec, Klimša), 15. Luka (Káňa), 25. Luka (Christov, Káňa), 31. Klimša (Polák), 34. Matuš (Adámek), 37. Cienciala (Franek), 57. Jaroš (Schwarz), 57. Piecha (Samiec) – 35. Ballner (Kilnar), 48. Gelnar (Malý, Stejskal), 59. Baca

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz