<

Šlágr pro Kometu, mistři řádí dál. Chemici doma válí, slaví i Sparta

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

20. listopadu 2016, 18:07

Jan Šimek

Nedělní extraligový program odstartovaly čtyři odpolední zápasy. Vítkovice nedaly ani gól a doma prohrály s Libercem, který zvítězil podesáté v řadě. Úžasnou sérii vítězství drží i Litvínov. Ten doma přehrál Plzeň a na svém ledě vyhrál už jedenáct utkání za sebou. Ševci podlehli Pirátům, Karlovy Vary v přestřelce zlomily Dynamo a Hradečtí zdolali Olomouc. Šlágr kola ovládla Kometa, která přemohla Oceláře v nájezdech. Sparta zvítězila na ledě Mladé Boleslavi.

Liberečtí vyhráli podesáté v řadě, vyloupili Ostravu

Vítkovičtí hokejisté úřadující šampiony vyřadili z Ligy mistrů. Nyní se s Libercem střetli znovu, tentokrát v domácí soutěži. Ostravané byli v úvodu utkání několikrát vyloučeni a za svou nedisciplinovanost pykali, když Šimek využil přesilovku a hosté vedli. V polovině utkání projel do ideální pozice Ordoš a zdvojnásobil náskok Liberce. Domácím se nepodařilo vstřelit ani kontaktní branku, natož pomýšlet na vyrovnání a po čtyřech výhrách na svém ledě padli. Naopak Bílí Tygři pokračují ve vítězném tažení. Připsali si už desátou výhru v řadě!

Pavel Trnka (asistent trenéra Vítkovic): „Celé utkání jsme tahali za kratší konec. V první třetině jsme měli špatné vhazování, které je důležitým aspektem ve hře. Nenavázali jsme na výkony z předchozích dvou zápasů a budeme se znovu hrabat ve věcech, které jsme si mysleli, že už nám fungují. Nevyhrávali jsme navíc osobní souboje a chyběla nám větší obětavost, která nás zdobila v minulých utkáních.“

Filip Pešán (trenér Liberce): „Sehráli jsme organizovaný a bojovný zápas, který byl podpořený extrémní obětavostí hráčů a výborným výkonem brankáře Romana Willa. Myslím, že jsme byli po celou dobu o chloupek lepší na puku a zaslouženě vyhráli. Vítkovice sice měly pár gólových šancí, ale ve skvělém světle se znovu ukázal Roman Will.“

HC VÍTKOVICE RIDERA – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. R. Šimek (Bulíř), 33. Ordoš (Ševc).
Rozhodčí: Úlehla, Pražák – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 6:6, navíc Lakatoš (Liberec) 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 31:29.
Diváci: 5 683.
Nejlepší hráči: Daniel Dolejš – Roman Will.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Dolejš – Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, L. Kovář, Výtisk, D. Krenželok – Tybor, Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Hudeček, Szturc – Vandas, Kolouch, Kucsera – Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.
Bílí Tygři Liberec: Will – R. Šimek, Ševc, Pyrochta, Derner, Jánošík, Vitásek – Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Svačina, Bulíř, Radivojevič – Bartovič, Vantuch, Ordoš – J. Stránský, Hrabík, D. Špaček – J. Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Chemici doma řádí dál, teď vynulovali Plzeň

Litvínovský celek doma zvítězil desetkrát v řadě a další výhru chtěl přidat v duelu s Plzní. Po klasickém úvodním oťukávání si jeden z plzeňských hráčů srazil do vlastní branky přihrávku Stříbrného a Verva vedla. Na další gól čekal zaplněný stadion Litvínova více než 40 minut. Pak Hořava zavěsil puk pod víko a definitivně zlomil odpor Západočechů. Škodovka se na severu Čech střelecky neprosadila a padla. Chemici tak prodloužili šňůru domácích vítězství na jedenáct za sebou.

Radim Rulík (trenér Litvínova): „Plzeň byla urputná, dobře bruslila. Byl to těžký zápas, který jsme odpracovali. V první třetině nám pomohl šťastný gól, protože jsme se pak trošku zlepšili. Ve druhé části nás hosté zatlačili. Měli územní převahu a se štěstím jsme se ubránili. Ve třetí třetině a s přibývajícím časem musel soupeř víc otevřít hru a my jsme využili jedno přečíslení. Bylo důležité, že jsme neinkasovali v oslabení. Tři body bereme, nebylo to vůbec jednoduché utkání.“

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): „Na naše možnosti jsme předvedli docela slušný výkon. Vypracovali jsme si střelecké možnosti, ale v koncovce jsme byli nuloví. Litvínov nás vyučil z produktivity. Využil dvě přečíslení a vyhrál.“

HC VERVA LITVÍNOV – HC ŠKODA PLZEŇ 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Stříbrný, 54. M. Hořava (F. Pavlík)
Rozhodčí: Hodek, Lacina – Bláha, Půr.
Vyloučení: 4:2.
Bez využití.
Střely na branku: 24:20.
Diváci: 5 280.
Nejlepší hráči: Jaroslav Janus – Dominik Kubalík.
HC VERVA Litvínov: Janus – Kubát, Gula, Sörvik, T. Pavelka, Z. Sklenička, F. Pavlík, Kokeš – Lukeš, V. Hübl, Stříbrný – J. Černý, R. Hanzl, M. Hanzl – Trávníček, Reichel, M. Hořava – Gerhát, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.
HC Škoda Plzeň: Machovský – Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, P. Kadlec, Pulpán, D. Sklenička – D. Kubalík, Kracík, T. Svoboda – Hrnka, Kodýtek, Indrák – Vracovský, Koreis, Vondráček – Lev, Preisinger, Johnson. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Vlasák a Hanzlík.

Zlín padl popáté za sebou, Pirátům stačily k výhře dva góly

Ševcům se v poslední době výsledkově nedaří a problémy vyplývají hlavně ze špatné koncovky. Další šanci chytnout se měli proti Chomutovu. Ten ale na Moravě začal skvěle a po 49 sekundách vedl po trefě Kämpfa. Pirátům následně dodal klid Poletín, ale v závěru druhé části Žižka propálil Laca a Zlín byl na dostřel – 1:2. Berani však na vyrovnání nedosáhli a prohráli v pátém utkání v řadě. Na druhé straně Piráti se mohou těšit ze třetí výhry za sebou, tentokrát za tři body.

Juraj Jurík (asistent trenéra Zlína): „Utkání ovlivnil úvod. Nechtěli jsme jako první inkasovat, bohužel hned v první minutě jsme dostali branku a od toho se odvíjela první třetina. Hráčům nemůžeme vytknout nasazení ani bojovnost. Opět jsme si nepomohli v početních výhodách a v jedné z mála přesilovek soupeře jsme navíc inkasovali. V poslední části nám chyběl k vyrovnání i kousek štěstí a bohužel jsme prohráli.“

Petr Martínek (asistent trenéra Chomutova): „Pro nás jsou to výborné tři bodíky. Pomohl nám rychle vstřelený gól. Do Zlína jsme přijeli s trochu pozměněnou taktikou. Snažili jsme se hrát víc defenzivně. Měli jsme hráče, kteří hráli aktivně, ale pořád jsme chtěli dbát především na obranu, což se nám i povedlo. Musím smeknout před hráči, protože hráli výborně, obětavě a bojovně.“

PSG ZLÍN – PIRÁTI CHOMUTOV 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 40. Žižka (Šťastný, Holomek) – 1. Kämpf (Vondrka), 32. Poletín (Huml, Vondrka)
Rozhodčí: Mrkva, Pešina – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 27:22.
Diváci: 4 092.
Nejlepší hráči: Tomáš Žižka – Ján Laco.
PSG Zlín: Kašík – Marušák, Bořuta, Kotvan, Horák, Holomek, Žižka – Bukarts, P. Holík, Říčka – Šťastný, R. Vlach, O. Veselý – J. Ondráček, Maruna, Kubiš – Honejsek, Chytil, Goiš. Trenéři: Vlach a Jurík.
Piráti Chomutov: Laco – Kudělka, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, Mrázek, Chalupa – Tomica, Huml, Vondrka – Poletín, Kämpf, Koblasa – Skokan, Račuk, Hřebejk – Lauko, Šťovíček – Hlava. Trenéři: Růžička, Martínek a Šťastný.

Energie zvládla přestřelku a dotáhla se na Dynamo

Na led posledních Karlových Varů dorazily předposlední Pardubice, ale nezačaly vůbec dobře. Po 119 sekundách totiž otevřel skóre domácí Harant. Dynamu však stačila chvilka a ještě před polovinou první části skóre po gólech Nedbala a Rolinka otočilo – 1:2. Flek ale v prostředním dějství srovnal a na startu třetí třetiny vrátil Energii těsný náskok Kindl. Přestřelka pokračovala dál, pardubický útočník Redenbach srovnal, ale Kindl o chvilku později trefil karlovarské vítězství. Energetici tak přerušili vítěznou sérii Pardubic, které ovládly pět posledních vzájemných utkání. Teď uspěl celek Karlových Varů a v tabulce se bodově dotáhl právě na Dynamo.

Mikuláš Antonik (asistent trenéra Karlových Varů): „Měli jsme za sebou čtyři těžká utkání, ve kterých se nám povedlo bodovat. Kluci byli možná trochu zklamaní z pátečního zápasu v Litvínově. Snažili jsme se, aby zvedli hlavu a pokračovali v dobrých výkonech. Nebyli jsme tak pevní v obraně, ale podařilo se nám vstřelit čtyři góly. Z těžkého zápasu jsme uhráli tři body, za které jsme moc rádi.“

Pavel Rohlík (trenér Pardubic): „Utkání jsme nezvládli a já jsem z toho zklamaný. V pátek jsme doma ztratili zápas s Mladou Boleslaví a chtěli jsme zvítězit. Po první třetině jsme trochu změnili taktiku a čekali jsme, že budeme aktivnější. Soupeř ale přidal a přehrával nás. Nebyli jsme schopni se s tím vyrovnat. Nezvládli jsme to.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC DYNAMO PARDUBICE 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Harant (Gríger, Sičák), 30. Flek (Dujsík, Gorčík), 42. Kindl (Mullane, Benák), 48. Kindl (Gorčík, Dujsík) – 4. Nedbal (Nahodil), 9. Rolinek (Nahodil), 47. Redenbach (P. Sýkora, Schaus).
Rozhodčí: Hradil, Pavlovič – Komárek, Rozlílek.
Vyloučení: 3:5.
Bez využití.
Střely na branku: 44:21.
Diváci: 3 562.
Nejlepší hráči: Denis Kindl – Lukáš Nahodil.
HC Energie Karlovy Vary: Honzík – Harant, Dujsík, Rýgl, M. Rohan, Tomáš Dvořák, Benák, Sičák – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Vachovec, Skuhravý, V. Tomeček – Mullane, Kindl, Gorčík – Davídek, Gríger, Flek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
HC Dynamo Pardubice: Maxwell (40. Klouček) – Schaus, Ščotka, Nedbal, Bokroš, Havlík, Leduc – P. Sýkora, Redenbach, Hubáček – Klimenta, Nahodil, Rolinek – Panna, Tomášek, Bárta – M. Kaut, T. Kaut, Zadina. Trenéři: Rohlík, Mikeska a V. Martinec.

Hradec zabral, na svém ledě přemohl Olomouc

Výběru Mountfieldu to v posledních zápasech moc neklapalo. Z posledních čtyř utkání vydřel jedinou výhru a věřil, že na oblíbené Olomouci se chytí. Vždyť s ní naposledy prohrál před dvěma roky. Hradečtí odstartovali duel skvěle a když Dej ve druhé dvacetiminutovce zvýšil na 2:0, vypadalo to dobře. Pak sice Fořt snížil, ale Červený po pěkné akci upravil na 3:1. Jaroměřský ještě stačil korigovat skóre, jenže víc toho Hanáci nepředvedli a prohráli popáté v řadě. Tentokrát padli pod Bílou věží.

Tomáš Martinec (asistent trenéra Hradce Králové): „Zápas rozhodla druhá třetina, která byla z naší strany výborná. Paradoxně nám přitom druhé třetiny v poslední době moc nešly. Čekali jsme urputného soupeře, v Chomutově odehrál výborný zápas, i když ho nakonec smolně prohrál. Olomouc i dneska hrála výborně a aktivně, musíme klukům poděkovat za obětavý týmový výkon. Ve třetí třetině si soupeř vytvořil šance, ale i s přispěním štěstí jsme to ubojovali a dovedli do vítězného konce.“

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): „Zápas se mi nehodnotí dobře. O výsledku rozhodla druhá třetina, kterou jsme odehráli katastrofálně. To byl výpadek, který jsme pak už nedokázali zvrátit, i když jsme se snažili. První třetina byla jakž takž, druhá mizerná a ve třetí už to nešlo. Je to škoda, musíme se nad tím zamyslet. Ne všichni hráči odvedli maximální výkon.“

MOUNTFIELD HK – HC OLOMOUC 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky:  12. Bednář (Kukumberg, Dej), 26. Dej (Bednář), 32. Červený (Gregorc) – 27. Fořt (Jaroměřský, Herman), 47. Jaroměřský (Burian, Herman)
Rozhodčí: Polák, Hejduk – Flegl, Polonyi.
Vyloučení: 3:3.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 20:25.
Diváci: 4 765.
Nejlepší hráči: Rastislav Dej – Tomáš Fořt.
Mountfield HK: Rybár – Čáp, Vydarený, Barák, Gregorc, Štajnoch, Newton – Jarůšek, Džerinš, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Köhler, Dragoun, Červený – J. Veselý, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: Sýkora, Hynek a T. Martinec.
HC Olomouc: Konrád – Rašner, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Staněk – Rác, J. Knotek, Laš – T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný – Eberle, Strapáč, Holec – Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Kometa otočila tuhou bitvu s Oceláři, její výhru trefil Vincour

Ve šlágru kola viděla vyprodaná DRFG Arena souboj druhé brněnské Komety s extraligovým lídrem z Třince. Do líté bitvy lépe vstoupili Oceláři. Už v čase 4:18 totiž Rákos zblízka prostřelil Vejmelku a poslal svůj celek do vedení. Brňané odpověděli v přečíslení dvou na jednoho, kdy Erat našel Kvapila, jenž srovnal. Po minutě už bylo vše při starém, trefil se Sýkora a Slezané vedli. Kometa ale dokázala podruhé vyrovnat a znovu skóroval Kvapil. Rozuzlení nepřineslo ani napínavé prodloužení, v nájezdech pak trefil brněnské vítězství šikula Vincour. Kometa tak stáhla náskok vedoucích Ocelářů na tři body, navíc má ještě dva zápasy k dobru.

Martin Pešout (asistent trenéra Komety Brno): „Opět to byla mezi těmito dvěma mužstvy reklama na hokej. Chci poděkovat svému týmu. Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, dvakrát jsme prohrávali a museli dotahovat. To se nám i díky velkému odhodlání a podpoře fanoušků podařilo a srovnali jsme. Penalty jsou loterie, tentokrát jsme měli štěstí my.“ 

René Mucha (asistent trenéra Ocelářů): „Velká gratulace celému týmu. Odvedl vynikající práci, všichni diváci v hale i u televizních obrazovek viděli parádní utkání s parametry play off. Druhý bod sice nemáme, ale za výkon se rozhodně nemusíme stydět.“

HC KOMETA BRNO – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:2 po nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 33. M. Kvapil (M. Erat, Čermák), 51. M. Kvapil (O. Němec, Erat), rozhodující nájezd Vincour – 5. Rákos (Roth, Linhart), 34. J. Sýkora (Petružálek, M. Doudera).
Rozhodčí: Hribik, Bulanov (Rusko) – Lhotský, Kotlík.
Vyloučení: 1:4, navíc Galvas (Třinec) 10 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 29:28.
Diváci: 7 700 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Marek Kvapil – Peter Hamerlík.
HC Kometa Brno: Vejmelka – Gulaši, O. Němec, Malec, Štencel, Trška, Kováčik, F. Král – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, H. Zohorna – J. Káňa, Čermák, Vincour – Dočekal, Raška, Dostálek – Dymáček. Trenéři: Zábranský, Pešout, Pokorný a Haken.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Galvas, Nosek, L. Doudera – Petružálek, Špirko, Hrňa – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Irgl – Adamský, Polanský, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a Kopřiva.

Bruslaři se vzchopili pozdě, Sparta náskok udržela

Mladá Boleslav hostila pražskou Spartu a před utkáním přišla na řadu velká sláva. Domácí klub připravil oficiální rozlučku s Davidem Výborným. Borcem, který nosil kapitánské céčko jak na dresu Bruslařů, tak Pražanů. Pak už se šlo na věc. Neuběhlo ani šest minut, když se poprvé v extralize trefil Safin a hosté vedli. Ve druhé části sparťané dominovali. Nejprve se dvakrát trefili v přesilovce, a poté i v oslabení. Skóre? 0:4. Bruslaři ve třetí třetině skvěle zabrali a dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale to bylo všechno. Na víc jim nezbyl čas. Sparta tak vyhrála 4:3 a ovládla pět posledních vzájemných extraligových duelů s Mladou Boleslaví.

František Výborný (trenér Mladé Boleslavi): „V nohách jsme měli těžký zápas v Pardubicích, ale to nás neomlouvá. Dvě třetiny jsme se do toho nemohli dostat a Sparta šla lehce do vedení. To jsme nechtěli dopustit, protože když Sparta vede, je sebevědomá. Sehrála parádně dvě přesilovky, pak jsme dokonce inkasovali ve vlastní početní výhodě. Ve třetí části jsme chtěli hrát aspoň pro lidi a udělat z toho zápas. Nakonec z toho bylo drama. Kdyby byla ještě minutka navíc, mohlo to být zajímavé. Jsem rád, že jsme alespoň v poslední třetině ukázali, že se Sparty nemusíme bát.“

Jiří Veber (asistent trenéra Sparty): „Měli jsme dost času na přípravu, protože jsme hráli naposled v úterý. Dvě třetiny jsme to zvládli, ale ve třetí jsme zápas zbytečně zdramatizovali. Domácí nás dostávali pod tlak, měli dobrý pohyb. Nám to tolik nebruslilo. Možná, že hráčům nejezdily nohy z podvědomí, že vedeme 4:0 a je to hotové. Díky bohu za tři body.“

BK MLADÁ BOLESLAV – HC SPARTA PRAHA 3:4 (0:1, 0:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 49. Stříteský (Pabiška, Klepiš), 58. Lenc (Hyka, Vampola), 60. Orsava (Lenc, Žejdl) – 6. Safin (Martin Procházka), 26. Pech (J. Hlinka, P. Vrána), 28. J. Hlinka (Pech, Čajkovský), 32. P. Vrána (J. Hlinka).
Rozhodčí: Šír, Horák – Frodl, Zavřel.
Vyloučení: 4:3.
Využití: 0:2.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 43:36.
Diváci: 4 009.
Nejlepší hráči: Matěj Stříteský – Jaroslav Hlinka.
BK Mladá Boleslav: Lukáš – Stříteský, T. Voráček, Trončinský, Kučný, Hanzlík, Kurka – Orsava, Žejdl, Jonák – Hyka, Urban, Lenc – Látal, Vampola, Fronk – Pospíšil, Klepiš, Pabiška. Trenéři: Výborný a Jelínek.
HC Sparta Praha: Škarek – Čajkovský, Nedomlel, Švrček, Kalina, Mikuš, Piskáček – Černoch, Kumstát, P. Vrána – Safin, Uher, J. Hlinka – Forman, Klimek, Pech – Cingel, Martin Procházka, Kudrna. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Tabulka Tipsport extraligy po 23. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Oceláři Třinec 23 13 3 5 2 80:41 50
2. HC Kometa Brno 21 13 2 4 2 88:53 47
3. Bílí Tygři Liberec 21 14 0 4 3 57:34 46
4. HC VERVA Litvínov 24 10 8 0 6 64:53 46
5. Mountfield HK 25 9 3 5 8 66:62 38
6. Piráti Chomutov 22 7 6 2 7 73:71 35
7. HC Sparta Praha 21 10 0 4 7 67:56 34
8. BK Mladá Boleslav 23 10 1 2 10 59:68 34
9. HC VÍTKOVICE RIDERA 22 7 4 0 11 46:51 29
10. HC Škoda Plzeň 24 7 2 1 14 58:78 26
11. HC Olomouc 22 6 2 3 11 47:61 25
12. PSG Zlín 22 6 2 2 12 54:76 24
13. HC Dynamo Pardubice 23 5 2 1 15 56:76 20
14. HC Energie Karlovy Vary 23 5 1 3 14 45:80 20

Další program Tipsport extraligy

Úterý 22. listopadu – dohrávka 18. kola:

17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Kometa Brno

Úterý 22. listopadu – dohrávka 7. kola:

17:30 PSG Zlín – Bílí Tygři Liberec 

Pátek 25. listopadu – 24. kolo:

17:00 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK
17:20 HC Olomouc – PSG Zlín (ČT sport)
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Energie Karlovy Vary
17:30 Piráti Chomutov – BK Mladá Boleslav
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC VÍTKOVICE RIDERA
18:30 HC Sparta Praha – HC VERVA Litvínov

Neděle 27. listopadu – 25. kolo:

15:00 HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice
15:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Olomouc
16:30 Bílí Tygři Liberec – HC VERVA Litvínov
17:00 HC Kometa Brno – Piráti Chomutov
17:00 Mountfield HK – PSG Zlín
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec
18:20 HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz