Skvělá zkušenost, ale taky velké zklamání, ohlíží se Travis James Mulock za šampionátem

13. května 2009, 4:14

Libor Kult

Až do poloviny uplynulé sezony znali jeho jméno vesměs jen fanoušci německého bundesligového týmu Tölzer Löwen a možná někteří odborníci. Když se však Travis James Mulock (na snímku) objevil coby hráč z druhé nejvyšší soutěže v nominaci německého národního týmu pro závěrečného fázi olympijské kvalifikace, začalo se o kanadském rodákovi s německým pasem mluvit pořádně nahlas. V lednu čtyřiadvacetiletý útočník se dokonce probojoval i do závěrečné nominace na mistrovství světa ve Švýcarsku a od příští sezony bude nastupovat v nejvyšší soutěži na západ od našich hranic.

V Bernu, kde Němci odehráli základní skupinu i boje o udržení, naskočil do všech šesti utkání. Na rozdíl od olympijské kvalifikace v Hannoveru, kde vstřelil jeden gól a na další přihrál, se bodově neprosadil.

To mladému útočníkovi náladu, na rozdíl od celkového výsledku, nekazí. „Pro mě osobně se jednalo o skvělou zkušenost,“ líčí Travis James Mulock v rozhovoru pro oficiální server DEL. „Velmi mne však zklamalo celkové vystoupení,“ smutní.

„Myslím, že v jednom střetnutí nebo i několika zápasech bychom si zasloužili víc štěstí,“ pokračuje ve vzpomínání. „Ale takový je zkrátka hokej. Teď už jen těžko něco změním, musím myslet na to pozitivní a pořádně se připravit na další sezonu,“ doplňuje.

K tomu hodlá do značné míry využít své rodiště, kde momentálně pobývá a odpočívá. „Ještě asi deset dní chci relaxovat, a pak se pustím do tréninku,“ hlásí ze zhruba dvacetitisícového Langley v provincii Britská Kolumbie.

„Začnu v posilovně a v červnu pak vyjedu na led,“ přibližuje. „Půjde o klasické léto hokejisty. Kromě tréninku bych se rád věnoval golfu, tenisu a túrám v horách. Pro všechny tyhle činnosti máme u nás vynikající podmínky,“ líčí konkrétněji.

Přestup do Eisbärenu? Jednoduché rozhodnutí

Jak již naznačil, minulostí se příliš nezaobírá. Myšlenky směřuje dopředu. Zabývá se tím, co jej čeká. A to je angažmá v mužstvu dvojnásobného úřadujícího mistra Německa. O přestupu jednoho z nejproduktivnějších hráčů Bundesligy o patro výš se spekulovalo dlouho.

Ovšem oficiálně se vše potvrdilo až v průběhu světového šampionátu, kdy klub Travise Jamese Mulocka oznámil jako jednu z posil pro nový ročník DEL. „Vybral jsem si tuto variantu ze dvou důvodů,“ reaguje.

„Za prvé má Eisbären velmi dobré předpoklady pro zisk dalšího titulu,“ vysvětluje jednu ze svých pohnutek. „Za druhé mi bratr na Berlín dal ty nejlepší reference – vedením klubu počínaje a samotným městem konče,“ naráží na fakt, že Tyson Mulock už má v německé metropoli na kontě dva odehrané ročníky.

„Šlo o jednoduché rozhodnutí,“ usmívá se mladší z obou sourozenců, kteří se v jednom týmu potkají po sedmi letech. „Naposledy jsme spolu hráli v juniorské WHL za Reginu, když mě bylo sedmnáct a Tysonovi devatenáct,“ vybavuje si.

Do úplně neznámého prostředí tedy nevstoupí. Zázemí i některé nové spoluhráče poznal již dříve. „Během návštěv u bráchy jsem se s několika kluky seznámil,“ prozrazuje. „Zapomenout nesmím ani na spoluhráče z mistrovství světa,“ připomíná účast Svena Felskiho, Andre Rankela a Franka Hördlera na reprezentačním vrcholu sezony.

Statisticky vzato existuje opravdu velká šance na úspěch, vždyť Eisbären ovládl play off německé nejvyšší soutěže čtyřikrát v posledních pěti letech. „Mým cílem je jednoznačně titul,“ vypálí okamžitě nová posila. „Cokoliv navíc by představovalo příjemný bonus,“ uzavírá T. J. Mulock.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz