Skotská divočina: Lakosil slavil výhru 11:9, Holt oblékl úžasný kiltový dres

Foto: Facebook Braehead Clan Ice Hockey Club

2. prosince 2015, 13:17

Adam Bagar

Čtveřice klubů z elitní britské EIHL sídlí ve Skotsku a právě poslední kolo tamní soutěže přineslo jejich pikantní vzájemné souboje. V nich se fanoušci, kteří si zpříjemnili sváteční den návštěvou zimního stadionu, rozhodně nenudili. Zatímco v Edinburghu viděli neuvěřitelných dvacet branek, v Glasgow si připomněli St. Andrew's Day speciálními dresy ve stylu skotských kiltů.

Vidět unikátní dresy na svých oblíbencích? Takovou událost si nenechaly ujít víc než tři tisícovky příznivců Braeheadu. Účastník letošního ročníku prestižní Ligy mistrů jim udělal radost vítězstvím 3:0 nad Fife Flyers z městečka Kirkcaldy. V povedených fialovo-černých barvách se představil mimo jiné bývalý znojemský gólman Chris Holt, jenž vychytal čisté konto a potvrdil post statisticky druhého nejlepšího brankáře EIHL.

Všichni hlavní účastníci, mezi nimiž figurovali také bývalí hráči zámořské NHL obránce Ric Jackman, útočník Nathan McIver nebo kapitán Matt Keith, skutečně vypadali jako by měli na sobě tradiční skotské kostýmy, které pokřtili volejbalovým triumfem. Klub je po zápase umístil do charitativní dražby a jejich kompletní výtěžek poputuje na výzkum léčby rakoviny. Oslavy tak dopadly na jedničku a ještě navrch pomohly dobré věci.

Foto: algooldphoto.com

Souběžně hraná skotská bitva Edingburghu s Dundee byla na góly podstatně bohatší. Ačkoli v prvním dějství padly „jen“ čtyři góly, v dalších dvou částech přidali aktéři střetnutí dalších šestnáct kousků a domácím hokejistům tak k bodovému zisku nestačilo ani devět vstřelených branek. Méně povedený zápas odchytal šestatřicetiletý český brankář Vlastimil Lakosil, jenž se nakonec v neuvěřitelně divokém střetnutí radoval z triumfu 11:9.

Tým ze skotské metropole přitom vedl ještě čtyři minuty před koncem 8:7, ale závěr nezvládl. I díky tomu se skotské kluby seřadily na páté až osmé příčce britské soutěže, do níž Lakosil přišel před startem sezony ze slovenské Nitry. Většina fanoušků ho však má spojeného s třineckými Oceláři, s nimiž na konci tisíciletí slavil stříbro a bronz. V naší extralize zapsal celkem 244 startů, kromě Třince ještě hrál v Českých Budějovicích.

Foto: Facebook Braehead Clan Ice Hockey Club

Foto: Facebook Braehead Clan Ice Hockey Club

Foto: Facebook Braehead Clan Ice Hockey Club

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz