Skladaný přišel o gól. Vošvrda čekal kanonádu, pak vynuloval Bruslaře

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

1. února 2016, 16:27

Jan Šimek

Už zvedal ruce nad hlavu a radoval se ze své první branky v olomouckém dresu. Útočník František Skladaný v čase 14:48 vypálil na mladoboleslavskou branku, rychle letící a zřejmě tečovaný projektil cinkl na horní tyčku, od které se odrazil pro změnu do té levé. Rozhodčí sice okamžitě gestikuloval, že bude telefonovat, slovenský útok Mory ale zatím v hloučku slavil úvodní gól. Po krátké poradě s videorozhodčím pak sudí rozpažil a radost domácího tábora byla fuč.

„Byl jsem přesvědčený o tom, že to byl gól. Hlavně po tom, co jsem viděl radovat se Húževku. Měl ruce nahoře. Puk se odrazil, snažil jsem se ho dorazit do brány, kdyby náhodou, ale Húža mě svou reakcí přesvědčil, že to byl gól,“ usmívá se František Skladaný. „Už víckrát se však po takovém rozboru stalo, že rozhodčí gól neuznal. Věřil jsem, že ho uzná a já tím pomůžu mužstvu. Nakonec ho neuznal, ale Bucko se postaral o vítězství, což je hlavní,“ dodává jedním dechem.

On ani Peter Húževka tak neprolomili čekání na svůj úvodní zásah v barvách týmu z Hané. „S Húžou se navzájem dobíráme, kdy už konečně dáme gól. Šancí máme spoustu. Třeba v Hradci jsem dal v závěru tyčku. Musíme si však dál věřit a doufám, že začneme góly a produktivitou pomáhat týmu,“ věří třiatřicetiletý útočník.

„Húža mě svou reakcí přesvědčil, že to byl gól.“

Olomouc vystupuje skromně, pohled na tabulku ji ale musí těšit. Díky vítězství nad Mladou Boleslaví si totiž upevnila šesté místo. Nyní má už sedmibodový náskok na chomutovské Piráty. „Každý z nás je profesionál, takže tabulku musí vnímat a sledovat kde jsme, a co musíme všechno udělat, abychom brali body a skončili co nejlépe. Každý se ale hlavně soustředí na svůj výkon v utkání,“ říká rodák z Martina.

Kohouti mají sezonu skvěle rozjetou, účast minimálně v předkole play off je na dosah. Nyní zbývá nepokazit posledních deset utkání základní části. „Teď jsou všechny zápasy důležité. Je úplně jedno, s kým hrajeme, kde se mužstvo v tabulce nachází. Samozřejmě vždy je dobré se dívat na ty nejvyšší cíle, ale my musíme jít zápas od zápasu. Teprve skončí základní část a vybojujeme si nějakou pozici, budeme se moct říct super, povedlo se,“ uzavírá František Skladaný. 

Vošvrda má první nulu v sezoně. Kluci mi to dost ulehčili, tvrdí

Poprvé v novém roce zasáhl do utkání. Musel totiž zastoupit zraněného Branislava Konráda a svou misi zvládl bravurně. Olomoucký brankář Tomáš Vošvrda předvedl solidní výkon. Působil jistým dojmem, puky z něj nevypadávaly, poradil si se všem 28 střelami Mladé Boleslavi a zapsal první čisté konto v letošním ročníku. „Už to asi nějaký pátek bude, co jsem udržel nulu. Naposledy asi loni v baráži s Českými Budějovicemi, jestli se to počítá,“ směje se Vošvrda.

Jak se připravoval na start po více než měsíční pauze? „Klasicky, jako na každý jiný zápas. Už to nijak nevnímám. Jestli nechytáte měsíc, nebo dva týdny, už je celkem jedno. Šlo jen o to dobře se nachystat. Musím říct, že za takovým týmem, jakým jsem chytal, jsem asi ještě nehrál. Byli jsme v pěti vepředu i vzadu. Kluci mi to neskutečně ulehčili, patří jim velký dík,“ chválí své spoluhráče.

„Myslím si, že až tady začne play off, stadion spadne.“

Mladá Boleslav je nejčastěji střílejícím týmem extraligy, na Hané však vystřelila "jen" 28krát a ani jeden její střelecký pokus gólem neskončil. „Chystal jsem se, že to bude kanonáda, ale na začátku jsme měli přesilovky, což je utlumilo a nás to dostalo na koně. Co měli střely, byly z boku, což musím chytit,“ ví dobře gólman Mory.

Toho dvakrát zachránila také branková konstrukce. „Ve Vítkovicích nás v mládeži učili, že tyčka je chycený gól, takže když to začne na začátku cinkat, uvěříte tomu, že to půjde,“ culí se. Důležitý souboj tabulkových sousedů olomoučtí hokejisté zvládli. „Že bychom se nějak třepali, že je to zápas o šest bodů, to ne. Jdeme do každého utkání stejně s tím, že chceme něco odbodovat, což se nám povedlo,“ pochvaluje si Vošvrda.

Řekl si svým výkonem o více šancí? „Když mě tam dají, budu chytat. Když nedají, tak ne,“ usmívá se. Základní část extraligy finišuje. Nemění Hanáci svůj cíl? Co takhle udržet se mezi elitní šestkou soutěže? „Když bude předkolo, play off nebo cokoliv, bude to super. Myslím si, že až tady začne play off, stadion spadne,“ dodává na závěr Vošvrda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz