Skandál v KHL! Hvězdný Zaripov dopoval, dostal stopku na dva roky

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

25. července 2017, 12:29

Adam Bagar

Ruskou KHL otřásl pořádný skandál! Zkušený reprezentační útočník Danis Zaripov měl během uplynulého ročníku pozitivní dopingový test. Dostal trest v podobě zákazu činnosti na dva roky, což v jeho případě může znamenat i konec kariéry. Informoval o tom server championat.ru.

Dopingovou kontrolu provedla během uplynulé sezony Mezinárodní hokejová federace, která následně informovala představitele ruské KHL, že se ve vzorku útočníka našly látky, jež patří do tříd S6.b (stimulátory) a S5 (diuretika a maskující látky).

Šestatřicetiletý Danis Zaripov byl potrestán dvouletým zákazem, nezahraje si do května 2019. Ovšem vzhledem k jeho věku půjde pravděpodobně o předčasný konec bohaté kariéry, během níž trojnásobný mistr světa získal čtyřikrát Gagarinův pohár.

Dvakrát s Magnitogorskem, kde v posledních letech nastupoval po boku Sergeje Mozjakina a Jana Kováře, a dvakrát s Kazaní, do níž se letos po čtyřech letech vrátil. V Kontinentální lize odehrál celkem 603 utkání, zapsal v nich 565 bodů (254+311).

Potrestáni byli také obránci Andrej Koněv a Derek Smith

„Teď nemohu mluvit, zavolejte zpět za dva roky,“ hlásil Zaripov ruským médiím s tím, že se k celé události nemůže vyjadřovat. Podle serveru championat.com však není jediným hráčem, který v těchto dnech vyfasoval nějakou stopku za doping.

Potrestáni byli další dva. Obránci Andrej Koněv a Derek Smith, kteří si nezahrají minimálně do 19. listopadu 2017. Osmadvacetiletý Koněv naposledy oblékal dres Vladivostoku, o čtyři roky starší Smith v minulé sezoně hrál za chorvatský Záhřeb.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz