Šimek o hattricku Gordieho Howea: Ani jsem nevěděl, že to existuje!

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Po několikazápasové přestávce se na soupisku Liberce vrátil Radim Šimek. A návrat to byl vskutku vydařený. Nejdřív po dvou minutách otevřel skóre, pak přihrál na vítězný gól a v závěru utkání si pěstně vyměnil názory s plzeňským Jakubem Lvem, čímž završil hattrick Gordieho Howea. „Jsem hlavně rád, že jsem zvládl odehrát celé utkání, i když jsem ještě nebyl stoprocentně zdravý,“ svěřil se po zápase.

Bílí Tygři se poslední dobu potýkají s marodkou obránců a zranění neminulo ani Radima Šimka. Defenziva je letošní ročník pro Severočechy pravděpodobně důležitější než minulou mistrovskou sezonu, neboť Tygři už nestřílí tolik gólů, tudíž jich také potřebují méně dostávat. Ztráty v obranných řadách ale šelmám vzhledem k výsledkům a postavení v tabulce zřejmě vůbec nevadí. Liberečtí se nacházejí na vedoucí pozici extraligy a na druhý Třinec mají už náskok sedmi bodů.

Do zápasu s plzeňskými indiány vlétl mladý obránce s velkou chutí, bohužel bez svého kolegy Martin Ševce, jenž rovněž léčí zranění. Šimkův návrat byl vskutku parádní! Už po dvou minutách zápasu si nikým nekrytý najel mezi kruhy, kam mu Svačina adresoval přihrávku, a nechytatelnou ranou propálil brankáře Machovského. Tím mimochodem vyrovnal své střelecké maximum z předchozí sezony. „Nějak to po této stránce nevnímám. Jsem hlavně rád, že jsem zvládl odehrát celé utkání, i když jsem ještě nebyl stoprocentně zdravý,“ přiznal.

Západočeši ovšem dokázali díky šťastnému gólu vyrovnat a dlouhou dobu drželi stav 1:1. V utkání navíc postihla mužstvo z města pod Ještědem další nepříjemnost, když po tvrdém ataku nedohrál zápas Tomáš Mojžíš. Šelmy nakonec pro sebe uzmuly tři body, když to Radim Šimek opět zkusil od modré a tentokrát jeho střelu za Machovského záda tečoval Jakub Valský, jenž se gólově prosadil poprvé od návratu do Liberce.

Účastník loňského mistrovství světa si tak po brance připsal i přihrávku na vítěznou trefu. Před závěrečnou sirénou stačil Radim Šimek přispět do zápisu o utkání ještě dvěma minutami za hrubost, když změřil síly s Jakubem Lvem. „Hned po třetím gólu po buly jsem ho poprvé dohrál, potom o chvíli později znovu. Tak jsme se chytili, trošku jsme se pokočkovali a šli jsme si sednout. A hattrick byl vlastně na světě,“ usmál se.

Tím měl liberecký talent na svém kontě gól, asistenci a bitku, čímž završil hattrick Gordieho Howea. „Měl jsem trošku i štěstí. Já vlastně ani pořádně nevěděl, že takový hattrick existuje, ale Švícko mi to hned oznámil v kabině,“ smál se po utkání. Střetnutí to ovšem pro Radima Šimka nebylo po fyzické stránce vůbec jednoduché. „Jde pořád o ty záda. Snažím se dělat maximum, abych se bolesti co nejdříve zbavil. Každé ráno chodím s fyzioterapeutkou cvičit, zkrátka se postupně dávám dohromady.“

Únava na něm ale nebyla vůbec znát, a nakonec na ledě strávil okolo šestadvaceti minut. „Až mě překvapilo, že jsem se cítil fyzicky velmi dobře. Něco ve mně asi zůstalo, jsem rád, že jsem podobně náročný zápas zvládl.“ Jeho výkon si koneckonců po zápase pochvaloval i Filip Pešán. „Více emocí do toho zápasu už Radim ani dát nemohl a jsem rád, že jsme ho dneska měli,“ uvedl. „Abych pravdu řekl, na led jsem se už hrozně těšil, na tribuně jsem trpěl,“ dodal Radim Šimek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz