Shánění ledu, odkládání zápasů a další komplikace. Dukla je bez stadionu

Foto: hcdukla.cz

11. června 2018, 19:37

Jan Šimek

Jihlavští hokejisté měli za pár týdnů zahájit letní přípravu na nadcházející sezonu, na domovském ledě to ale nejspíš nebude. Horácký zimní stadion má totiž narušenou střechu a situace je tak závažná, že statik podle zjištění Českého rozhlasu nepovolí ani přípravu ledové plochy.

„Jsem z toho nemile překvapený. V květnu tady probíhaly krátké zkoušky, dělala se revize střechy. V e-mailu, který mi došel, bylo oznámeno, že stav střechy se od poslední revize podstatně zhoršil. V současné době se tak nedoporučuje zahájit provoz zimního stadionu,“ řekl pro Český rozhlas jednatel jihlavského hokejového klubu Bedřich Ščerban.

Co se stalo? „Při měření se zjistilo, že ve svárech jsou nějaké trhliny, které se musí opravit ještě předtím, než se začne ledovat,“ vysvětluje statik Oldřich Balšínek v reportáži Českého rozhlasu.

Jihlava má posilu, z Kladna získala obránce Štindla »

Pro vedení Dukly jde o obrovskou komplikaci. „Pro nás to znamená nyní vypracovat krizový scénář. Kdyby šlo o týden, dokážeme v provizoriu zabezpečit naši činnost v malé hale. Pokud by to trvalo delší dobu, malá hala to nezvládne. V podstatě to znamená teď někde začít shánět volné kapacity ledu, vozit týmy na led do cizího města a začít překládat zápasy,“ vypočítává Ščerban.

Horácký zimní stadion byl uveden do provozu už v roce 1956 a je jasné, že by si zasloužil rekonstrukci. Vždyť se o ní na Vysočině hovoří už dlouho. „Je nutné vyřešit střechu, strojovnu chlazení i chlazení ledové plochy a také šatny pro zimáček. Vše spolu nějak souvisí a naším cílem je připravit akci tak, aby se každý rok po dobu třeba čtyř nebo pěti let vždy v letní sezoně něco udělalo,“ podotkl v únoru letošního roku náměstek primátora pro rozvoj města Vratislav Výborný.

Škarek opouští Duklu. Bude chytat v zámoří? »

„V létě se pravděpodobně budou muset uskutečnit dílčí úpravy,“ přiznává náměstek jihlavského primátora Radek Popelka. Opravy na ocelovém skeletu a zejména rekonstrukce střechy se ovšem nyní jeví jako bezodkladné.

Foto: hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz