Šestá výhra v řadě? Jsme na kopci, říká Kovář před odvetou s Ruskem

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

13. února 2016, 8:35

Adam Bagar

Velká pohoda panuje v kabině českého národního týmu, který najel na vítěznou vlnu, uspěl už třikrát v řadě a Rusko dokonce srazil v pěti po sobě jdoucích střetnutích. "Věříme si, hrajeme dobře jako tým a proto vyhráváme zápasy," myslí si kapitán Jan Kovář. Prodloužit vítěznou sérii se reprezentanti pokusí v sobotní odvetě proti Rusům, ta je ve vyprodané ostravské aréně na programu už od 13:30.

Na finské Karjale Češi urvali pouhé dva body za vítězství nad sbornou, ruský Channel One Cup pak začali prohrou s Finskem před zaplněnou O2 arenou a v tu chvíli jim věřil asi málokdo, že by se ještě mohli porvat o celkové prvenství v letošním podniku Euro Hockey Tour. "Domácí ztráta před sedmnácti tisíci fanoušky nás hodně mrzela, byl jsem z toho nešťastný, ale turnaj nám nakonec vyšel," hlásí Jan Kovář.

"Rusové už cítí, že s námi dlouho nevyhráli."

Národní tým v Moskvě zaskočil Švédsko i silné domácí Rusko a radoval se z triumfu na turnaji. Pohár pro vítěze však přebíral až nyní před začátkem utkání na třineckém ledě. "Poprvé jsem snad přebíral trofej takřka po dvou měsících," usmívá se šikovný útočník, který při tomto aktu krotil emoce. "Říkali, že ji mám zvednout nad hlavu, ale nechtěl jsem Rusy moc provokovat, že jsme jim to ukradli," culí se Kovář.

"Před utkáním to nebylo moc vhodné," dodává útočník ruského Magnitogorsku s tím, že lehce provokovat začal až po vítězství 3:2. "Hned jsem klukům z klubu psal, však oni by mi to rovněž dali pořádně sežrat. Jsem rád, že máme teď s Ruskem takovou sérii a jsme na kopci," přiznává kapitán Jan Kovář. Češi sbornou porazili už pětkrát za sebou. "Je to možná i tím, že na Rusy je vždycky větší motivace," prozrazuje.

Na Rusy znovu s Furchem, dvojkou Machovský. Koho nahradí Hruška? »

Národní tým působí po třech vítězstvích v řadě velmi uvolněně. "Po výhře panuje vždy dobrá nálada. Je to znát i na tréninku, všichni makají a těší se na další utkání." V něm se pokusí přidat další cenný triumf. "Musíme hrát pořád ten náš nátlakový hokej, být hodně aktivní a chodit po nich. Teď nám pár zápasů vyšlo, věříme si na ně. Hrajeme dobře jako tým a proto vyhráváme," má jasno pětadvacetiletý hokejista.

Ruští mladíci ale nedají svou kůži lacino. "Myslím, že utkání v Ostravě bude trošku jiné. Rusové už cítí, že s námi dlouho nevyhráli, takže trenéři je pořádně namotivují. Budou lítat a musíme být na jejich pohyb dobře připraveni," ví Kovář, který stačil prohodit pár slov se spoluhráčem Alexanderem Sjominem. "Lidé v Rusku od něj hodně očekávají, má to trošku těžší, protože je na něj velký tlak," zakončuje Kovář.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz