Šenkeřík se vrací na Slavii, Dlapa ve Vítkovicích nahradí Malce

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

13. ledna 2015, 10:25

Adam Bagar

Po návratu zkušeného obránce Tomáše Malce do brněnské Komety hlásí vedení HC Vítkovice Steel další změny v zadních řadách. Z jihomoravské metropole se do Ostravy stěhuje obránce Ondřej Dlapa, naopak vítkovický dres už dál neoblékne Petr Šenkeřík, jenž vypomůže pražské Slavii.

Ostravské vedení našlo rychle náhradu za Tomáše Malce, jenž se musel na příkaz brněnské Komety vrátit do svého kmenového oddílu. Jihomoravané ale Vítkovicím poskytli náhradu. "Dohodli jsme se s Kometou, že nám do konce sezony uvolní na hostování obránce Ondřeje Dlapu," prozrazuje generální manažer Petr Husička na klubovém webu ostravského týmu.

Ondřej Dlapa v letošním ročníku Tipsport extraligy sehrál už třicet utkání s bilancí jednoho gólu a dvou asistencí. Třiadvacetiletý vytáhlý bek strávil podstatnou část své mládežnické kariéry v Karlových Varech, zahrál si také první ligu v Třebíči. "Je to mladý, velký a silný obránce. Má svou kvalitu, proto také o něj měly zájem i jiné kluby," hlásí trenér Ladislav Svozil.

Zatímco Ondřej Dlapa na sever Moravy přichází, Petr Šenkeřík se s ostravským klubem nečekaně loučí a v podstatě se vrací do pražské Slavie, jejíž barvy hájil už v minulém ročníku elitní tuzemské soutěže. "Domluvili jsme se, že Petra uvolníme do Slavie do konce sezony," potvrzuje Petr Husička odchod zlínského rodáka, jenž hrál ještě v prvoligovém Havířově.

"Věříme, že jeho herní projev by mohl pomoci našim obranným řadám," říká k jeho příchodu majitel slávistického klubu Vladimír Pitter na klubových stránkách Slavie, která se v posledních zápasech trápí a na tříbodovou výhru čeká už neuvěřitelných šestnáct zápasů. Šenkeřík ještě v úterý proti Pardubicím nenastoupí, ale v pátek na brněnském ledě už by měl hrát.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz