Semifinále? Pro mě neúspěch, říká kápo Bednář. Chválí skvělou partu

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

9. dubna 2017, 10:37

Michal Kuba

Hradecký Mountfield byl dlouhou část šestého semifinále blízko vyrovnání a navrácení série do Hradce, kde by se rozhodovalo. Brno ale dokázalo ve třetí části nastartovat svoje motory a dorovnat. Ubránilo dlouhé vyloučení zasahující do začátku prodloužení a poté se tři minuty před koncem první nastavené dvacetiminutovky prosadil Zohorna, který Kometu poslal do finále. Pro Mountfield sezona končí.

V šesté minutě se hosté z Hradce Králové dostali v DRFG Areně do vedení. Po špatné rozehrávce se sám před Marka Čiliaka dostal Andris Džerinš, který si s brněnským gólmanem poradil střelou mezi betony. Kometa ale na začátku třetí části zabrala a v přesilovce vyrovnal Vojtěch Němec.

„Bronz by pro mě nebyl útěchou. Jsem hladový po úspěchu, zklamalo by mě i druhé místo.“

Napínavý duel se protáhl až do prodloužení, ve kterém se radovalo domácí publikum po trefě Hynka Zohorny. „Byli jsme velmi blízko k tomu, abychom dotáhli stav série. Bohužel to ale nevyšlo, zklamání je obrovské. Chyběly nám asi potřebné zkušenosti a ten hlad to urvat,“ smutní hradecký kapitán Jaroslav Bednář.

On jako lídr si v sérii připsal důležité body, v šestém utkání ale žádnou ze svých šancí nedokázal proměnit. „Na jednu branku se nevyhrává. Šancí jsme měli dost, ale stejně jako celou sérii jsme měli problém se zakončením.“ A čísla jeho slova jen potvrzují, Mountfield za šest zápasů vstřelil ze hry jen pět gólů. 

Na obou stranách bylo v průběhu série vidět mnoho příležitostí a početních převah, branka ale často nepadla. Velkou zásluhu na tom měly brankářské opory obou klubů. „Kometa byla na rozdíl od nás produktivní. Kromě třetího zápasu byla série velmi vyrovnaná. Byl to souboj brankářů a rozhodly přesilovky,“ shrnuje Bednář.

Hradec urputně bojoval a za každou cenu chtěl vrátit semifinále do Hradce k rozhodujícímu klání a nutno podotknout, že velkou část utkání k tomu neměl daleko. I přes tlak na konci třetí části a začátku prodloužení, kdy Mountfield sehrál dlouhou přesilovku, si na Čiliaka podruhé nepřišel.

„Na ledě jsme nechali všechno. Každý podal sto procent svých možností, což nakonec ale nestačilo. Na tuto sezonu se sešla skvělá parta. Sedli jsme si, jeden jako druhý. Táhli jsme za jeden provaz. Parta byla lepší než třeba vloni, nevím proč, ale bylo to tak,“ těší kapitána Hradce Králové.

Brno mělo velké problémy s překonáváním gólmana Hradce. Vyjma třetího semifinále, kdy Kometa vyhrála 8:0, se většina akcí modrobílých zastavila právě na muži s maskou v brance Mountfieldu. „Patrik Rybár nám dával po celou sezonu potřebný klid. A svou formu potvrdil také v play off,“ chválí Bednář.

Co teď bude následovat pro hráče Hradce, kteří v Brně nedokázali vybojovat další výhru? „Nějakou chvíli se to člověku bude honit v hlavě, to je logické. Potom bude nějaký odpočinek doma, záhy ale začneme opět trénovat. Ten koloběh je pořád stejný,“ říká Jaroslav Bednář.

Po třech letech se tak Kometa podívá znovu do finále. Našlapaný mančaft po triumfu nad Spartou zvládl i další partii. „Na Kometu bude čekat těžký soupeř. Ať už Chomutov, nebo Liberec. Brno má výborný tým, já však do posledního okamžiku věřil, že do finále bychom se dostali my,“ říká zklamaný Bednář.

„Jsem hladový po úspěchu a zklamalo by mě i druhé místo. Měl jsem mužstvu pomoci do finále, ale to jsem neudělal. Pro mě je to neúspěch,“ přiznává hradecký kapitán. Pro klub to ale byla sezona, která se zapíše do jeho historie. A pokud ve druhém semifinále postoupí Liberec, Mountfield urve skvělý bronz. „Pro mě by to útěcha nebyla.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz