Sedmnáctku hnalo 3 558 diváků. Po skvělém startu s Američany padla

Foto: Karel Švec, cslh.cz

11. února 2017, 22:17

Adam Bagar

Reprezentační sedmnáctka sehrála na brněnském turnaji další střetnutí, za které se rozhodně nemusí stydět. Čeští mladíci favorizované Američany hodně potrápili, ovšem dvoubrankový náskok neudrželi a před fantastickými 3 558 fanoušky podlehli 2:4. Hakenova parta zakončí turnaj v neděli duelem s Rusy, ve hře bude stříbrná příčka.

Po dni volna vstoupili čeští mladíci do utkání aktivně a dobrým pohybem donutili Američany faulovat. Tři brzké početní výhody ale nepřetavili v úvodní branku. Naopak v oslabení mohli sami inkasovat poté, co Čejka musel zatáhnout za záchrannou brzdu a hlavní arbitři Kubičík a Šír neváhali s odpískáním trestného střílení. Erik Middendorf však na Lukáše Dostála nevyzrál. Skóre se měnilo až v čase 16:37, kdy se Otakar Šik s ničím nepáral a prostřelil Ullana přesnou ranou mezi betony. Když pak Pivonka trefil tyč, odcházeli Češi do šatny spokojenější.

"Češi tady hrají dobrý hokej, jsou silní na puku a navíc jim pomáhá vysoká divácká kulisa."

A ještě větší důvod k radosti měli už po 117 sekundách druhého dějství. Matěj Pekař důrazem obral o puk jednoho z bránících hráčů a okamžitě ho poslal na bránu, čímž zaskočil amerického gólmana. Čeští mladíci byli v těchto momentech lepším týmem. Třetí gól měl na holi Kvasnica, ale ztroskotal na tyči. A to mohlo domácí mrzet. Stejně jako fauly, které zámořský tým posléze nastartovaly. Ještě do druhé přestávky bylo vyrovnáno. Shodně v přesilové hře se trefili Bode Wilde a Spencer Stastney. Od té doby byl favorit lepším týmem a ukázal velký obrat.

V čase 43:39 Američané poprvé vedli. K odraženému puku se dostal syn legendy Jake Pivonka a z prostoru levého kruhu poslal puk nechytatelně do branky. Zanedlouho Češi chybovali ve středním pásmu a hosté v přečíslení udeřili počtvrté. Konkrétně Bode Wilde zamířil podruhé v zápase do černého. Reprezentanti dřeli, moc chtěli, navíc je hnalo výborných 3 558 diváků, ale zkorigovat výsledek už nedokázali. Sedmnáctka tak zapsala na domácím turnaji druhou těsnou porážku a už v neděli domácí akci zakončí bitvou s Rusy. Ve hře je stále druhé místo.

Pokud předvede podobný výkon jako ve všech zápasech na turnaji, rozhodně není bez šance. "Češi tady hrají dobrý hokej, jsou silní na puku a navíc jim pomáhá vysoká divácká kulisa," líčí americký trenér Danton Cole. To Petra Hakena mrzely hlavně české fauly. "Začali jsme dobře. Myslím, že jsme byli lepši, ale jen díky tomu, že jsme plnili věci, které jsme si řekli. Ve druhé třetině se duel začal lámat, pustili jsme soupeře do hry tím, že jsme začali dělat hloupé fauly. Kluci sice moc chtěli, ale někdy bohužel samotná snaha jde špatným směrem," říká.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Výsledky čtvrtého hracího dne Turnaje pěti zemí v Česku:

ČESKO "17" – USA "17" 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 17. Šik (Klejna), 22. Pekař (Klejna, Dajčar) – 33. Wilde (Wise, Samuelsson), 39. Stastney (Weiss, Emberson), 44. Pivonka (Miller), 49. Wilde (Weiss, Wahlstrom).
Rozhodčí: Kubičík, Šír – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 4:7.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 32:41.
Diváci: 3 558.
Nejlepší hráči: František Klejna – Jake Pivonka.
Česko "17": Dostál – Malík, Adámek, Klejna, Dluhoš, Zábranský, Dajčar, Kowalczyk – Sedlák, Pekař, Gajarský – Lauko, Střondala, Kropáček – Arnošt, Kvasnica, Šik – Koblížek, Čajka, Šír – Svoboda. Trenér: Haken.
USA "17": Ullan – DJ King, Stastney, Samuelsson, Emberson, Miller, Mackinnon, Wilde, Krygier – Deboer, Goldowski, Jenkins – Giles, Wise, Gruden – Wahlstrom, Janicke, Pivonka – Middendorf, Weiss, Farabee. Trenér: Cole.

RUSKO "17" – FINSKO "17" 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 31. Platonov (Denisenko, Kotkov) – 46. Kupari, 47. Ojantakanen (Killinen).

Další program Turnaje pěti zemí v Česku:

Neděle 12. února:
12:00 Finsko – Švédsko (DRFG arena, Brno)
15:30 Česko – Rusko (DRFG arena, Brno)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz