Sedmnáctku čeká domácí turnaj, Haken ukázal na 7 hráčů Komety

Foto: Karel Švec, cslh.cz

20. ledna 2017, 15:34

Adam Bagar

Na začátku listopadu absolvovali prestižní turnaj World Hockey Challenge v kanadském Sault Ste. Marie, teď se představí také domácím fanouškům. Reprezentační sedmnáctka se v Brně a Přerově postupně střetne s Finskem, Švédskem, USA a Ruskem. Kvalitně obsazený podnik pěti zemí se uskuteční v období od 8. do 12. února 2017. "Strašně moc se těšíme a uděláme maximum, abychom doma uspěli," hlásí hlavní trenér Petr Haken.

Vrchol sezony už má sedmnáctka za sebou, na neoficiálním světovém šampionátu v Kanadě skončila osmá. Ovšem teď ji čeká další velice kvalitní akce. Navíc na domácí půdě. „Pro nás byl nejprestižnější už listopadový turnaj v Kanadě, ale velkou kvalitu bude mít rovněž turnaj v Brně. Nejen proto, že hrajeme doma. Bude to dost prestižní a chceme na něm jednoznačně uspět,“ přiznává lodivod reprezentační sedmnáctky.

Sedmnáctka v Dallasu zářila a slaví stříbro. Snový trip zpestřil Hemský »

Ta se v Přerově a především v Brně postaví silným Finům, Švédům, Američanům a Rusům. „Jsme rádi, že se můžeme poměřit s tak kvalitními celky. Když jsme s nimi v letošní sezoně hráli, tak to byla vcelku vyrovnaná utkání. Nestřetli jsme se pouze se Švédy, kteří vyhráli akci v Kanadě, takže kvalita u nich je. Budeme se snažit udělat maximum, abychom v takové silné konkurenci podali co nejlepší výkony,“ velí Haken.

Českým mladíkům může hodně pomoct právě nedávná zkušenost z Kanady, kde se soupeři drželi krok. „Jsem rád, že si to kluci vyzkoušeli a ukázali si, že jsou schopni hrát s kvalitními soupeři. Vždycky nám něco malinko chybělo, abychom vyrovnaná utkání převrátili na naši stranu. Zkušenosti z Kanady bychom chtěli zúročit právě v těchto bojích. Tím spíš, že to bude na domácím ledě,“ pokyvuje devětatřicetiletý kouč.

"Uděláme maximum, abychom v takové silné konkurenci podali co nejlepší výkony a uspěli."

Ten už odkryl nominaci, ve které figurují klasicky dva gólmani, sedm beků a třináct útočníků. „Myslím, že jsme s kolegy vybrali to nejsilnější, co je aktuálně k dispozici,“ říká Petr Haken. Chybět mu ale bude pardubický útočník Matěj Blümel, který utrpěl zranění kotníku. „Věřím, že se ještě v závěru sezony dostane do hry a potom třeba i na závěrečnou akci sedmnáctky,“ přeje si trenér, jenž nominoval také trojici krajánků.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Doma si zahrají útočníci Zdeněk Sedlák z finského Oulu, Matěj Pekař z amerického Oaklandu a Petr Čajka ze švýcarského Zugu. Největší zastoupení má brněnská Kometa. Celkem sedm hráčů. „Věřím, že místo v kádru mají oprávněně a ne pouze proto, že jsou z Brna. Všichni ti hráči jsou konzultováni s celým realizačním týmem, za což jsem moc rád. Myslím, že to může být malinká výhoda,“ hlásí před domácím turnajem.

Sedmnáctka padla s Finskem v nájezdech, Češi končí v Kanadě osmí »

Ten by se měl hrát ve vynikající kulise. „Věřím, že fanoušci přijdou, Brno je velké a hokejové město. Rád bych diváky nalákal na výborný juniorský hokej a za celý tým je požádal, aby nás přišli podpořit v co největším počtu. Před výbornou kulisou se hraje jinak, a kluci to vnímají. Na poslední utkání s Finy přišlo v Táboře 1600 diváků a panovala tam super atmosféra. Věřím, že v Brně jich přijde ještě víc,“ přeje si kouč Haken.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Nominace sedmnáctky na Turnaj pětí zemí (Přerov a Brno, 8. – 12. února 2017)

Brankáři:
Lukáš Dostál (Kometa Brno), Daniel Dvořák (Hradec Králové).

Obránci:
Filip Bernáth, František Klejna (oba Karlovy Vary), Tomáš Dajčar (Olomouc), Jan Dluhoš (Zlín), Libor Zábranský, Daniel Kowalczyk (oba Kometa Brno), Jakub Adámek (Třinec).

Útočníci:
Adam Gajarský, Karel Plášek, Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda (všichni Kometa Brno), Michal Kvasnica (Třinec), Dominik Arnošt, Vojtěch Kropáček (oba Sparta Praha), Tomáš Koblížek, Jakub Lauko (oba Chomutov), Otakar Šik (Karlovy Vary), Zdeněk Sedlák (Oulu, Finsko), Matěj Pekař (Oakland, USA), Petr Čajka (Zug, Švýcarsko).

Realizační tým:

Manažer týmu: Mgr. Radek Ťoupal
Hlavní trenér: Petr Haken
Asistent trenéra: Václav Eismann
Trenér brankářů: Václav Fürbacher
Video trenér: Jan Zachrla
Hospodář: Zdeněk Vojtěchovský
Lékař: MUDr. Tomáš Madrý

Kompletní program Turnaje pěti zemí v Česku

Středa 8. února:
17:30 USA – Švédsko (Sportcentrum Lužánky, Brno)
18:00 Česko – Finsko (MEO Aréna, Přerov)

Čtvrtek 9. února:
15:00 Rusko – USA (DRFG arena, Brno)
18:30 Česko – Švédsko (DRFG arena, Brno)

Pátek 10. února:
15:00 Švédsko – Rusko (DRFG arena, Brno)
18:30 USA – Finsko (DRFG arena, Brno)

Sobota 11. února:
15:00 Rusko – Finsko (DRFG arena, Brno)
18:30 Česko – USA (DRFG arena, Brno)

Neděle 12. února:
12:00 Finsko – Švédsko (DRFG arena, Brno)
15:30 Česko – Rusko (DRFG arena, Brno)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz