<

Sborná vynulovala Kanadu. Švédové otočili duel s Jižní Koreou

Foto: Ivan Sekretarev, TT Nyhetsbyrån

16. prosince 2017, 17:27

Jan Šimek

(AKTUALIZOVÁNO) – Netradiční účastník Channel One Cupu z Jižní Koreje nezvládl ani třetí zápas turnaje. Po prohrách s Kanadou a Finskem nestačili Jihokorejci ani na Švédsko. Zápas přitom měli velmi dobře rozehraný, kdy je do vedení poslal Testwuide, pak ale Švédové spustili obrat a vyhráli 5:1. Ve druhém sobotním utkání si Rusové poradili s Kanadou. Vyrovnanou bitvu rozhodly dva zásahy sborné ve třetí části, díky kterým Rusko poprvé pod vedením kouče Znaroka zvítězilo nad tradičním rivalem v poměru 2:0.

V první třetině byli podle očekávání aktivnější Švédové, ale žádná drtivá převaha to tedy nebyla. Seveřané vypálili na branku Daltona jen devětkrát, Jihokorejci vyslali na Fastha jen o tři pokusy méně, a pak to přišlo. Pouhých 42 sekund po začátku druhé třetiny Ki Sung Kim po skrumáži před brankou přiťukl puk Testwuidemu, který pohotově propálil švédského brankáře. Neuběhly ani tři minuty a Švédové v signalizované výhodě srovnali zásluhou Bergströma.

Hned vzápětí navíc evropského favorita uklidnil Lander, a když v polovině utkání Lindholm zvýšil na 3:1, byl odpor jihokorejské reprezentace definitivně zlomen. Švédsko si pak schovalo další dvě branky do závěrečné dvacetiminutovky. Nejprve v oslabení ujeli Zackrisson s Everbergem a druhý jmenovaný přidal čtvrtou trefu Švédů a čas 56:24 znamenal proměněnou přesilovku, kdy Engqvist upravil skóre utkání na konečných 5:1. Švédsko si tak spravilo chuť po prohře se sbornou.

Jižní Korea skončí na tradičním předvánočním turnaji poslední bez zisku jediného bodu.

Rusko poprvé pod Znarokem přetlačilo Kanadu

Rusové vstoupili do svého turnaje vítězstvím nad Švédy, v silné sestavě chtěli na čtvrteční úspěch navázat proti kanadskému sokovi. Javorové listy ovšem začaly dobře a mohly jít do vedení po akci Veye, který objel klec sborné a už zasunoval puk do odkryté klece, Košečkin mu ale zabránil ve skórování. O chvíli později byl v tutové šanci Šalunov, jenže sám před Scrivensem selhal a vypálil nad kanadskou branku. Gól nepřinesla ani střela Garbutta, která se otřela o tyčku.

A tak se na první trefu čekalo až do třetí třetiny. Na jejím začátku putoval na trestnou lavici Kanaďan Noreau a Rusové měli k dispozici přesilovku. Grigorenko nabil na levý kruh Nestěrovovi, který dělovkou bez přípravy otevřel skóre sobotní bitvy. O pár minut později navíc domácí ujeli do přečíslení dva na jednoho, Plotnikov si vyměnil puk s Gavrikovem a první jmenovaný přidal druhý zásah. Kanada to v závěru zkusila v šesti, ale prosadit se nedokázala a padla rozdílem dvou branek.

Sborná je tak stoprocentní a během neděle si proti Finům zahraje o prvenství na turnaji. Na triumf ovšem mohou pomýšlet i Češi, kteří od 11 hodin českého času vyzvou Švédsko.

Sobotní utkání Channel One Cupu 2017

JIŽNÍ KOREA – ŠVÉDSKO 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Testwuide (Ki Sung Kim) – 24. Bergström (Omark), 26. Lander (Wikstrand), 31. P. Lindholm (Lindström), 50. Everberg (Zackrisson), 57. Engqvist (Bergström, Omark).
Rozhodčí: Naumov, Oskirko – Jakov, Sysujev (všichni Rusko).
Vyloučení: 8:8, navíc Dong Hwan Kim (Jižní Korea) 10 minut.
Využití: 0:1.
V oslabení:
0:1.
Střely na branku: 19:42 (6:9, 9:16, 4:17).
Diváci: 4 064.
Jižní Korea: Dalton – Won Jun Kim, Yeong Jun Seo, Plante, Dong Hwan Kim, Regan, Don Ku Lee, Hyeok Kim, Hyun Ho Oh – Teswtuide, Ki Sung Kim, Sang Wook Kim – Sang Hoon Shin, Min Ho Cho, Swift – Jin Hui Ahn, Woo Sang Park, Radunske – Won Jung Kim, Young Jun Lee, Sang Woo Shin – Hyung Yun Shin. Trenér: Pek Či-son.
Švédsko: Fasth (32. Hellberg) – Hersley, Burström, Gustafsson, Ahnelöv, Wikstrand, Nygren, Tömmernes, Junland – Möller, P. Lindholm, Lindström – Zackrisson, Lander, Axelsson – Omark, Engqvist, Bergström – F. Pettersson, J. Lundqvist, Everberg – Norman. Trenér: Grönborg.

RUSKO – KANADA 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 43. Nestěrov (Grigorenko, N. Gusev), 50. S. Plotnikov (Gavrikov, Kovalčuk).
Rozhodčí: Hodek, Hribik (oba Česko) – Lazarev, Otmakov (oba Rusko).
Vyloučení: 4:8, navíc Šipačov (Rusko) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 20:38 (5:16, 7:14: 8:8).
Diváci: 12 680.
Rusko: Košečkin – Vojnov, Gavrikov, Chafizullin, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Ljubuškin, J. Jakovlev – Grigorenko, Šalunov, Kovalčuk – S. Plotnikov, Andronov, Kalinin – Kaprizov, Šipačov, N. Gusev – Ketov, Kablukov, Ničuškin. Trenér: Znarok.
Kanada: Scrivens – Lee, M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Elliott, Lalonde – R. Bourque, Roy, Kozun – Wolski, Ellison, Parenteau – Talbot, Vey, Howden – Klinkhammer, O'Dell, Garbutt – Frattin, Beck. Trenér: Desjardins.

Průběžná tabulka Channel One Cupu 2017:

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Rusko 2 2 0 0 0 5:1 6
2. Česko 2 1 1 0 0 7:3 5
3. Finsko 2 1 0 1 0 6:4 4
4. Švédsko 2 1 0 0 1 6:4 3
5. Kanada 3 1 0 0 2 5:8 3
6. Jižní Korea 3 0 0 0 3 4:13 0

Další program Channel One Cupu 2017:

Neděle 17. prosince:
11:00 Švédsko – Česko (Moskva)
15:00 Rusko – Finsko (Moskva)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz